in care carfur? erau vii? multam!danielcocea scrie:la mine in carfur azi aveam....19.80 ron/kg....si niste din aia mari rau....
vand raci
Moderatori: johnnybravo, tudor, Adelin, Moderatori
-
- veteran
Era probabil proaspata burta,deci misca,de aia ti-a venit greata!! Multa lume face ciorba de burta ca pe o piftie groasa,deci naspa.Cica in ciorba trebuie sa pui,pt gust fantastischon,copita si coada de vita,cih.Racii au un gust usor fad,ca salaul,smecheria este sosul cu care-i servesti,daca-l prepari tu trebuie sa-l faci mai usor,mai digerabil,de ex eu in Delta cind maninc la niste lipoveni pe care-i cunosc in Mila 23 nu pot minca mujdeiul de usturoi ,e facut cu otet si nu pot sa-l suport ,mai bine ma abtin ,decit sa fac precum un prieten,ce bun e si dupa vreo doua ore regurgita cu sirg.ranga scrie:Nu stiu cum o sa mananc, pentru ca pana acum n-am gustat asa ceva. Nu stiu cum or fi...Mi-e sa nu iau teapa cum am luat cu ciorba de burta.
Prea o lauda toata lumea, si cum la mine in familia nu s-a gatit asa ceva, am zis hai sa incerc si eu , ca prea zic astia cu foc. Era sa vomit pe masa cand am simtit bucatile alea de burta..
mi se pare cea mai scarboasa mancare posibila!
Sper din tot sufletul sa nu patesc asa si cu racii, desi cred ca-i alta poveste.
Nu stiu daca era proaspata sau nu, cert este ca mi-a crescut temperatura 180C cand am simtit in dinti bucatile alea. La vreo cateva luni am avut nesansa sa intru in bucataria aia exact cand se fierbea burta.
Nu vreau sa-mi aduc aminte..
Maine vreau sa prepar raci, mor de pofta!
Daniel, zi-mi te rog la care carfur sa ma duc, ca nu mai pot..

Maine vreau sa prepar raci, mor de pofta!
Daniel, zi-mi te rog la care carfur sa ma duc, ca nu mai pot..

ia de aici una subtire...pentru obrazuri finutze, de sarbatori
fierbi gandacii (cum ai citit pe aici) ,faci o maioneza cu mustar( sa nu fie ,iute, cu hrean ,dijon,si alte porcarele) maxim, picant( aia inseamna aromat ninci decum iute) un galbenush fiert tare ,si pui doi catei pisati de usturoi. cand e gata "latura" pui carnea scopita de la gandaci. amesteci bine si pui pe paine prajita. mai multt aramita sa nu fie arsa tare. da' la musafiri. soacra sa fie,sigur te place
stii ce udatura trebuie...raci sa ai 

fierbi gandacii (cum ai citit pe aici) ,faci o maioneza cu mustar( sa nu fie ,iute, cu hrean ,dijon,si alte porcarele) maxim, picant( aia inseamna aromat ninci decum iute) un galbenush fiert tare ,si pui doi catei pisati de usturoi. cand e gata "latura" pui carnea scopita de la gandaci. amesteci bine si pui pe paine prajita. mai multt aramita sa nu fie arsa tare. da' la musafiri. soacra sa fie,sigur te place

Eu zic sa faci o portie cum zice rine, si o portie asa:ranga scrie:Baieti, va multumesc frumos!Din atatea retete, nu stiu pe care sa o aleg. Cred ca jumatate ii fierb si ii consum cu mujdei si jumatate ii fac cum ai zis tu rine. Cota de inundatii in gura a fost depasita...
Dabia astept! O sa va pun poze sa vedeti ce mi-a iesit.
dupa ce fierbi racii, scoti bucatelele din clesti si din coada, pui pe ele putina sare, piper, le tavalesti putin prin faina, si le prajesti putin in tigaie, cu ulei...
Apoi le iei si le "arunci' intr-o cana cu mujdei si le lasi vreo 10 min... si gata, scurt si foarte gustos...

Acuma ai de unde alege, pofta intinsa!

- danielcocea
- veteran