numai pentru persoane fizice, vanzari ocazionale
Moderatori: johnnybravo, tudor, Adelin, Moderatori
-
lucas85
- utilizator constant

- Mesaje: 119
- Membru din: 20 Dec 2010, 18:31
- Localitate: baia-mare
Mesaj
de lucas85 » 10 Dec 2011, 17:50
-
lucas85
- utilizator constant

- Mesaje: 119
- Membru din: 20 Dec 2010, 18:31
- Localitate: baia-mare
Mesaj
de lucas85 » 10 Dec 2011, 17:52
din pacate procurati nu de la autorul topicului,din cauza distantei, dar foate gustosi in orice caz.Multumesc sorine de ponturi

-
deltaic
- veteran

- Mesaje: 1249
- Membru din: 08 Mai 2011, 19:45
Mesaj
de deltaic » 10 Dec 2011, 18:11
Ce reteta ai aplicat ? Cea clasica,sau...? Nu este bine sa avem secrete, noi astia...,mancatorii de raci.
Eu ce sa zic...? Ma simt ca un cormoran care sta la soare intr-o zi de vara.Trebuie sa fiu sincer si sa declar ca am mancat si niste peste inainte.
-
lucas85
- utilizator constant

- Mesaje: 119
- Membru din: 20 Dec 2010, 18:31
- Localitate: baia-mare
Mesaj
de lucas85 » 10 Dec 2011, 19:02
rine scrie:Nemernic scrie:
ii fierbi.....
cu cateva boabe de piper,cateva enibahar,o foaie de dafin ,o lingura de sare..un pahar de vin
pana sa-i pui la fiert ,de la coada ..aripioara din mijloc (aia fixa) o rasucesti cu 180 de grade si tragi. iese un matz(intestinul gros).

dupa care, i-am prajit in ulei de masline cu felii de usturoi.decorticati,incinsi in mujdei si mujdei cu uleiul de la prajala... si gatlejul udat bine cu vin.
Pofta mare!
-
lucas85
- utilizator constant

- Mesaje: 119
- Membru din: 20 Dec 2010, 18:31
- Localitate: baia-mare
Mesaj
de lucas85 » 10 Dec 2011, 19:04
si am uitat de rine de la care am imprumutat reteta de pre-fierbere.CONTEAZA!!!
-
deltaic
- veteran

- Mesaje: 1249
- Membru din: 08 Mai 2011, 19:45
Mesaj
de deltaic » 10 Dec 2011, 19:19
Sa-ti fie de bine ! Eu i-am gatit un pic neconventional. Usturoiul nu este prezent in reteta,vinul,da.Si in reteta si in timpul ospatului.
Azi am fost printr-un supermarket sa cumpar niste ton proaspat.Am verificat niste raci care se vroiau proaspeti si cam 10% erau morti,cei vii erau destul de micuti.Pretul era similar cu cel din topic.Sincer,de la Gabi am luat marfa buna.
-
Adrian SB
- veteran

- Mesaje: 1157
- Membru din: 15 Dec 2007, 19:44
- Localitate: Sibiu
Mesaj
de Adrian SB » 10 Dec 2011, 19:44
ReluOlaru scrie:
[/URL]
In tinerete am prins in fiecare vara raci, ziua la mana si noaptea , la lanterna, pe un rau de munte, in satul bunicilor.
Intrebarea mea este: racii vostri nu au tatici si bunici? Asta-i marimea adultilor? Toti cei cu care prindeam raci, eliberau racii de marimea celor din poza. La raci se mananca carnea din cleste si din coada. Pai ce poti manca dintr-un cleste al unui rac de 5-6 cm?

Nu sta degeaba, ca degeaba stai!
-
MuskMd
- veteran

- Mesaje: 5488
- Membru din: 13 Apr 2007, 06:09
- Localitate: B. C.
Mesaj
de MuskMd » 10 Dec 2011, 19:51
dar de unde stii ca aia din poza au 5 cm ? sticla aia de vodca de langa ar fi extrem de mica
aaa s atentie.. la noi e o specie de rac de rau care e considerata in pericol si pe cale de disparitie si e protejata...ala de lac nu... ...
pe ape montane am vazut si eu raci , dar erau mai inchisi la culoare si mai mici ca astia.... abia atingeau 12-13 cm corpul....
Inglorious Muzkars - I tye me flyz n'I fly me tiez
mandru proprietar de pisicuta...
-
deltaic
- veteran

- Mesaje: 1249
- Membru din: 08 Mai 2011, 19:45
Mesaj
de deltaic » 10 Dec 2011, 20:33
>MuskMd<Ce simt de observatie ai ! Nu par chiar atat de micuti.
-
MuskMd
- veteran

- Mesaje: 5488
- Membru din: 13 Apr 2007, 06:09
- Localitate: B. C.
Mesaj
de MuskMd » 10 Dec 2011, 20:38
stimabile domn, ochiul meu format de moldovean nu poate sa rateze o sticla cu rachiu....buna ,rea.... vorba aia....amar si acru, tata bea saracu'
si ar manca si un rac

Inglorious Muzkars - I tye me flyz n'I fly me tiez
mandru proprietar de pisicuta...