Lansete si mulinete Shimano, Daiwa, Ryobi, etc!!!

numai pentru persoane fizice, vanzari ocazionale

Moderatori: johnnybravo, tudor, Adelin, Moderatori

Scrie răspuns
anem
veteran
veteran

Mesaj de anem » 20 Oct 2011, 13:05

da, ar fi o idee misto ...

ca si exemplu se poate lua site-ul asta :

http://www.mercatinodellapesca.com/
intrati pe oricare dintre topicuri si vezi vedea ca fiecare user are sub nume, avatar si o anumite bara pe care este indicat procentajul de tranzactii OK pe care le-a facut ...

din pacate, in acest caz administratori site-ului fac chestia asta manual si exista procente de 0% - 25% - 50% - 100% ... fiecare user se alege cu bara aia la cerere si doar in cazul in care are minim 5 feedback-uri pe topicul special facut pentru fiecare user in parte unde cei care au facut tranzactii sunt oarecum obligati sa isi lase parerea acolo ...

in cazul exemplului de fata totul se face manual dar in cazul in care se investesc niste bani evident ca se poate cumpara si implementa vreun soft care sa faca treaba asta ... atat ca nu stiu cat de dornic este administratorul site-ului sa investeasca niste bani care pana la urma pe el nu il ajuta cu nimic ... :roll:

sunt de parere ca cea mai simpla rezolvare ar fi creearea unei sectiuni noi de FEEDBACK unde se pot face topicuri (doar de catre moderatori sau admini) pentru userii care cer acest lucru si unde cei care cumpara pot sa isi lase parerea ... acolo va fi suficient sa folosesti functia de Cautare si vei gasi tot ce ai nevoie in privinta unui anumit user ... :wink:
C&R ... un alt mod de a savura un peste ...

geppetto
veteran
veteran

Mesaj de geppetto » 20 Oct 2011, 13:18

Sunt site-uri speciale pentru asa ceva care comisioneaza tranzactiile, nimeni nu se agita atat fara sa fie platit.

Pe aici se pot aduce imbunatatiri la partea cu feedback-ul; ar trebui o lista cu bile negre, ca alea sunt mai importante si trebe tinute minte. Cu numele reale si adresele de la care s-au luat tepe. Cu bilele albe.. am facut si eu o gasca de tranzactii am avut o singura data feedback. Si cred ca multa lume nu mai se chinuie sa dea bile albe daca tranzactia a decurs in regula.

ULK
veteran
veteran

Mesaj de ULK » 20 Oct 2011, 13:19

Exista rating, pe mai multe forumuir autohtone, de mult. S-ar putea implementa. O idee...cum am vazut pe la altii...Exista si aici...Semnatura. Unii o foloseau in loc de motto o lista, ceva de genu': "Nu mai cumpar de la xy, consultati rubrica feedback-uri pentru detalii". Si cu fiecare postare , al individului devine lista mai de notorietate...Pana afla tot colectivul cine sunt cu marfa "excpetionala"..dar totusi de evitat.

Sau, in cazuri ideale...vanaztorul cu pricina ,face "mea culpa" si totul revine in armonie :) :) :)

In cazul de fata: O rezolvare ok , pentru ambele parti( pe termen lung)..Money back si scuzele de rigoare pentru decedati amintiti aiurea.
http://ulkustom.wblog.ro/
UlKustom Rods
Live,breathe,build,f.i.s.h.

anem
veteran
veteran

Mesaj de anem » 20 Oct 2011, 13:22

geppetto scrie:Sunt site-uri speciale pentru asa ceva care comisioneaza tranzactiile, nimeni nu se agita atat fara sa fie platit.

...
gepetto ... nu stiu de alte site-uri dar cel dat ca exemplu (si ti-as mai putea da unul) cu siguranta nu comisioneaza nici o tranzactie ... am cont acolo si am facut mai multe tranzactii (atat vanzare cat si cumparare) si nimeni nu mi-a cerut nimic in plus, adica intri in contact direct cu cealalta persoana fara interventia nimanui din staff la fel cum cei din staff nu isi asuma nici o raspundere asupra nicarei tranzactii ...
C&R ... un alt mod de a savura un peste ...

geppetto
veteran
veteran

Mesaj de geppetto » 20 Oct 2011, 13:26

marfa atunci :)
Daca am avea posibilitatea de rating aici nu m-as supara. Poate ar fi in regula si banarea asa din cand in cand a unora, zic si eu :)

ULK
veteran
veteran

Mesaj de ULK » 20 Oct 2011, 13:29

Dada, banarea pentru pseudo-moderare..cum am fost eu banat pe un alt forum, cand dadeam idei de schimbare la regulamentului :). Banarea astora, ce comenteaza , unde nu au nici o treaba ;)...
http://ulkustom.wblog.ro/
UlKustom Rods
Live,breathe,build,f.i.s.h.

geppetto
veteran
veteran

Mesaj de geppetto » 20 Oct 2011, 13:31

ce-i drept ii drept, abuzu de moderare e mai naspa decat nicio moderare.

kzoli
veteran
veteran

Re: Propunere

Mesaj de kzoli » 20 Oct 2011, 13:32

Vegas_75 scrie:Imi permit sa dezvolt putin ideea constructiva a lui MuskMd care a sugerat un fel de sistem de rating ptr useri. Ceva similar se gaseste pe Okazii.ro unde fiecare tranzactie este contorizata si marcata pozitiv sau negativ si se vede istoricul fiecarui user (e un fapt cunoscut de toata lumea).

Este o idee buna la care administratorul acestui site poate reflecta si o poate materializa intr-un timp mai scurt sau mai lung. Poate se gasesc cativa useri de aici - softisti - care ar putea da o mana de ajutor pro bono si astfel s-ar reduce costurile.
Nu cred ca in curand vom asista la asa ceva, mai ales ca este un site de schimb de informatii despre pesti si pescuit si nu de tranzactii cu articole de pescuit sau ... cu toate ca in ultima vreme cele mai multe postari sunt in rubrica anunturi si in arena :( .

pikeman
veteran
veteran

Re: Propunere

Mesaj de pikeman » 20 Oct 2011, 13:41

Vegas_75 scrie:Imi permit sa dezvolt putin ideea constructiva a lui MuskMd care a sugerat un fel de sistem de rating ptr useri. Ceva similar se gaseste pe Okazii.ro unde fiecare tranzactie este contorizata si marcata pozitiv sau negativ si se vede istoricul fiecarui user (e un fapt cunoscut de toata lumea).
creca io am vint cu ideea totusi :lol: :lol: :lol:

http://www.rapitori.ro/forum/viewtopic. ... c&start=40

pe la pajina 5 pe undeva

MuskMd
veteran
veteran

Mesaj de MuskMd » 20 Oct 2011, 14:36

:lol: :lol: :lol: acu vaz...te macina rau ...
indiferent a cui e ideea ( ca noi nu am inventato Pike, am ginit-o prin alte parti :idea: ), sistemul se poarta, functioneste si da rezultate.
Ma uitam pe forumurile englejilor cu acele .. " classifieds" .......si daca ei o practica inseamna ca si la ei se dau tepe... :lol: :lol:
Inglorious Muzkars - I tye me flyz n'I fly me tiez
mandru proprietar de pisicuta...

Scrie răspuns