Cumpar lanseta clean

numai pentru persoane fizice, vanzari ocazionale

Moderatori: johnnybravo, tudor, Adelin, Moderatori

adrian99
veteran
veteran

Re: Cumpar lanseta clean

Mesaj de adrian99 » 17 Mai 2012, 14:04

valy88,ne poti spune si noua,celor care pescuim la clean cu lansete de 6'6',max 7'(UL si L) unde gasim exemplare care sa rupa 0,25?
asa pentru curiozitatea noastra(ma rog,a mea) :wink:

YoNutzu
senior
senior

Mesaj de YoNutzu » 17 Mai 2012, 14:32

O sa se ajunga la aceias concluzi: ca nu pestele rupe firul sau batul ci pescarul ... dau cu 0,14 si nu am avut pana acum rupturi si asta chiar daca am fortat pestele.
P.S.: Mare dreptate are grecu in ceea ce spune in ultimul post ... :respekt:

old_radu
veteran
veteran

Mesaj de old_radu » 17 Mai 2012, 16:15

adrian99 scrie:valy88,ne poti spune si noua,celor care pescuim la clean cu lansete de 6'6',max 7'(UL si L) unde gasim exemplare care sa rupa 0,25?
asa pentru curiozitatea noastra(ma rog,a mea) :wink:
@ adrian99

...am intalnim un batranel simpatic , cu cativa ani buni de pescuit la activ , dar care , din cate am inteles eu , era lipsit total de performante.
...intr-o seara , pe malul Somesului , il aud pe mosulica cerand ajutor. A agatat un amur mare si pana sa reactionam careva dintre spinningarii ce ne aflam in zona , amurul a rupt linia . S-a intamplat si a-2-a oara , la un interval scurt si deznodamantul a fost acelasi . Cred ca nimerise o "gashca" de amuri in zona . A-3-a oara am reusit sa vedem amurul ce ar fi putut insemna pentru mosulica , captura vietii lui , dupa ani si ani de pescuit. Amurul era adus chiar la mal , un mal destul de inalt sub care apa avea o adancime apreciabila , dar din pacate in dotarea lui "nea caisa" lipsea cu desavarsire un mincioc suficient de mare pentru a putea scoate amurul. Un amic s-a apropiat cat a putut de amur , a reusit sa puna mana pe el , dar nu reusea sa ii deschida gura sau operculele , ca sa-l poata apuca sau sa-i bage gripul in gura. Din pacate , dupa cateva secunde bune , amurul executa o zvacnitura si dus a fost .
...pun mana pe firul suficient de gros si incerc sa-l rup.Firul cedeaza si se rupe in mod repetat , de parca ar fi fost o spagheta contrafacuta . Il intreb pe batranel : "ce fir ai nene , ca cedeaza atat de usor ?".Rapsunsul lui , un raspuns sec al unui vasnic pescar de stationar : "Oho , este un fir de 0,30 , un fir foarte bun , ce il am de vreo 7-8 ani" :shock:
...a venit mosulica si in zilele urmatoare , cu fir nou si gafa , dar la intalnire nu au mai venit amurii.

Morala : daca vrei sa prinzi un clean de 5-6 kg , pune un fir de 0,30 , nou ! :headbash:

Scuze pt off-topic !

valy88
junior
junior

Mesaj de valy88 » 17 Mai 2012, 16:23

pot spune unde, nu e un secret asa mare, pescarii vechi stiu ca pe Bistrita se intampla multe...
iar pentru mai mare mirare, pot spune ca am vazut localnici dand cu ata, asa spun ei la textil, tare groasa...
iar pentru cunoscatori mai pot spune ca, undeva pe acest rau, exista o zona numita Lostrita- km 0

acum, rog incetarea polemicii in legatura cu acest subiect, intentia mea nu este de a ma contrazice cu nimeni si nici de a demonstra cat sunt eu de pescar
am folosit un limbaj adecvat, drept pentru care ironia ieftina sau injuriile nu prea au ce cauta in acest topic
le multumesc celor care au avut propuneri concrete, la obiect

topicul ramane deschis pentru ca inca vreau sa cumpar lanseta de cel putin 2,4, de preferinta 2,7
putere de aruncare in plaja 20 g, cred ca tre sa fie ML sau M, fast sau moderat-fast

keloo
utilizator constant
utilizator constant

Mesaj de keloo » 17 Mai 2012, 20:03

Uite aici o lanseta foarte buna: http://www.rapitori.ro/forum/vand-lanse ... 19722.html . Am avut lanseta asta si ma incantat ...

trabic
utilizator constant
utilizator constant

Mesaj de trabic » 18 Mai 2012, 17:38

Vezi maver stralis light plus, cel de 2,4 e super ok, fast si senzitiv
Cred ca pentru ce ai nevoie ( si chiar ai nevoie de ce ai scris pe Bistrita), s-ar preta si cel de 2,7, doar ca nu pot sa-ti spun mai multe despre el, nu il cunosc.
Fir intins! :wink:

lucalucian
senior
senior

Mesaj de lucalucian » 18 Mai 2012, 22:19

zvic
veteran
veteran

Mesaj de zvic » 19 Mai 2012, 08:30

Eu as merge pe asta: http://www.totalfishing.ro/lanseta-daiw ... 10489.html
Sau varianta de 2.7m http://www.totalfishing.ro/lanseta-daiw ... 10490.html

Eu am excelerul de 2.1m si 10-20grame care e mult mai finut in realitate, e un L si nu duce 20grame, poate maxim 12gr, am pus mana pe cel de 2.4m si mi se pare foarte ok, chiar ma gandesc sa il iau pentru Somes, la clean si avat. Acei 10-40grame sunt putin exagerati, cred ca e ce vrei tu pana in 20 grame. Singurul inconvenient e ca manerul e cam lung.

valy88
junior
junior

Mesaj de valy88 » 19 Mai 2012, 14:25

propuneri interesante, multumesc!
nu vinde nimeni ceva potrivit descrierii ?

old_radu
veteran
veteran

Mesaj de old_radu » 19 Mai 2012, 14:54

:lol: :lol: :lol:
...tu vrei sa ne furi calu' .

Scrie răspuns