adrian99 scrie:valy88,ne poti spune si noua,celor care pescuim la clean cu lansete de 6'6',max 7'(UL si L) unde gasim exemplare care sa rupa 0,25?
asa pentru curiozitatea noastra(ma rog,a mea)

@ adrian99
...am intalnim un batranel simpatic , cu cativa ani buni de pescuit la activ , dar care , din cate am inteles eu , era lipsit total de performante.
...intr-o seara , pe malul Somesului , il aud pe mosulica cerand ajutor. A agatat un amur mare si pana sa reactionam careva dintre spinningarii ce ne aflam in zona , amurul a rupt linia . S-a intamplat si a-2-a oara , la un interval scurt si deznodamantul a fost acelasi . Cred ca nimerise o "gashca" de amuri in zona . A-3-a oara am reusit sa vedem amurul ce ar fi putut insemna pentru mosulica , captura vietii lui , dupa ani si ani de pescuit. Amurul era adus chiar la mal , un mal destul de inalt sub care apa avea o adancime apreciabila , dar din pacate in dotarea lui "nea caisa" lipsea cu desavarsire un mincioc suficient de mare pentru a putea scoate amurul. Un amic s-a apropiat cat a putut de amur , a reusit sa puna mana pe el , dar nu reusea sa ii deschida gura sau operculele , ca sa-l poata apuca sau sa-i bage gripul in gura. Din pacate , dupa cateva secunde bune , amurul executa o zvacnitura si dus a fost .
...pun mana pe firul suficient de gros si incerc sa-l rup.Firul cedeaza si se rupe in mod repetat , de parca ar fi fost o spagheta contrafacuta . Il intreb pe batranel : "ce fir ai nene , ca cedeaza atat de usor ?".Rapsunsul lui , un raspuns sec al unui vasnic pescar de stationar : "Oho , este un fir de 0,30 , un fir foarte bun , ce il am de vreo 7-8 ani"
...a venit mosulica si in zilele urmatoare , cu fir nou si gafa , dar la intalnire nu au mai venit amurii.
Morala : daca vrei sa prinzi un clean de 5-6 kg , pune un fir de 0,30 , nou !
Scuze pt off-topic !