Lanseta Ryukon Jigger

Lansetele Daiwa ne-am obisnuit demult sa reprezinte ceea ce se defineste intr-un singur cuvant – perfectiunea. Succesul acestor lansete se datoreaza in principiu celor trei concepte, design, inovatie si cea mai buna calitate, principii initiate de fondatorul companiei, d-ul Yoshio Matsui, mai bine de 50 de ani, care se respecta si astazi, datorita tehnologiei de care dispun cei de la Daiwa.

Concepute nu doar ca inovatie tehnica dar si ca raspuns la cerintele marilor pescari sportivi profesionisti din circuitele competitionale de peste ocean cum ar fi Takahiro Omori, lansetele Daiwa se prezinta in exclusivitate pentru piata europeana cu noua serie de lansete RYUKON.

RYUKON – sufletul dragonului – lanseta incredibil de usoara si puternica (toate modelele din aceasta serie cântaresc mai putin de 200g indiferent de lungime si actiune!) reprezinta ceea ce pescarii de pe batranul continent regasesc in echivalentul lansetelor de competitie de pe piata americana.

Ce face ca aceste lansete sa fie evidentiate fat de celelalte? Nimic mai simplu.

O abordare directa: sa ai cu ce – Jiggingul este stilul de pescuit foarte des utilizat in apele de la noi. De foarte multe ori pescarii de la noi sunt pusi in situatia de a face compromisuri in momentul alegerii lansetei potrivite.

Lanseta este exceptionala, una dintre cele mai reusite lansete existente de jig de pe piata europeana la ora actuala, in care producatorul japonez a folosit pe langa tehnologie de ultima generatie si ceea ce se numeste “intelegerea dorintei”. RYUKON Jigger lunga de 2.44m , din doua bucati, cu actiune fast, cu varful sensibil si o rezerva de putere in jumatatea inferioara imresionanta, cu o capacitate de lansare cuprinsa intre 21 si 42 grame.
Şi de ce este asa de performanta? Pentru ca intruneste toate calitatile pe care trebuie sa le aiba o lanseta de jigging… usoara, senzitiva, rapida si puternica caracteristici mostenite de la modelele de competitie.

Portret de lanseta

Blankul – este realizat din material HVF Graphite, care, pe langa o greutate redusa si o senzitivitate iesita din comun, mai are o calitate foarte importanta: dupa momentele de bruscare din timpul lanseului si inteparii, varful lansetei nu vibreaza, proprietate cunoscuta sub numele de “Virtualy Zero Blank Twist”. Spigot-ul este conceptie exclusiv Daiwa denumit V-Joint si care preia din comportamentul blank-ului pentru imbunatatirea parabolei descrisa de acesta in sarcina.

Inelele sunt Fuji Alconite Concept, foarte rezistente la frecare si la coroziune, usoare, ultimile 5 fiind cu picior scurt ca sa nu ingreuneze si sa nu modifice actiunea blankului, pozitionate astfel inclt sa ajute la realizarea unor lanseuri cat mai lungi.

Mandrina – este si ea mult mai usoara decat la alte modele, cei de la Daiwa au gandit-o si Fuji a produs-o exclusiv pentru aceasta serie astfel incat sa amplifice semnalele primite prin fir, fiind o componenta foarte importanta in ceea ce priveste senzitivitatea acestei lansete. Linia ergonomica a acestor mandrine fac din aceste lansete o placere din manuirea lor.

Manerul este dintr-un material nou, denumit de cei de la Daiwa Air Foam, un material mai usor declt cele clasice (pluta si eva), mai dens, mai rezistent si mai confortabil ca acestea. Pozitia in care a fost montata mandrina este foarte bine aleasa astfel incat cu o mulineta Daiwa Infinity Q 2000 sau Daiwa Certate 2500 se echilibreaza perfect, centrul de greutate al ansamblului afllndu-se exact in mana pescarului. Lungimea manerului este ideala pentru pescuitul din barca.

Test de fiabilitate. Si ca sa ne dam seama exact de atentia pana la cele mai mici detalii pe care producatorul japonez a acordat-o acestui model, dopul din capatul manerului poarta emblema si numele acestei serii. Este o lanseta in constructia careia orice detaliu este atent analizat. Aceste detalii, foarte importante in pescuitul de competitie, unde trebuie sa te simti cat mai confortabil, sa te poti concentra exclusiv asupra pescuitului sunt folosite la conceperea lansetelor Ryukon.

Faptul ca este usoara permite pescuitul pe perioade lungi fara sa fie resimtita oboseala, sa lansezi precis cu o singura mana, reusind astfel economisirea timpului a miscarilor suplimentare inutile si obositoare. Pentru ca este extraordinar de senzitiva, permite ca in orice conditii meteo – chiar si pe vant puternic, sa fie simtite foarte bine structurile submerse si sa fie ales foarte exact momentul in care intepi, rezultand o rata scazuta de rateuri. Iar faptul ca are suficienta rezerva de putere pe cotor permite scurtarea drillurilor fara riscuri.
Si pentru ca Daiwa a gandit si latura economica va spunem doar ca RYUKON Jigger este doar 470lei.

Lanseta poate fi achizitionata de la Magazinul Online TotalFishing: Lansete Daiwa