Stimaţi colegi de forum, în postările viitoare de pe acest topic şi de pe altele, am să încerc o uşoară schimbare de abordare a subiectelor şi mă voi limita la a prezenta anumite informaţii fără a mai formula însă concluzii. Convingerile personale dobândite în urma experienţelor cu care vin în contact (în urma cazuisticii inerente), le voi discuta doar în cadru privat, cu cei interesaţi, (pe mesageria privată sau la telefon, cu cei pe care îi cunosc) nu pe forum. Las formularea de concluzii în seama acelora dintre dumneavoastră care sunt interesaţi de subiectele discutate şi nu-mi voi mai face publice impresiile personale. Aş fi mult mai interesat să aflu concluziile altora decât să-mi împărtăşesc impresiile personale, care pot fi subiective şi nu sunt general valabile. Cred că e mult mai constructivă această variantă interactivă pe care o propun. Încercăm un ,,episod pilot" ???
Fiind un topic despre Daiwa, am să vă prezint câteva date şi imagini care ar putea dovedi o intenţie vădită, o direcţie, ,,o politică" sau de ce nu, onestitatea celebrei firme, încă de acum 8 sau 9 ani în urmă. Vă voi ruga pe dumneavoastră să formulaţi concluziile în urma informaţiilor.
INFORMAŢIA:
În anul 2009, existau pe piaţă printre altele, două modele Daiwa full metal made in Japan. Certate 2000 şi Infinity Q 2000, identice ca alcătuire. Între cele două exista doar o mică diferenţă de preţ şi o diferenţă de culoare. Ulterior, s-a dovedit ca griul de pe Infinity nu se cojea precum albastrul de pe Certate. Am ales pentru mine, Infinity Q 2000 şi utilizez şi în ziua de azi această mulinetă.
Următoarea mea achiziţie a fost o Daiwa Bradia 2500R. O mulinetă de 250 de euro. Corpul, angrenajele, pickupul si manivela, inspirate de mulinetele de mai sus. Rotorul însă şi braţul de la pickup au fost însă cele de plactic, folosite la Excelerul din aceeaşi perioadă. Foarte bună mulinetă! I-am mai motat trei rulmenţi.
În anul 2010, a fost lansat modelul Daiwa Infinity Q 2500 Custom, la pretul de 300 de euro. Având deja Infinity Q de 2000, mi l-am dorit şi pe acesta de 2500. Ulterior l-am găsit şi l-am cumpărat de nou. Când am primit însă mulineta, am avut surprize gen dezamăgiri dar nu legate de funcţionarea sau performanţele mulinetei, care e grozavă, ci legate de prezentarea produsului. Am să le împărtăşesc cu dv. în cele ce urmează:
Această Daiwa Infinity Q 2500 Custom, este de fapt o Bradia de 2500 vopsită în altă culoare, La care japonezii nu i-au mai montat piuliţa aceea din aluminiu cu rulment care fixează rotorul şi ajută floating shaftul, ci au montat o piuliţă din bronz, fără rulment. Deci, mulineta are ca atare un rulment mai puţin decât Bradia.
Au montat pe ea un tambur cu fustă de carbon (de 40g) mai uşor cu 8 grame decât cel de Bradia, pe care au scris cu nonşalanţă Infinity Q 2500 Custom, deşi mulineta era de fapt Bradia sadea (cu un rulment minus), Nu are rotor si brat de pickup de metal precum Infinity-ul 2000. E clar, o Bradia vopsită altfel! I-am mai montat eu 4 rulmenţi. Pe masă se vad bucşele eliminate.
1) La floating shaft
2)Sub tambur
3)În galet
4)În knobul manivelei
Acesta e tamburul customizat:
Surori bune:
Două mulinete care merită să fie pescuite intensiv, de un tânăr cu multă viaţă de pescar în faţă. Aşa am gândit când le-am înstrăinat către un prieten cu peste 20 de ani mai mic, pe care l-am iniţiat în pescuitul de şalău şi în custodia căruia îşi vor face de acum datoria.
Acestea sunt datele, care pot fi doveditoare pentru direcţia în care a ales câteodată firma Daiwa să-şi propage ,,povestea" şi aşa cum v-am propus, aştept acum cu interes postări cu concluziile dumneavoastră în urma acestor informaţii. Concluzii, comparaţii, preţuri justificate sau nu, corectitudine sau nu din partea firmei, încântare sau tradare pentru fani, etc. Vă rog...
Rew.