Aveam nevoie pentru pescuitul rapitorilor mici de o mulineta mica si am gasit la rubrica de vanzari cumparari de pe forum, la 200 de lei o Daiwa noua, marimea 1003. Mai mult de curiozitate, am luat-o si am deschis-o sa vad ce poate sa contina pt 200 lei (vreo 300 in magazin) asa ca impartasesc cu bucurie cu dumneavoastra urmatoarele infirmatii ce nu reies din prezentarile oficiale ale produsului, dar care pot conta in alegerea noastra:

- Dupa cum se vede, are doua axe antitorsiune, ceea ce nu gaseam ininte nici macar la TD Sol, TD Tierra sau altele mai scumpe.
- Rulmentii sunt capsulati (inoxidabili)

- Rulmentul de antiretur nu va mai da rateuri (nici macar la frig) fiindca este echipat cu arcuri elicoidale pe fiecare rola in parte, ceea ce nu era prezent inainte nici in Infinity Q sau Certate si altele la 300 de euro.

- Pickupul de tip tubular (Premium - ca la Morethan Branzino) actioneaza un rotor drag foarte eficient. Acest rotor drag, apanajul mulinetelor scumpe de la Daiwa, blocheaza air-rotorul acestei mulinete ieftine in timpul lansarii.
- Caraitoarea franei suna extraordinar de bine fata de real four chiar daca este mult mai simplist construita.
Acestea sunt informatiile suplimentare despre aceasta Daiwa Revros E 1003 HA pe care vi le ofer.
Un bun prieten a luat la recomandarea mea din aceeasi sursa pentru match mulineta Exceler E 2506 HA cu doi tamburi shallow si 6:1 la numai 300 de lei. Noua si aceasta. Aceleasi facilitati, iata:

In plus, excelerul are corp metalic. Chiar si asa, are doar 255 grame.
Ambele mulinete ca si BG - ul sunt construite in spiritul noului trend:
Foarte usor de deschis. Acest lucru l-am evidentiat in ultima fotografie. Am desfacut doar 4 suruburi ca sa expun angrenajul si sa verific ungerea. Foarte o.k.
Va doresc un pescuit placut si probleme cat mai putine. Rew.