Stima?i colegi de forum, în post?rile viitoare de pe acest topic ?i de pe altele, am s? încerc o u?oar? schimbare de abordare a subiectelor ?i m? voi limita la a prezenta anumite informa?ii f?r? a mai formula îns? concluzii. Convingerile personale dobândite în urma experien?elor cu care vin în contact (în urma cazuisticii inerente), le voi discuta doar în cadru privat, cu cei interesa?i, (pe mesageria privat? sau la telefon, cu cei pe care îi cunosc) nu pe forum. Las formularea de concluzii în seama acelora dintre dumneavoastr? care sunt interesa?i de subiectele discutate ?i nu-mi voi mai face publice impresiile personale. A? fi mult mai interesat s? aflu concluziile altora decât s?-mi împ?rt??esc impresiile personale, care pot fi subiective ?i nu sunt general valabile. Cred c? e mult mai constructiv? aceast? variant? interactiv? pe care o propun. Încerc?m un ,,episod pilot" ???
Fiind un topic despre Daiwa, am s? v? prezint câteva date ?i imagini care ar putea dovedi o inten?ie v?dit?, o direc?ie, ,,o politic?" sau de ce nu, onestitatea celebrei firme, înc? de acum 8 sau 9 ani în urm?. V? voi ruga pe dumneavoastr? s? formula?i concluziile în urma informa?iilor.
INFORMA?IA:
În anul 2009, existau pe pia?? printre altele, dou? modele Daiwa full metal made in Japan. Certate 2000 ?i Infinity Q 2000, identice ca alc?tuire. Între cele dou? exista doar o mic? diferen?? de pre? ?i o diferen?? de culoare. Ulterior, s-a dovedit ca griul de pe Infinity nu se cojea precum albastrul de pe Certate. Am ales pentru mine, Infinity Q 2000 ?i utilizez ?i în ziua de azi aceast? mulinet?.
Urm?toarea mea achizi?ie a fost o Daiwa Bradia 2500R. O mulinet? de 250 de euro. Corpul, angrenajele, pickupul si manivela, inspirate de mulinetele de mai sus. Rotorul îns? ?i bra?ul de la pickup au fost îns? cele de plactic, folosite la Excelerul din aceea?i perioad?. Foarte bun? mulinet?! I-am mai motat trei rulmen?i.
În anul 2010, a fost lansat modelul Daiwa Infinity Q 2500 Custom, la pretul de 300 de euro. Având deja Infinity Q de 2000, mi l-am dorit ?i pe acesta de 2500. Ulterior l-am g?sit ?i l-am cump?rat de nou. Când am primit îns? mulineta, am avut surprize gen dezam?giri dar nu legate de func?ionarea sau performan?ele mulinetei, care e grozav?, ci legate de prezentarea produsului. Am s? le împ?rt??esc cu dv. în cele ce urmeaz?:
Aceast? Daiwa Infinity Q 2500 Custom, este de fapt o Bradia de 2500 vopsit? în alt? culoare, La care japonezii nu i-au mai montat piuli?a aceea din aluminiu cu rulment care fixeaz? rotorul ?i ajut? floating shaftul, ci au montat o piuli?? din bronz, f?r? rulment. Deci, mulineta are ca atare un rulment mai pu?in decât Bradia.
Au montat pe ea un tambur cu fust? de carbon (de 40g) mai u?or cu 8 grame decât cel de Bradia, pe care au scris cu non?alan?? Infinity Q 2500 Custom, de?i mulineta era de fapt Bradia sadea (cu un rulment minus), Nu are rotor si brat de pickup de metal precum Infinity-ul 2000. E clar, o Bradia vopsit? altfel! I-am mai montat eu 4 rulmen?i. Pe mas? se vad buc?ele eliminate.
1) La floating shaft
2)Sub tambur
3)În galet
4)În knobul manivelei
Acesta e tamburul customizat:
Surori bune:
Dou? mulinete care merit? s? fie pescuite intensiv, de un tân?r cu mult? via?? de pescar în fa??. A?a am gândit când le-am înstr?inat c?tre un prieten cu peste 20 de ani mai mic, pe care l-am ini?iat în pescuitul de ?al?u ?i în custodia c?ruia î?i vor face de acum datoria.
Acestea sunt datele, care pot fi doveditoare pentru direc?ia în care a ales câteodat? firma Daiwa s?-?i propage ,,povestea" ?i a?a cum v-am propus, a?tept acum cu interes post?ri cu concluziile dumneavoastr? în urma acestor informa?ii. Concluzii, compara?ii, pre?uri justificate sau nu, corectitudine sau nu din partea firmei, încântare sau tradare pentru fani, etc. V? rog...
Rew.