cutitul pentru pescuit... pareri si preferinte

orice subiect de discutie pe orice tema, mai putin pescuitul rapitorilor

Moderatori: johnnybravo, dr.pike, tudor, Adelin, Moderatori

Scrie răspuns
soimu`
junior
junior

Re: cutitul pentru pescuit... pareri si preferinte

Mesaj de soimu` » 16 Iul 2013, 11:52

Ghenadie scrie:Cristi, eu asi pune pe sticla sau altceva dur, nu pe piele...oricat de groasa ar fi, se deformeaza la presiune si nu mai obtii un ascutis plat :wink:
asa se recomanda de toti, pad de mouse sau piele groasa
personal asa imi ascuteam acum 15 ani cutitele, cu smierghel pe piele groasa.
e drept ca acest sistem NU este pentru taisul scandi, pentru ca apare o ascutire convexa.
cred ca la asta te referi.
Clar chestie de preferinta aici, iar un mare pionier al cutitelor custom Bill Moran, folosea lame profil flat si taisul secundar era convex, iar acum acest tip de tais ii poarta numele .
Nu e perfect, are avantaje si dezavantaje, ca orice pe lumea asta, dar daca omul nu stie sa ascuta si nu vrea sa cumpere gresii potrivite, folosind smierghel, clar este mai usor sa foloseasca acest sistem pe piele.

soimu`
junior
junior

Mesaj de soimu` » 16 Iul 2013, 13:30

revin si arat, Moran edge este un tais convex total, nu un second bavel convex, asa cum am scris mai sus.
orisicum, un tais secundar putin convex nu este o gresala totala, mai rau este sa fie format din multiple unghiuri de ascutire, asa cum se intampla uneori la cei fara experienta si fara rabdare combinate.
ascutiri pe tipuri de tais http://www.ragweedforge.com/grind.html

AdarMarian
junior
junior

Mesaj de AdarMarian » 22 Iul 2013, 12:29

Sunt douaj' de ani de cand am aceleasi cutite la pescuit, ca-s doua:
- un briceag Victorinox mic, cu forfecuta, util la monturi, linii si altele in gen
- un cutit mare, cu teaca, bun la toate.

Imagine

Ghenadie
veteran
veteran

Mesaj de Ghenadie » 22 Iul 2013, 17:33

AdarMarian scrie:Sunt douaj' de ani de cand am aceleasi cutite la pescuit, ca-s doua:
- un briceag Victorinox mic, cu forfecuta, util la monturi, linii si altele in gen

Imagine
Si, care e rostul postarii?
Stii cum suna? " am de doujde ani nevasta, gateste, spala, face curat..."
Ete si, ce legatura are cu discutiile despre femei?

PS ala bun la toate, chiar ca e bun la toate, vad ca a taiat si cuie/ sarma/ pietre...adica e tutut in gura :lol1:

biban solzos
veteran
veteran

Mesaj de biban solzos » 22 Iul 2013, 21:13

Tocmai in ideea asta, va rugasem, pe tine si pe soimu' , daca vreti, sa dezvoltati subiectul ...Daca tu sau soimu' stiti, spuneti-ne si noua ...daca vreti ...Chiar suntem mai multi cu cutite ce-au taiat cam de toate (gaturi de unguri, nu stiu inca :mrgreen: ) ...Unii le aruncam si luam altele din talcioc, unii le tinem, ca ne-am obisnuit cu ele ca tusea cu junghiul :mrgreen: , si nu le-am da pt nimic in lume ...altii am vrea sa luam altceva ...Daca responsabilii forumului sunt de acord, cateva linkuri cu "obiecte" , cu tehnici de ascutit , cu ceva amanunte ce ne-ar fi de folos si astora ce visam doar beregata de harcov , ar fi binevenite .
Nu detaliez, ca n-am chef de manelisti ce se baga-n seama ...Doar cutit si ascutit ...Cine vrea...
Cei care stiu si vor sa spuna, s-o faca ...Chiar ar fi util pt multi ....

Adelin
Moderator
Moderator

Mesaj de Adelin » 23 Iul 2013, 14:54

Ghenadie scrie:
AdarMarian scrie:Sunt douaj' de ani de cand am aceleasi cutite la pescuit, ca-s doua:

Imagine
Si, care e rostul postarii?
Stii cum suna? " am de doujde ani nevasta, gateste, spala, face curat..."
Ete si, ce legatura are cu discutiile despre femei?

PS ala bun la toate, chiar ca e bun la toate, vad ca a taiat si cuie/ sarma/ pietre...adica e tutut in gura :lol1:
Cred ca fiecare e liber sa posteze aici, nu vad de ce trebuie sa fi incisiv. Omul a dorit sa isi arate cutitele, e interzis??!
Fi mai relaxat si o sa vezi ca o sa fie mai bine.
:wink:
Când crezi ca sti pescuit apare ceva si iti da peste cap toate teoriile...
WSB CLUB

Ghenadie
veteran
veteran

Mesaj de Ghenadie » 23 Iul 2013, 16:53

Sezi molcom, faptul ca a gresit Cristi sectiunea, nu inseamna ca e tema de caterinca.
Vreau sa cred ca pe forum se mai pot purta discutii serioase, nu numai intepaturi.
Intrebarea a fost formulata corect, sa raspunda...sau raspunzi tu in locul lui?

Adelin
Moderator
Moderator

Mesaj de Adelin » 23 Iul 2013, 18:49

Ghenadie scrie: Vreau sa cred ca pe forum se mai pot purta discutii serioase, nu numai intepaturi.
Intrebarea a fost formulata corect, sa raspunda...sau raspunzi tu in locul lui?
Oamenii intra sa se relaxeze si sa se simta bine, daca se mai si distreaza inseamna ca e mai misto. De ce tre' sa fie obligatoriu seriosi?! Poate ca nu tot ce pare intepatura asta si e, poate e doar gluma...chestie de nuanta. E ca si cum ai vinde un glider si dupa ce pescuie cumparatorul cu el o data se cojeste...Poate ca a fost tzeapa sau doar o gluma, acuma sigur ca, comparatia nu e chiar cea mai
potrivita, dar sti bine ca e inspirata din realitate.
Când crezi ca sti pescuit apare ceva si iti da peste cap toate teoriile...
WSB CLUB

Ghenadie
veteran
veteran

Mesaj de Ghenadie » 23 Iul 2013, 18:55

Nu, nu stiu( da poate stii tu ceva ce nu stiu eu.. Ce zici, imi spui si mie, aici daca vrei sa te distrezi sau im mp daca vb serios), se pare ca totusi tu nu stii sa te relaxezi :wink:

AdarMarian
junior
junior

Mesaj de AdarMarian » 23 Iul 2013, 19:10

Ghenadie scrie: Si, care e rostul postarii?
Ghenadie, daca ai dificultati in procesarea informatiei, mergi la psiholog, psihiatru sau, in ultima instanta, reia pregatirea de la nivelul grupei mici, insa nu-ti varsa artagul asupra postarii mele!
Ai citit prima postare din topic? Ai remarcat intrebarea autorului, mai precis asta:
soimu` scrie: Eu fac cutite, nu e un secret.
Incerc sa vad parerea voastra , a utilizatorilor, cum vedeti forma, dimensiunile si cerintele pentru un cutit de pescuit, mai specializat sau "bun la toate".
?
Eu n-am facut decat sa-i raspund, ba mai mult de atat, postand si imagini cu doua cutite pe care le folosesc de peste douazeci de ani, concluzia fireasca a faptului ca ma satisfac pe deplin.

Cumetras, daca ai chef de cearta, cauta-ti musterii prin alte parti, ca sunt ocupat si n-am vreme sa te-ncurc.

Scrie răspuns