AM O INTREBARE

pescuitul stationar si/sau cu momeli naturale: rame, pestisori, lipitori, coropisnite, insecte, etc

Moderatori: johnnybravo, tudor, Adelin, Moderatori

Adelin
Moderator
Moderator

Mesaj de Adelin » 21 Feb 2008, 12:15

Cica daca te inteapa mai mult de 2-3 barzauni de astia de seamana cu elicopterele, e grav. Injecteaza venin foarte mult la intzepatura si se poate da coltzu'.Am intalnit in Delta, aveau cuib la streasina casei unde eram noi cazatzi.....cand iti baziia unul dimineatza pe la urechi, nu-ti mai trebuia cafa :shock: .Gazda zicea sa nu dam dupa ei ca nu iti au treaba :shock: ...dar tot am altoit catziva.Stiam ca nu am voie sa gresesc: lovitura si cadavrul.

Bine ca am scapat nevaccinat :wink: .

Tavi
veteran
veteran

Mesaj de Tavi » 21 Feb 2008, 12:32

Tu esti croitorasul cel viteaz? 7 dintr-o lovitura? :lol:

ovidiu
veteran
veteran

Mesaj de ovidiu » 21 Feb 2008, 13:29

pai pentru firi sensibile, un shoculetz anafilactic te duce la vesnica pomenire...si susur cristalin de parau cu pastraviori intr-o mare de verdeata...
iar "aici" va ramane un loc liber pe balta.

nu va jucati cu "elicopterele" am vazut un tip de 100kile doborat de o intepatura din aia, dus la mal, (era in barca proprie) pus la umbra...stropit cu apa... dupa vreo juma de oara s-a ridicat... cu o mare umflatura pe umar.

dar daca trage obletele la "viespe kingsize" merita orice sacrificiu! :D
pentru unii este un hobby, pentru altii o pasiune; pentru mine, pescuitul este o stare...

Mos Martin
utilizator constant
utilizator constant

Mesaj de Mos Martin » 21 Feb 2008, 14:32

Atat lupul albinelor cat si bondarul au ac si inteapa.Lupul albinelor e foarte rezistent la lovitura, adica atunci cand m-am luptat cu ei, trebuia sa fiu foarte rapid si precis cu matura ca sa cada sigur. Bondarul e din neamul albinelor, aduna nectar si polen, lupul albinelor e carnivor.

Fario_nebunu
veteran
veteran

Mesaj de Fario_nebunu » 21 Feb 2008, 14:53

"lupul albinelor e carnivor."
Da? Hmmmm, ce buna e carnitza de om, asa isi zice lupul asta in sinea lui! Ia sa gust eu din "ciocolata " asta = un pescar imbracat maro! :lol: :lol: Desi dupa nume intuiesc ca e viespea aoa mare de vreo 3-5 cm care ataca si omara albine. Saracele, desi o ataca la urdinis, nu reusesc sa o intepe si sa o uciuda si "fiara" (nu , nu e vorba de Marius Lacatus, stelistii stiu de ce! Laca e deja bondar batran si cu acul tocit) intra in stup si iar ucide...Pana la urma apicultorul il ucide cum spuneti voi, cu matura sau cu o plasa.

pescarusul63
utilizator nou
utilizator nou

ALBINE

Mesaj de pescarusul63 » 21 Feb 2008, 19:11

Buna seara la toti.am pus asera aceasta intrebare din pricinna ca eu mai am un hobi mai vechi:Apicultura.ieri la neamt a fost o zi calda si albinele mele au iesit la curatat,si binenteles ele isi scot afara cadavrele din stup.am strins frumos toate mortaciunile si acestea se ingroapa sau se dau pe o apa curgatoare.in acel moment mi-a venit aceasta intrebare la care sa fiu sincer nu ma asteptam sa vad atitea comentarii.sa va spun ceva din expirenta mea de apicultor:barzaunele este intradevar sau altfel spus depinde de zona LUPUL ALBINELOR.daca ati vedea pe viu cum acest lup vineaza albinele ori va infricosati ori va puneti intrebarea:un om ce sansa are sa scape de acest lup?va spun tot eu :un om alergic la venin are sanse aprope nule de a scapa iar altul nu prea multe asta in functie de cite tepe ia.Mai eravorba si de bondar acestia sunt de mai multe feluri dar nu intru in detalii .Atit va pot spune :in viata voastra cind dati din greseala peste viespi sau barzauni dragii mei lasati totul balta si plecati din acea zona.Bondarii nu sunt periculosi ei nu dau alarma sa vina mai multi asa cum fac vispiele ,barzaunii si chiar albinele[pentru cine nu le cunoaste comportamentul].daca as sti asa de multe si despre rapitori as fi..........dar am tot timpul din lume sanatos sa fiu.fire intinse tuturor.

Pose
utilizator constant
utilizator constant

Mesaj de Pose » 21 Feb 2008, 19:19

adelin spaima pestilor se pare ca shi cu insectele are ceva:)) tot asha de bine te pricepi? precum la pesti :>P
daca ma gasesti singur pe o insula pustie.....inseamna ca am plecat la pescuit

pescarusul63
utilizator nou
utilizator nou

spaima pestilor?

Mesaj de pescarusul63 » 21 Feb 2008, 19:36

nu am inteles pre bine intrebareasau explicatia cu spaima pestilor :lol: :?:

Pose
utilizator constant
utilizator constant

Mesaj de Pose » 21 Feb 2008, 23:06

uita'te la albumul personal al lui, si probabil ai sa intelegi mai bine de ce spaima pestilor:P
daca ma gasesti singur pe o insula pustie.....inseamna ca am plecat la pescuit

SF
veteran
veteran

Mesaj de SF » 22 Feb 2008, 01:02

Curios , acuma cind vad cit ii de periculos barzaunu asta ( am vazut si eu citiva ) , parca ma bucur ca pe mine m-a executat un bondar . Pe moment nu stiam pe care sa bat , pe colegu sau pe mine c-am ascultat de el .

Odata in Cheile Lapusului un coleg o gasit chiar linga cort un copac uscat , care nu era cazut , si l-am planuit pentru foc , ca nu era putregai din ala umed cum se mai intimpla daca zac pe jos . Rezulta ca era acolo o colonie de viespi . O luat tipu copacu ala uscat si-l tragea catre locu de foc , cind au aparut din copac elicopterele . S-o ales cu vreo 4 intepaturi . Era focu gata facut si cred ca asta ne-a salvat .

Fir Intins!!!

Scrie răspuns