AM O INTREBARE

pescuitul stationar si/sau cu momeli naturale: rame, pestisori, lipitori, coropisnite, insecte, etc

Moderatori: johnnybravo, tudor, Adelin, Moderatori

toni f
veteran
veteran

Mesaj de toni f » 22 Feb 2008, 08:17

viespile alea periculoase rau sunt hornet (vespa cabro ), si sunt chiar date in ***** .....

de evitat in orice circumstanta .... esti cumva nitel alergic, dai instantaneu in soc anafilactic si decedezi gratios pe malu dunarii ..... nu esti alergic, oricum nu-ti este bine de loc, iar daca prinzi mai multe tzepe (lucru f probabil) e si mai rau .....

pe barzaunele ala negru nu l-am gasit sa-l identific clar asa ....

poate ma ajuta cineva .....

eugen
veteran
veteran

Mesaj de eugen » 22 Feb 2008, 10:16

viespile alea mari au uneori vizuina in pamant, ca si greierii. bracita mea a descoperit un cuib din asta intr-o zi. o juma de ora mai tarziu avea capul cat un bullmastif si era mai mai sa dea coltu' pt ca nu mai putea respira. au trecut vreo 10 ani de atunci dar si acum cand vede vreun bondar mare sau viespi din astea o taie instant spre casa. .

fisherman
veteran
veteran

Mesaj de fisherman » 22 Feb 2008, 10:32

eu am tras o spaima acum cativa ani, pe malul Muresului. O viespe betiva a intrat in cutia de bere din care mai luam cate o gura. asa ca m-am trezit cu viespea in gura si intepat in limba. mi-o cam tremurat nadragii cand ma gandeam la un soc anafilactic, mai ales ca eram singurel pe coclaurile alea si mobil n-avem la mine. oricum, pana ma gasea ambulanta eram dus de o bucata buna de vreme.
The WORST day fishing is better than the BEST day working!

Fario_nebunu
veteran
veteran

Mesaj de Fario_nebunu » 22 Feb 2008, 10:42

fisherman scrie:em-am trezit cu viespea in gura si intepat in limba. mi-o cam tremurat nadragii
Da? Nu stiam ca atunci cand te inteapa ceva in limba se transmite reactia pana la nadragi! Oare ce nervi or face legatura intre cele limba si picior? :lol:

Tavi
veteran
veteran

Mesaj de Tavi » 22 Feb 2008, 10:50

Chestia cu socul anafilactic eu stiu ca se aplica doar celor alergici la veninul de viespe sau albina. Daca te inteapa in gura e nasol ca din cauza umflaturii si se pot obtura caile respiratorii. Daca se combina intepatura in gura cu alergia atunci e intr-adevar bai mare, tre sa chemi salvarea.
Io-s linistit ca la cate specii de goange m-or intepat, n-am facut alergie la nici una.

fisherman
veteran
veteran

Mesaj de fisherman » 22 Feb 2008, 11:07

alergiile se pot dezvolta si in timp. chiar daca la o prima intepatura nu manifesti nimic neobisnuit, la a doua poti sa o mierlesti. oricum, mie imi era mai frica de un edem decat de alergie. oricum, de atunci sunt foarte atent la ce bag in gura.

Fario_nebunu
veteran
veteran

Mesaj de Fario_nebunu » 22 Feb 2008, 11:18

Mai, barbati suneti voi sau femei? Ce naiba va infricoseaza niste amarate de viespi? Atunci ce mai ziceti de vipere? Eu va poftesc, daca aveti "sange in lampa" (sorry de expresie) sa mergeti undeva prin Retzat pe la Buta sau chiar si pe Raul Mare si sa vedeti maluri pline de bolovani si lastaris unde sunt 2 vipere pe metrul patrat! Credeti-ma ca vin la pescuit in pantaloni scurti (pana la 32 de ani cati am nu am purtat decat de 2 ori waders si nu ii agreez cel putin vara) si trec printre bolovanii aia ca sa ajung la drumul forestier. Am un batz in mana si am grija sa misc din el ca sa alung eventualii serpi. Pana acum nu am fost muscat ci doar...sasait! Oricum, nu am sarit in apa, nu m-am panicat (prea tare). Daca ma va musca am briceag la mine si voi taia cativa cm cubi de carne langa rana, imediat, ca sa apuce otrava sa intre in circuitul sangelui.

eu
senior
senior

Mesaj de eu » 22 Feb 2008, 11:45

Fario_nebunu scrie:Daca ma va musca am briceag la mine si voi taia cativa cm cubi de carne langa rana, imediat, ca sa apuce otrava sa intre in circuitul sangelui.
Mamaaa, ce tare esti!
:P :P :P
:respekt:

fisherman
veteran
veteran

Mesaj de fisherman » 22 Feb 2008, 12:37

ca sa apuce otrava sa intre, sau ca sa nu apuce? ca nu esti prea clar... :shock:

bebe13
utilizator constant
utilizator constant

Mesaj de bebe13 » 22 Feb 2008, 21:41

tai degeaba carne veninul ajunge in sange instant la o bataie de inima se face un circuit

Scrie răspuns