pescuitul stationar si/sau cu momeli naturale: rame, pestisori, lipitori, coropisnite, insecte, etc
Moderatori: johnnybravo, tudor, Adelin, Moderatori
-
nickydarnico
- senior

-
eu vin putin mai tarziu in acest topic dar, tavi amintea de vreo 7 intepaturi de taun ca asa ii zice pe la noi. nu as crede, peste 4-5 intepaturi apar probleme destul de serioase mai ales daca sunt concentrate pe o suprafata mica. ori daca le incasa ....tre sa fi spus ceva de urmarile "distractiei"
oricum ,ma-m distrat pe cinste.
si chiar ii o idee buna deschiderea unui topic cu patanii la pescuit.
abia astept sa va descriu unuele din intamplarile mele......ca stiti voi ca tot la omul necajit se intapla toate.....

Hai vara !! hai!!!!!( poate la anu' )
-
toni f
- veteran

fario, dupa mine, viespile si barzaunii astia sunt mult mai periculosi(periculoase) ... pur si simplu pt ca sunt mai multe (multi) si mai larg raspanditi ...
-
bogdans
- senior

Eu sunt patit si cu albine si cu barzauni
La albine mi-au trebuit vreo 20 muscaturi sa dau in alergie (pe la 2-3 n-aveam nimic), la barzauni a fost de ajuns unul (sau cred ca unul ca n-am mai vazut alte gaurele pe mine desi am calcat pe cuib si m-au urmarit vreo 4-5)
In 10 min eram plin de pete rosii, in vreo 30 eram tot umflat , si gatul..si uscat, abia mai respiram, si parca ardea carnea pe mine, era sa mi se taie si filmul de vreo 2 ori ca mi s-au impaienjenit ochii..m-am bagat in tr-un rau de munte imbracat sa-mi taie fierbintzeala
La spital am ajuns dupa vreo 2 ore cand deja ma desumflasem dar tot mi-au mai facut aia calciu intravenos (alt lucru scarbos..valuri de caldura si senzatie de voma)
Deh, cineva ziceea ca ..ce?suntem muieri?...eu stiu un munte de om care dintr-o albina e gata..si e si paznic de vanatoare,vrand nevrand il mai musca cate una pe teren.. umbla tot timpul cu injectia dupa el
Niciodata nu stii la ce poti face alergie, si mai nasol e ca e din ce in ce mai grav odata ce-ai facut
De-aia e bine sa ai dupa tine un calmant si ceva calciu tot timpul
-
todi
- veteran

-
de ce calciu?
-
bogdans
- senior

nu stiu..ala se face la soc anafilactic..calciu..probabil intareste hertzul, n-am idee ca nu-s medic dar orice fel de calciu cica e bun..si cu cat se asimileaza mai repede in momentul ala..ca pana stai sa bei 2l de lapte poate dai coltzul
-
todi
- veteran

-
clar intravenos.
de cand s'a incalzit am dat de niste cuiburi suspecte de barzauni chiar pe langa locurile de pescuit, mai ales seara la asfintit nici nu'ti mai vine sa mai pescuiesti de cum roiesc prin zona. o sa iau o seringa si'o doza de calciu la mine de'acum incolo.
cheers
-
danr
- Site Admin

nu calciu iti trebuie, iti trebuie ceva antialergic puternic injectabil
vorbiti cu un doctor
-
RaSe
- utilizator nou

-
todi scrie:clar intravenos.
de cand s'a incalzit am dat de niste cuiburi suspecte de barzauni chiar pe langa locurile de pescuit, mai ales seara la asfintit nici nu'ti mai vine sa mai pescuiesti de cum roiesc prin zona. o sa iau o seringa si'o doza de calciu la mine de'acum incolo.
cheers
todi,eu le-am dat foc la stup cand au fost in locul meu de pescuit
-
bogdans
- senior

Intravenos iti cam trebuie ceva scule si stiinta sa-ti faci singur, si trebuie si bagat lent in vena ca e criminal calciul..iti da niste snzatii mai rau ca muscatura..stiu ca mie pana sa-mi bage o cantitate super mica (era o siringutza abia o vedeam..si nu se mai golea) ma treceau numai valuri de caldura si de greata..cum mai baga un pic cum ma-ntreba asistenta daca mi-e rau
Dar gasind subiectul asta m-am mai interesat azi pe net si sunt niste "carioci" de adrenalina autoinjectabila..ti-o faci in picior singur cand vezi ca se nasoleste treaba, tre' sa ma duc la medicul de familie sa vad, cica reduce mult riscul sa caci prazul, si mai sunt ceva antihistaminice, nu stiu ce-s alea..in fine..trebuie intrebat un medic ce sa iei la tine ca daca odata ai dobandit sensibilitate next time va fi si mai rau..si eu dupa ce-am patit-o odata am mai dat de cateva ori de animale de-astea inevitabil pe la pescuit sau la gratare..sunt unii ani cand se-nmultesc ingrozitor..si barzaunii astia parca si umbla asa fara noima..se mai lovesc de una alta..mai rau cand se lovesc de tine (la mine asa m-a pocnit..din zbor, nici nu m-am gandit ca m-a si inveninat asa repede pana n-am vazut gaura si sangele pe picior..ca au acul gros si imediat se umfla si parca te lasa tot muschiul din zona)
Am mai vazut si pe Discovery niste documentare cu Giant Hornets, unii si mai mari decat ai nostri care din fericire nu traiesc si pe la noi, sunt pe la Israelieni, dar e nenorocire cu aia, te duci la picnic si daca lasi carnea de gratar acolo pe iarba si a dat vreunul de el in 10 minute te alunga de la picnic si se instaleaza gagiii la mancare
Mie mi-au cam bagat frica-n oase..de vipere mai dau si eu des vara prin cazane dar cu pantaloni lungi parca nu mi-e vreo frica sa trec printre ele mai ales ca-s puturoase si-si vad de treaba lor, dar insectele astea-s mai imprevizibile si in plus si zboara:)
-
Rares.S
- utilizator constant

Eu unul prefer barzaunii ,sa nu se inteleaga gresit nu am nimic cu viperele dar...