barca pneumatica

discutii despre lansete, mulinete, fire, naluci, etc. destinate pescuitului rapitorilor

Moderatori: johnnybravo, tudor, Adelin, Sorin, Moderatori

Scrie răspuns
Borealis Fly
veteran
veteran

Mesaj de Borealis Fly » 14 Oct 2004, 14:46

Lucian ... :) ... daca ai facut canotaj ... (si eu pe Mures caiac) ... atunci este clar ca ma refer exact la ce scriu. Un caiac din PVC.

Dane exista caiace special construite pentru cascade sii repezisuri de ape de munte. Sunt scurte si mai late pentru stabilitate.
Nu stiu la ce se refereau cand au spus ca fac unele speciale pentru pescari. Ma gandesc ca ar trebuii sa fie ceva intre modelul clasic de caiac de mare si cel de care amintesc aici cel de caiac scurt pentru ape repezi.

Cat de mistoul tau ... am ras si eu la fel ca Lucian. :lol:
Un mic comentar ... la modul serios. Nu stiu ce ai auzit tu si de la cine, dar te asigur ca curcubeii la care am testat eu caiacul, muscareau la 4 m de caiac. Pana si unul care nu a lansat cu scule de PMA in viata lui pune o musca uscata la 4 m. :wink: Sa nu mai vorbim de spin. (probabil este suficien sa lansezi la 15-20 m) La asta m-am referit eu ... ca tu iti inchipui altceva ...este cu totul alta discutie. 8)
Fir intins!
Borealis F

danr
Site Admin
Site Admin

Mesaj de danr » 14 Oct 2004, 15:23

discutia cu lansatul nu stiu de unde vine, eu nu am zis nimic pe tema asta.... :lol:
cum se comporta pe vant si valuri caiacul asta
cum il ancorezi ?
si inca o intrebare.... unde tinem sacul cu peste :evil: ?

Mulder
utilizator nou
utilizator nou

Mesaj de Mulder » 14 Oct 2004, 15:57

danr scrie:si inca o intrebare.... unde tinem sacul cu peste :evil: ?
si eu credeam ca e C&R ....
un prieten tinea salaii legati de barca cu o sofara ... parca erau cai la caruta :lol:

danr
Site Admin
Site Admin

Mesaj de danr » 14 Oct 2004, 16:08

cine sa fie C&R, caiacul ?

Lucian Anghel
utilizator constant
utilizator constant

Mesaj de Lucian Anghel » 14 Oct 2004, 16:35

Petrule - tu ai facut caiac-canoe.Eu am facut canotaj(skiff)- adica aia de care radeati voi ca merg cu curu inainte :lol: :lol:

costica_fishing
veteran
veteran

Mesaj de costica_fishing » 14 Oct 2004, 16:51

www.canoe.ro

De preturi ..... numai de bine... de la 20 mil. in sus!

Altfel, m-am dat si eu cu o canoe, pe mare, la Vama Veche. Nu era tocmai calma apa si n-am facut baita!

Acu, la treaba cu drilu'... la un biban m-as baga, la altceva .... iti iei colacul ! :lol:

Tot imi iau eu si una din asta! Macar pentru sport!

VA ROG, INFORMATII IN LEGATURA CU BARCILE FACUTE DE ROLAST-PITESTI!

Borealis Fly
veteran
veteran

Mesaj de Borealis Fly » 14 Oct 2004, 18:32

Lucian:

La clubul la care am facut eu caiac ... UTA ... erau de toate. :D
Termenele si diferenta dintre ele o cunosc. :)

"M-am dat" cu majoritatea lor. Problema era cu echilibrul in caiacele de pe vremea aceea.
Canoea era cea mai data d...i. Erai in apa la cea mica incercare de relaxare. O coaja de placaj care dupa o liogca de om fara prea mare pricipere la flotabilitate, nu ar trebui sa poata fi folosita la a trece apa cu ea. Sa nu ami vorbesc de canoea de dublu. Era o realizare sa te tii uscat, ce sa mai vorbim de a te intrece cu ele. Pataichin ... il mai tii minte pe lipoveanul? Aveam un respect nu pentru o medalie de aur, ci pentru toate medaliile si felul in care le-a castigat.

O canoe construita dupa modele canadiene, sunt destul de stabile si nu este o problema sa te msti in ele. Problema este cand vreisa te ridici in picioare.

Caiacele sunt mult mai usor de manevrat, ... au multe modele cu carme.
Am pescuit in Delta cu un model DDR ce era construit din lemn si panza cauciucata. De doua persoane. (se puteau demonta in bucati) Problema in alea era pozitia corpului. Spatarul era prea scurt si stateai incordat. Dupa cateva ore aveai carcei in toti muschii spatelui. Dar ... cine crezi ca se lasa.

In caiacele astea de fibra de sticla pe care eu le-am incercat, pozitia era mai buna si nu am simtit probleme cu spatele. Dar se poate imbunatatii cu un spatar mai inalt. In rest mi s-au parut excelente.

Atentie nu sunt construite special pentru pescuit. Deci telul cu ele este sa te deplasezi pe apa si poti si pescuii din ele. Acoperi distante mari cu un caiac, fara sa cheltuiesti prea multa energie. Te strecori fara zgomot si adancimea apei nu este o problema. Ai nevoie de 20-30 cm de apa. Le poti folosii atat in apa statatoare, cat si in cele curgatoare.
Fir intins!
Borealis F

costica_fishing
veteran
veteran

Mesaj de costica_fishing » 14 Oct 2004, 18:50

Pentru Petru si Lucian:

verificati va rog www.canoe.ro

Ma interesa, la concurenta cu gonflabila, ceva de acolo:

Sugestiile vanzatorilor erau catre un Sit-on-top Ocean Duo:

cam 1000 EUR. :?

Pentru pescuit, 2 pers, mai usor de manevrat!

Altfel, chiar sunt mai rezistente decat gonflabilele, te misti mai usor (nemotorizat). Intrii prin locuri mai greu accesibile, bla-bla.

Cand eram in clasa a XI-a, la prima mea excursie in Delta, am intalnit un grup de cehi. Vreo 20.
Fiecare era cu caiacul (sau canoea - care dreacu or fi fost) lui.
Erau fie demontabile, din panza cauciucata + structura de aluminiu, fie gonflabile.
Le-au pus pe apa la Tulcea si urmau sa se dea cu ele pana la Sf. Gheorghe, cand le strangeau si cu pasagerul - inapoi. o saptamana - 10 zile toata distractia!
Cand i-am vazut plecand in stol, ma apucat plansul.
Era excelent, puteau intra pe toate ghiolurile, nu speriau pasarile....

O frumusete ...... mi-a ramas gandul acolo!

MihaiV
Moderator
Moderator

Mesaj de MihaiV » 15 Oct 2004, 07:35

Vad ca tot vorbiti de pescuit din caiac sau canoe. Cand pescuiesti nu-ti cad vaslele in apa? Daca vrei o mica corectie de pozitie ce faci: lasi lanseta, iei vasla, corectezi, lasi vasla, iei lanseta? Nu-i cam mult?

danr
Site Admin
Site Admin

Mesaj de danr » 15 Oct 2004, 09:08

una peste alta caiacul sau canoea sau ce-o fi nu mi se pare deloc o optiune

in barca mea gonflabila:
- pot sta ca pe scaun, cu fundul pe balon
- pot sta asezat si cu picioarele intinse pe balon, fiecare in ce directie vreau eu
- ma pot ancora, si-mi pot schimba imediat pozitia corpului pentru a arunca in ce directie vreu
- pot sa stau in picioare, lucru exterm de important
- daca sunt singur pot sa stau in scaun pliant, cu spatar, daca vreau
- motorul electric este o placere
- pot sa-mi montez sonar
- pot sa-mi car la mine haine, mancare, echipament
- incape in portbagaj, nu trebuie sa o car pe masina: asta inseamna ca pot sa strang si sa ma culc, fara sa stau sa pazesc noaptea sa nu-mi fure caiacul de pe masina
se intampla treaba asta cu cei care adorm noaptea si au barca pe masina
- dpdv. al sigurantei: are trei compartimente independente, imposibil de sufundat deci

costica, daca te vad cu canoea la pescuit pe baraj la Olt ma inec de ras fratioare

Scrie răspuns