mno,am mai gasit o scula absolut necesara care trebuie sa isi gaseasca locul la mine in rucsac:foarfeca de taiat tabla
Parca vad urmatorul dialog:
-Buah ,iar mi-a cazut tabla..ai foarfeca la tine?
-Da, da' tu ai luat tabla aia de 0.2?
Zvic hai sa iti zic o chestie..sa nu te superi ca nu zic cu rautate..mulineta care are nevoie de pompitza cu ulei odata pe saptamana,aia nu are galet functional asa cum imi doresc eu.
Pentru mineaia nu e mulineta...repet,pentru mine..La fel, daca este nevoie de tot felul de artificii dintr-astea cum ar fi bucatica de tabla..Asta n-am mai auzit-o si e de-a dreptul comic..dupa ce dau banii p o mulineta ca sa ma bucur de pescuit sa ma apuc safac tot felul de improvizatii..Inteleg ,o saiba in plus la roata dintata,o bucse inlocuita cu un rulment..asta e upgrade,se practica..da sa umblu cu bucatele de tabla dupa mine...nu concep asa ceva.Am vut mai demult mulniete no name,din plastic,ieftine care rulau ca dracu dar sa se rupa bratzul picup-ului sau sa trebuiasca sa bag evierul in ele,nu am patit.
Perucile pe Biomaster pun pariu ca le-ai facut dintr-o inelare necorespunzatoare a lansetei,daca zici ca n-ai supraincarcat tamburul.
Ca si experienta personala pot sa iti spun despre Shimano urmatoarele.Am avut o perioada destul de lunga in care ieseam zilnic la pescuit.Zilnic,cel putin doua trei ore.Cel putin de doua ori pe saptamana faceam apa taitei de dimineata pina seara,sau uneori pescuiam pina noaptea tarziu.Doar la artificiale.Pe atunci nu aveam decat o lanseta si o mulineta:un St.Croix LTB ,si un Shimano Sustain 3000 cu raport 6a 1.In primii 2 ani combo-ul asta a suportat toate genurile de naluci necesare pentru Mures:gume,cicade,spinerbait,woblere minnow sau cranck.Intr-adevar la cranck-uri in curent puternic aveam o problema la tractiune datorita raportului mare de recuperare.Si cand zic curent este ceva ce tu daca nu ai pescuit pe genul asta de ape cum e Muresul pe suvoaie,nu iti poti imagina..In primul an de pescuit ,am avut o singura problema cu mulineta in sensul ca,pe timpul verii pe canicula m-am trezit ca nu mai ruleaza cum trebuie si exista un punct in care ''agata''.Ajuns acasa am desfacut-o,si am constatat ca e cam cheala de vaselina.Cam asa sunt toate luate de noi.E bine sa le cureti si sa le ungi..dar pierzi garantia..In fine,am spalat-o,am curatat-o ,am pus vaselina in ea si prima senzatie a fost ca merge mai bine decat noua..De atunci vreo 2 ani nu am mai avut ce sa umblu in ea..am scos sute de pesti salai,somni,mrene..stii cum face o mreana de 2 kile in curent cand o ia la sanatoasa..??Dupa aproximativ 5 ani de folosinta am vindut-o unui amic care a desfacut-o ca sa o unga.Singurele probleme: oleaca uzura pe roata dintata(ca efect,nu mai rula asa de fin,dar oricum rula bine fara haraituri) si avea surubul care tine bratul de la wormshaft oleaca destrans.Ala e foarte important sa fie fixat cu oleaca de solutie din aia pentru blocarea filtului,ca dealtfel toate suruburile cu rol important ..In schimb pe la alti pescari de la mine din zona am auzit de tierra,fuego,sol care de care cutot felul de probleme intre care predomina:1.antireturul,2 galetul,lipsa de silentiozitate..Eu la shimano nu am avut astfel de probleme..
Ca ultim fapt divers,am un combo cu o ultegra de 2500 s mulineta care e la mine de ceva mai mult de 1 an si aproape ca n-a fost iesire in care sa nu fie vioara 1 ,cum s-ar zice..adica am folosit-o des.Cand am luat-o ,sincer am fost cam indoit ca o sa tina prea mult..ci4 bla,bla..ca si minusuri nu este tocmai genul de mulineta rigida ca si stinca.La manivela jocul este 0 ,la rotor are un joc usor foarte mic.Asa a fost de noua.Am gasit ca e acceptabil.Am uns-o eu de noua,pierzand garantia,dar nu-mi pasa ca ma descurc ..in fine..Am zis ca o voi folosi pentru gume mici,lestate cel mult pina pe 10 gr, woblere mici,usoare..De cand o am a scos salai intre 0.5 si 7 kile,cam toate marimile intermediare,ceva cleni,avati..ba nu demult si o stiuca pe la vreo3 kile.Am avut in combo-ul asta 2-3 ''torpile'' care mi-au luat juma de tambur de fir si in final au rupt..ultimul aseara..cu asta am avut ceva noroc ca mi s-a dezgatat cand o ajuns aproape de malul opus...ghinion.Asta de aseara m-a lovit linga mal ,la vreo 7-8m distanta de mine,si asa de violent o fost atacul ca m-am trezit efectiv ca imi smulge lanseta din mana ,si o trebuit sa imi reprim impulsul de a intzepa sa nu cedeze naibii pe la nod..noroc ca frana o preluat instant si o plecat cu valu' in cap...dupa cativa metri o parut ca incetineste si atunci i-am dat o contra usor sa vad ce poate, si o bagat a patra direct in curent,normal.Ultegra nu are rulment sub tambur dar pot sa spun ca frana lucreaza impecabil..Cum ziceam s-a degatat in dril..ghinion.am mai avut anul asta vreo 2 de calibrul asta si mulineta n-are nici pe naiba.Ruleaza la fel de fin,nu are uzura pe roata dintata,acel foarte mic joc care l avea de noua e la fel,nu s-a marit..iti zic toate astea ca sa vezi ca poate exista intr-o mulineta si forzta si finete,nu doar fortza bruta.
Si-Gi Lures wobblers&more..
.