cristian.ene scrie:Andrei,
te agiti cam mult si fara folos
am folosit inele de 4.0mm doar pe un Seeker UL in rest am folsoit doar inele de 4.5mm pe lansete L, ML si recent pe un MH
Toate testele le-am facut cu inele KT de 4.5mm care au fsot cele mai mici inele montate pe lansete cu excepţia Seeker SP 700 care are inele de 4.0mm.
Nu a trebuit decat sa folosesc experienta si intuitia ca sa evit experiente inutile
Distantele de lansare cu Micro(min.4.5mm) sunt similare cu inele mai mari de 5.5mm dar restul avantajelor raman intacte.
În pescutul de competie avantajele ar fi evidente daca se folosesc marimi potrivite de inele si nu experiente pe concurenti sau poate ca a fost intentionat
Prima lanseta montata cu inele stil Micro am avut-o prin 1994, era un custom pe un blank Shakespeare Wonder rod S-Glass cu inele de Match cu plecare de 16mm şi inele pe varf de maxim 5.0mm. Varful era plin si subtiat incat lanseta arunca bine cu 1g sau chiar mai putin. Am pescuit cu lanseta asta la pastrav de rau pana in 1995 de cand pescuiesc exclusiv la musca pe rau.
Pentru ca cel carea construit-o nu ia facut matisaj la mufa tata spigot lanseta s-a rupt cu un biban mai mare de 1.5kg pe lacul Herastrau.
Este o discutie deschisa despre avantaje si limitele inelelor Micro ,momentan vad a ai experimentat pe langa drum
Si cu tot am montat o lanseta cu inele Micro pe blank NFC din 2 bucati vezi şi tu cum trebuie sa arate o mufă care nu cedeză când nu ar fi cazul
http://conceptcustomrods.ro/?p=3533
Bun, inseamna ca sti cu cat lanseaza mai mult micro decat o configuratie normala fuji new concept, daca ai testat.... eu n-am vazut niciunde sa scri despre asa ceva.... aia inseamna acelasi blank, inele clasice VS inele KR concept in cazul acesta cu finalizare Micro... Dar dupa cum am vazut si comparatia video pe care ai facut-o e pe blankuri diferite... despre asta este vorba... vad ca nbici tradus nu pricepi

.....
P.S. La cele de casting daca ai experimenta cu lanseuri poate ai reusi sa tragi si alte concluzii... existe mulinete care sunt foarte joase, pentru care se poate monta plecare mai mica decat ai citit tu ca s-ar putea. Sunt blankuri care permit o asezare undeva mai in fata a primului inel pe blank, acelea iarasi accepta inel mai mic de plecare decat marimea 10... trebuie doar sa experimentezi sa vezi, nu sa iei de bun tot ce citesti... altfel n-ai cum sa-ti dai seama... chiar si cei de la fuji scriu pe undeva ca nutrebuie luate de bune 100% acele experiente, si ca mai este loc de imbunatatire, pe care o poti face doar experimentand.
Sorin la acest capitol are INFINIT mai multa experienta ca matale, tocmai pentru ca si-a modificat si schimbat inelele, pozitionat si repozitionat inele pana a obtinut efectul scontat...nu le-a facut personal, ci cu ajutorul lui Andronic...
Daca te uiti la configuratia recomandata(la lansetele de spinning) de americani pentru conceptul de inele micro, difera complet de recomandarile japonezilor, ca sa-ti dai seama ca adevarul nu este doar unul..... cel pe care crezi ca-l deti doar tu... pe zi ce trece mi se confirma din ce in ce mai tare ca ai probleme in mansarda... Poate ca o sa ne spui ca ai inventat o noua configuratie, care e mai buna si decat a americanilor si decat a japoneziloe... nu m-ar mira la ce praf e in mansarda...
Chiar te astepti ca atunci cand scrii aberatii sa nu-ti raspunda nimeni, ca si pe blogul personal unde nu sunt permise comentariile?
Concluziile pe care le tragi sunt foarte limitate si subiective... si concluziile pe care le trag eu personal sunt la fel, pana nu le compar cu ceva (nu mere cu pere cum faci tu)....si le pun pe foaie sa vad ... oare asa e sau doar mi se pare!...