Micro guides

discutii despre lansete, mulinete, fire, naluci, etc. destinate pescuitului rapitorilor

Moderatori: johnnybravo, tudor, Adelin, Sorin, Moderatori

Scrie răspuns
cristian.ene
veteran
veteran

Re: Micro guides

Mesaj de cristian.ene » 20 Feb 2013, 12:45

Andrei,

te agiti cam mult si fara folos :lol:

am folosit inele de 4.0mm doar pe un Seeker UL in rest am folsoit doar inele de 4.5mm pe lansete L, ML si recent pe un MH

Toate testele le-am facut cu inele KT de 4.5mm care au fsot cele mai mici inele montate pe lansete cu excepţia Seeker SP 700 care are inele de 4.0mm.

Nu a trebuit decat sa folosesc experienta si intuitia ca sa evit experiente inutile :wink:

Distantele de lansare cu Micro(min.4.5mm) sunt similare cu inele mai mari de 5.5mm dar restul avantajelor raman intacte.

În pescutul de competie avantajele ar fi evidente daca se folosesc marimi potrivite de inele si nu experiente pe concurenti sau poate ca a fost intentionat :lol:

Prima lanseta montata cu inele stil Micro am avut-o prin 1994, era un custom pe un blank Shakespeare Wonder rod S-Glass cu inele de Match cu plecare de 16mm şi inele pe varf de maxim 5.0mm. Varful era plin si subtiat incat lanseta arunca bine cu 1g sau chiar mai putin. Am pescuit cu lanseta asta la pastrav de rau pana in 1995 de cand pescuiesc exclusiv la musca pe rau.

Pentru ca cel carea construit-o nu ia facut matisaj la mufa tata spigot lanseta s-a rupt cu un biban mai mare de 1.5kg pe lacul Herastrau.

Este o discutie deschisa despre avantaje si limitele inelelor Micro ,momentan vad a ai experimentat pe langa drum :lol:

Si cu tot am montat o lanseta cu inele Micro pe blank NFC din 2 bucati vezi şi tu cum trebuie sa arate o mufă care nu cedeză când nu ar fi cazul

http://conceptcustomrods.ro/?p=3533

Bic
utilizator constant
utilizator constant

Mesaj de Bic » 20 Feb 2013, 12:45

O mica obsevatie.Senzitivitatea lansetei NU are legatura cu nr. mai mare de inele ci cu greutatea lor.
Mai concret:daca pe o lanseta de 7feeti pui 11inele,3ygrecuri si restul micro ,dai la peste cu ea;aceeasi lanseta lasi ygrecurile la in acelasi loc si reduci numarul de micro cu 3 (deci 8 inele pe toata lanseta,alea micro le mai distantezi)>asta cu mai putine inele e mai senzitiva.

Mai multe inele inseamna mai multa putere;daca ai nevoie de plusul de putere e ok(cateodata e exact ce trebuie ca sa dai bine),dar daca NU ai nevoie de acel mic plus de putere ,mai multe inele inseamna si: bani in plus pe inele, munca in plus cu inelele si o lanseta mai putin senzitiva(cu putin).

cristian.ene
veteran
veteran

Mesaj de cristian.ene » 20 Feb 2013, 12:57

ULK,

cum ai exemplificat apar destul subtilitati legate de alegerea numarului de inele şi marimea lor incat sa firul sa curga la o distanta de blank.

La marimile de 4.5mm nu apare acesta problema daca se folosesc 10 inele pe un blank de 7`ft.

Am folosit acest montaj pe un blank Light MHX si nu aparea nici o problema cu firul, chiar aruncam mai bine cu voblere de 1.5-2g Strike Pro cu care aveam probleme de lansare la o distanta medie cu inele normale.

Inelele KT 4.5mm sunt semnificativ mai inalte decat vechile inele Fuji BLAG sau LSG asa ca nu apar probleme cu firul care se poate lipi de blank.

Sunt impresionat de numarul impresiona t de lansete montate cu inele Micro si multitudinea de experimente 8)

Nemernic
veteran
veteran

Mesaj de Nemernic » 20 Feb 2013, 12:59

Sa fie oare asta motivul montarii a 8 inele + tip a celor de la Kistler pe Z-bone-ul LE de 7" ?
Help a man when he is in trouble, and he will remember you when he is in trouble again...

Bic
utilizator constant
utilizator constant

Mesaj de Bic » 20 Feb 2013, 13:09

ULK,poti sa dai foarte bine voblere foarte mici si cu microinele.De fapt la mine asta a fost unul din cele 2cazuri in care mi sa parut ca dau mai mult de fiecare data(cu doi-trei metri ,asta e mult pt voblere foarte usoare).Singura problema e la aruncarile pe sub mina unde te penalizeaza drastic daca lanseta e subincarcata.
Incearca cu 3ygrecuri(16, 10 ,7) pe care le pui mult mai distantate decat in mod normal,un lde5 si 4de 4 sau 3,5; inelul de 5 o sa trebuiasca sa-l adaptezi putin in inaltime.

cristian.ene
veteran
veteran

Mesaj de cristian.ene » 20 Feb 2013, 13:17

Nemernic,

montajul cu 8 inele Micro are sens doar daca au folosit inele mai mari de 4.5mm pe varf, altfel au facut economie de inele si matisaje :idea:

Numarul de inele este suficient pentru stresul pe blank cel putin toeretic, pentruc a picioarele inelelor micro sunt mai scurte si suporta un stress mai mare cand sunt mai putine.

10 inele pe un blankde 7`ft .suporta un stress semnificativ mai mic pentru ca se imparte intre mai multe inele deci se poate micşora marimea inelelor raportat la puterea blankului.

Mai apare o problema legata de distantele mai mari si inele mici daca se aexagerează cu inele prea mici.

Gigi iar ne scoti interviul cu Tom Kirkman si Steve Garder care au consumat totul in privinta Micro inelelor :lol: , un citat despre numarul si marimea inelelor in functie de orice putere si lungime de blank nu gasesti ?

Bic
utilizator constant
utilizator constant

Mesaj de Bic » 20 Feb 2013, 13:28

Scuze,in ultimul post am dat o schema pt 9feeti,pt 7 feeti 2ygrecuri(unul de 16 si unul de8) restul ramane la fel.

Andrei
veteran
veteran

Mesaj de Andrei » 20 Feb 2013, 13:49

cristian.ene scrie:Andrei,

te agiti cam mult si fara folos :lol:

am folosit inele de 4.0mm doar pe un Seeker UL in rest am folsoit doar inele de 4.5mm pe lansete L, ML si recent pe un MH

Toate testele le-am facut cu inele KT de 4.5mm care au fsot cele mai mici inele montate pe lansete cu excepţia Seeker SP 700 care are inele de 4.0mm.

Nu a trebuit decat sa folosesc experienta si intuitia ca sa evit experiente inutile :wink:

Distantele de lansare cu Micro(min.4.5mm) sunt similare cu inele mai mari de 5.5mm dar restul avantajelor raman intacte.

În pescutul de competie avantajele ar fi evidente daca se folosesc marimi potrivite de inele si nu experiente pe concurenti sau poate ca a fost intentionat :lol:

Prima lanseta montata cu inele stil Micro am avut-o prin 1994, era un custom pe un blank Shakespeare Wonder rod S-Glass cu inele de Match cu plecare de 16mm şi inele pe varf de maxim 5.0mm. Varful era plin si subtiat incat lanseta arunca bine cu 1g sau chiar mai putin. Am pescuit cu lanseta asta la pastrav de rau pana in 1995 de cand pescuiesc exclusiv la musca pe rau.

Pentru ca cel carea construit-o nu ia facut matisaj la mufa tata spigot lanseta s-a rupt cu un biban mai mare de 1.5kg pe lacul Herastrau.

Este o discutie deschisa despre avantaje si limitele inelelor Micro ,momentan vad a ai experimentat pe langa drum :lol:

Si cu tot am montat o lanseta cu inele Micro pe blank NFC din 2 bucati vezi şi tu cum trebuie sa arate o mufă care nu cedeză când nu ar fi cazul

http://conceptcustomrods.ro/?p=3533
Bun, inseamna ca sti cu cat lanseaza mai mult micro decat o configuratie normala fuji new concept, daca ai testat.... eu n-am vazut niciunde sa scri despre asa ceva.... aia inseamna acelasi blank, inele clasice VS inele KR concept in cazul acesta cu finalizare Micro... Dar dupa cum am vazut si comparatia video pe care ai facut-o e pe blankuri diferite... despre asta este vorba... vad ca nbici tradus nu pricepi :D .....

P.S. La cele de casting daca ai experimenta cu lanseuri poate ai reusi sa tragi si alte concluzii... existe mulinete care sunt foarte joase, pentru care se poate monta plecare mai mica decat ai citit tu ca s-ar putea. Sunt blankuri care permit o asezare undeva mai in fata a primului inel pe blank, acelea iarasi accepta inel mai mic de plecare decat marimea 10... trebuie doar sa experimentezi sa vezi, nu sa iei de bun tot ce citesti... altfel n-ai cum sa-ti dai seama... chiar si cei de la fuji scriu pe undeva ca nutrebuie luate de bune 100% acele experiente, si ca mai este loc de imbunatatire, pe care o poti face doar experimentand.

Sorin la acest capitol are INFINIT mai multa experienta ca matale, tocmai pentru ca si-a modificat si schimbat inelele, pozitionat si repozitionat inele pana a obtinut efectul scontat...nu le-a facut personal, ci cu ajutorul lui Andronic...

Daca te uiti la configuratia recomandata(la lansetele de spinning) de americani pentru conceptul de inele micro, difera complet de recomandarile japonezilor, ca sa-ti dai seama ca adevarul nu este doar unul..... cel pe care crezi ca-l deti doar tu... pe zi ce trece mi se confirma din ce in ce mai tare ca ai probleme in mansarda... Poate ca o sa ne spui ca ai inventat o noua configuratie, care e mai buna si decat a americanilor si decat a japoneziloe... nu m-ar mira la ce praf e in mansarda...

Chiar te astepti ca atunci cand scrii aberatii sa nu-ti raspunda nimeni, ca si pe blogul personal unde nu sunt permise comentariile?

Concluziile pe care le tragi sunt foarte limitate si subiective... si concluziile pe care le trag eu personal sunt la fel, pana nu le compar cu ceva (nu mere cu pere cum faci tu)....si le pun pe foaie sa vad ... oare asa e sau doar mi se pare!...

cristian.ene
veteran
veteran

Mesaj de cristian.ene » 20 Feb 2013, 14:01

Andrei,

iar te agiti

Andronic am vazut ce experienta are cu montatul lansetelor de casting cu un peste mai serios blankul devine cu model pe varf de la intersectia cu firul :lol:

ULK
veteran
veteran

Mesaj de ULK » 20 Feb 2013, 14:49

Mersi Bic de idei...dar este vorba despre cele mai mici inele ce exista la ora actuala ,sunt mult sub un size 3 ...Printr-un inel de 4,5 poti sa treci inelul respectiv cu picior cu tot...deci iti dai seama cam cat de "inalt" este ;).
http://ulkustom.wblog.ro/
UlKustom Rods
Live,breathe,build,f.i.s.h.

Scrie răspuns