ps:
an AGM can do anything a Gel-cell can, only better

http://www.vonwentzel.net/Battery/01.Type/index.html
Moderatori: johnnybravo, tudor, Adelin, Sorin, Moderatori
an AGM can do anything a Gel-cell can, only better
te-a tinut cel mai mult comparativ cu ce ? ca asta este important . nu am avut acumulatorul sa il folosesc si de aceea nici nu sustin ca nu e bun . am vazut acumulatorul in Sibiu in magazin si cind l-am scuturat clipocea ,, gelul " in el ! eu sustin cu tarie ca acumulatorul nu este pe gel ci este un simplu acumulator clasic plumb acid , o baterie de start cum se spune sau cel mult un ,, dual purpose " in nici un caz acumulator care sa suporte descarcari profunde (deep cycle ) de aceea pretul lui mie mi se pare EXAGERAT !Adelin scrie:Eu am zis doar ca din cati acumulatori am avut asta m-a tinut cel mai mult.A avut sau are cineva e-sential si nu e multumit de calitatea bateriei?! Eu nu am vazut pe nimeni care sa spuna: "da, eu am acest model de acumulator si nu sunt multumit de el"....ca in rest sa ne dam cu presupusu' e simplu. Nu as recomanda cuiva cu tarie un produs de care nu as fi sigur ca e bun.
Daca diesel ar locui aproape de mine i-as imprumuta bateria sa faca cateva iesiri sa vada cum e marfa.
un AGM de 100A poate avea 25 kg . greutatea este data de grosimea placilor de plumb si nu de tipul separatoarelor sau tipul electrolitului . cu cit placile de plumb sunt mai groase creste durata ,, de viata " a acumulatorului adica numarul de cicluri descarcare -incarcare ( ca asta ne intereseaza pe noi in mod direct )Petru B.GD.N scrie: Un sunlight agm de 100 amperi cantareste 32 de kg, un esential de 100 amperi cantareste 25 de kg, de aici deduc ca esentialul nu este cu tehnologie agm si nici cu gel, insa are pret de agm.
Cand mi-am luat acumulator, randurile de mai sus au stat la baza rationamentului in urma caruia am facut alegerea (zic eu) corecta, de-asta nu mi-am luat esential, cu toate ca a fost pe lista mea.
eu folosesc AGM . ce vrei sa sti ? daca cauti putin pe forum am mai vorbit despre asta uite si un citat din ce ziceam acolo prin 2010 :Andrei scrie: AGM - poate ne da cineva mai multe informatii despre ele, cineva CARE SA LE FI SI FOLOSIT nu doar citit de ele pe situl producatorului. Din experienta cum s-ar zice... ca de citit putem si noi ceti fisa tehnica![]()
PS unde ai gasit fisa tehnica de la e-sential ? eu nu o gasescgrey-wolf scrie:salut am un motor jarvis marine de 34 lbs si o baterie sunlight AGM de 100 A bateria este cu descarcare profunda(deep cycle) si dupa datele furnizate de producator pe net durata de viata este de 10 pina la 12 ani .toate acestea pe o barca seahawk II . viteza maxima atinsa pe gps este de 6,9km/ora . distanta maxima parcursa cu bateria a fost de 14 sau 15 km si nu a fost descarcata total . ar mai fi mers cel putin 5 km. astea in conditiile in care am fost singur in barca: eu 110 kg bateriia 32 kg motor in jur de 8 kg? plus trusa cu maimute si alte citeva maruntisuri.
bateriile agm tin aproape la fel de mult ca si cele pe gel si mult mai mult ca un acumulator auto obisnuit . sunt si mai scumpi si mai grei ca cei auto dar parerea mea e ca merita investitia.
Eu am un Acumulator ZAP AGM Expedition 70 Ah..... L-am folosit 2 etape a cate 8 ore... mers la viteza a 5-a (Minnkota 40 lbs) aprox 5 ore..... NU necesita intretinere...il poti pune pe ce parte vrei tuAndrei scrie:AGM - poate ne da cineva mai multe informatii despre ele, cineva CARE SA LE FI SI FOLOSIT nu doar citit de ele pe situl producatorului. Din experienta cum s-ar zice... ca de citit putem si noi ceti fisa tehnica![]()
De cati lbs e motorul?Andrei scrie:Eu am folosit doar odat acumulatorul e-sential de 100Ampi - la concurs la Belis.... Unde erau sectoarele enorme, cat doua sectoare din 2010. M-a tinut in blana cu motoru' electric pana in capat si inapoi inca jumate din pista.
ce vrei sa zici cu asta ? cine pe cine curenteaza ? mai Andreiberecleanu e iarna mai si daca lumea nu mere la peste si mai tre sa stea si la munca (uni dintre noi nu toti ) nu crezi ca neste ,, soace electrice forumistice " ne mai resusciteaza ?andreiberecleanu scrie: Ca uite, aveti acum motive sa va curentati aiurea.