discutii despre lansete, mulinete, fire, naluci, etc. destinate pescuitului rapitorilor
Moderatori: johnnybravo, tudor, Adelin, Sorin, Moderatori
-
Adelin
- Moderator

Eu am avut modelul asta si a murit repede.
http://casasolara.com/shop/zap-marine
Nu stiu daca e aceas lucru ca si cel ales de tine, dar ala pe care l-am avut eu nu mi-a placut.

Când crezi ca sti pescuit apare ceva si iti da peste cap toate teoriile...
WSB CLUB
-
Nemernic
- veteran

Adelin scrie:Eu am avut modelul asta si a murit repede.
http://casasolara.com/shop/zap-marine
Nu stiu daca e aceas lucru ca si cel ales de tine, dar ala pe care l-am avut eu nu mi-a placut.

ala nu e AGM.....iti si zice acolo la caracteristici: -• indicator pentru nivelul electrolitului
Help a man when he is in trouble, and he will remember you when he is in trouble again...
-
haralambie
- junior

kingofbeasts scrie:haralambie scrie:incep de la 1400 lei
YT U 4.2 55 ah (echivalent a 110ah dat fiind ideea de descarcare 100%) este 1450 lei
unde? link te rog.
echivalenta aia ai facut-o comparativ cu ce? adica la ce tip de baterie te-ai raportat?
ps.
capacitatea minima a bateriei trebuie sa acopere c
erinta maxima de consum (a sistemului pe care il va deservi). practic daca am nevoie 70Ah nu am cum sa-i scot dintr-o baterie care imi da maxim 55Ah .
echivalenta aia de 55 Ah (baterie uscata)cu 110 Ah (electrolit lichid) se refera la capacitatea utila a bateriei in sensul ca din cea de 110 Ah nu am voie sa folosesc mai mult de 50% =55AH (adica rezerva minima) pentru ca risc sa o distrug sau cel putin sa-i scurtez viata. La echivalenta asta insa nu e valabila si reciproca in sensul ca intr-un sistem de consum care necesita 110 Ah nu pot sa pun o baterie de 55Ah pentru ca sistemul ala fie nu va functiona fie va funciona cel mult la jumate din potential.
Astfel la un sitem care are un consum de 70Ah in regim deep cycle pot sa-i pun o baterie care suporta descarcare 100% de minim 70Ah sau pot sa-i pun o baterie care suporta decarcare 50% de minim 140 Ah.
da exact la asta m-am referit cu ceea ce spui tu... cu 110 din care ptoi folosi max 50%
ca si link am cautat google
http://www.google.ro/search?sourceid=ch ... +optima+YT
eu unul cred ca iau in calcul.... am avut inainte Zap Marine... decenta... raport calitate pret, dar cand o voi schibma clar iau in calcul upgade!
-
kingofbeasts
- veteran

-
diesel scrie:cred ca pina la urma ma opresc la o baterie ZAP agm expedition de 70ah are si un pret bun si pentru mine sunt suficienti 70ah,mai mult de 650lei nu dau pe o baterie pentru ca mai vreau sa-mi iau inca o lanseta ,o mulineta ,si inca o groaza de alte jucari de parca nu am destule,dar adevarul e ca nu ma pot opri ,boala grea mai ales pentru nevasta .
daca iei aia arunca o privire si aici :
http://www.zap-baterii.ro/page/guaranty
nu de alta dar mai sunt si info utile. de exmplu de multe ori chestiuni precum ordinea montarii bornelor sunt trecute cu vederea dar au importanta lor . mai era cineva pe aici care zicea ca numa la mine a mai vazut polul "-" montat mai intai si abia apoi polul "+"
se pare ca si cei de la Zap sunt de acord cu mine
La montare (dacă minusul instalaţiei electrice a autovehiculului este la masă) se leagă cablul (-) al bateriei şi apoi cablul (+) la polul (+). Conectorii fixaţi pe cablu se strâng cu o cheie fixă pe bornele bateriei.
-
Petru B.GD.N
- senior

nu stiam asta, dar cu ce imi afecteaza bateria dc pun prima data plusul?
Sector 4, contingent SUD, aria Periferie, Made in B.RC.NI.
-
diesel
- utilizator constant

da stiam si eu de ordinea bornelor ,si cind se pune bateria la incarcat prima data se pun clesti si apoi se baga redresorul in priza cel putin pe al meu asa scrie
-
danone
- veteran

Apropo de garantie puteti sa uitati de ea. La noi garantia se da numai pentru acumulatoarele auto dupa ce in prealabil o firma specializata si autorizata iti verifica instalatia electrica a automobilului. Cand mi-am luat acumulatorul (exide gel) si am intrebat de garantie au zis sa o montez pe masina si sa merg la o astfel de firma sa-mi vizez hartiile. Cand le-am zis ca o pun pe barca si o sa merg cu gonflabila sa-i verifice instalatia electrica pentru acordarea garantiei

, au facut niste ochi de parca as fi fost extraterestru si au dat incurcati din umeri

.