lanseta telescopica rapitor

discutii despre lansete, mulinete, fire, naluci, etc. destinate pescuitului rapitorilor

Moderatori: johnnybravo, tudor, Adelin, Sorin, Moderatori

Scrie răspuns
laeniko
utilizator constant
utilizator constant

Mesaj de laeniko » 16 Iun 2008, 16:07

arcadesstuff scrie:Da, cele 10-50 grame sunt cam mult pt ce vreau eu.

De pescuit sigur nu o sa pescuiesc pe Dunare. O sa ma cam duc pe lacuri / balti si sper sa nu ziceti ca e prea mult: o sa vreau sa dau la biban, stiuca, salau.

P.S. pt cine a intrebat, sunt din Bucuresti.

salutare nu sant un super pescar si nu am nici , scule dupa care se uita lumea cand trec pe langa ei dar ce am eu ma multumeste pe deplin, cam asta ar fi: http://www.totalfishing.ro/mulineta-oku ... -5283.html, http://www.totalfishing.ro/lanseta-shim ... -3454.html, nu sant scumpe si iti spun eu cu un bat de 4 milioane nu o sa tragi niceodata de el cum trag eu de asta :D intelegi ce vreau sa spun

LaurF
utilizator constant
utilizator constant

Mesaj de LaurF » 16 Iun 2008, 16:36

@ grebla

aham, acu am vazut...da chiar nu stiu de ce au scris asa...parerea mea este ca totusi au gresit postarea, si ei, si alte situri romanesti, deoarece pe situl producatorului si pe alte cateva situri englezesti pe care m-am mai uitat acum nu specifica "caregoria" la care se incadreaza notiunea MH din denumirea produsului...deci nu poti spune ca cei care au scris caracteristicile
pe total fishing au copiat dint-o sursa sigura, ci mai degraba au interpretat...

parerea mea...

ex:http://xxx.shimano-eu.com/catalog/xxx ... 4684501252

arcadesstuff
utilizator nou
utilizator nou

Mesaj de arcadesstuff » 16 Iun 2008, 19:27

dan bobei scrie:Recomandarea mea ar fi sa iei o lanseta din 2 bucati si nu un bat telescopic. E mai comod telescopu de transporat, dar cu cat sunt mai multe puncte de mufare, cu atat rezistenta are de suferit in timp. Gandeste-te si la aspectul asta, oricum cred ca o sa iti iei mai tarziu si o lanseta si o sa vezi diferenta.
Pana la urma mi-am schimbat parerea si nu mai vreau telescopic...
Azi m-a mai lamurit un pic cineva cum sta treaba cu lansetele de rapitor... si mi-am dat seama ca alegerea mea, ca si incepator, este si mai grea.
N-ai treaba...

Ionut the carp
veteran
veteran

Mesaj de Ionut the carp » 16 Iun 2008, 19:37

arcadesstuff scrie:
Azi m-a mai lamurit un pic cineva cum sta treaba cu lansetele de rapitor... si mi-am dat seama ca alegerea mea, ca si incepator, este si mai grea.
bun venit in club :) 8)

arcadesstuff
utilizator nou
utilizator nou

Mesaj de arcadesstuff » 16 Iun 2008, 19:41

Ionut the carp scrie:
arcadesstuff scrie:
bun venit in club :) 8)

Multumesc, multumesc!
N-ai treaba...

p5ih0
veteran
veteran

Mesaj de p5ih0 » 16 Iun 2008, 23:06

acu sa nu ne intrebi ce bat din 2 bucati vrei sa iti iei ca iar incep astia sa desparta firu-n 124,5(989898) :lol: sau mai rau , o sa iti zica ca nu-i bun ala din 2 bucati , sa-ti iei dintr-o bucata :lol:
glumesc evident :D

taicanoe
veteran
veteran

Mesaj de taicanoe » 17 Iun 2008, 07:01

cumpara ceva ieftin si relativ decent pentru inceput ... poate sa fie si telescopic pentru ca oricum in max. 6 luni o sa vrei altceva sau poti sa-ti cumperi de la inceput japoneze sau americane ... o sa vrei sa le schimbi si pe alea :lol: sau macar o sa vrei sa incerci si alte lansete.

ovidiu
veteran
veteran

Mesaj de ovidiu » 17 Iun 2008, 07:21

mda, interesant topic mai ar fi fost ceva de adaugat,
cand era inflatia in floare in '91 era 35.000 lei vechi un varf de trestie de zahar, nu stiu ce actiune avea, pot sa spun ca la varf avea cam 7mm diametru si vreo 2cm la baza, se mufa cu un alt tronson de trestie de zahar si aveam batul rapid, suficient de puternic sa pescuiesc cu mono de 0,40mm si sa execut salai de 2-6,5kg; firul legat de varf fara mulineta!

Era pt adolescentul care strangea (nici un bat nu rezista un sezon) 35.000 de lei, batul suprem!

Subliniez ce au spus si ceilalti coforumisti, ia-ti un bat telescopic sau din2, nu te arunca la cel mai scump daca muncesti pentru banii tai si nu cad din cer si dupa primul bat si cateva zeci de partide o sa stii mai bine ce vrei.

Primul meu batz adevarat cu inele si mulineta, de spin a fost un "Fenwick" clasa M, actiune 10-30, l-am luat finca un ametit mi-a spus ca este bun, primul salau de 1kg a facut un drill cu mine de credeam ca am 3 vagoane metrou in jig nu un biet salau.

azi am vreo 5 bete cu care dau la spin, un 10-30, altul 20-50g, altul 20-80 (cel mai folosit), urmeaza un 120-180g asta e pt dunare, iar pt amazon si arapaima am un bat de vreo 3-400g un par in toata regula.

Si totusi nu am mai prins salaii aia mari de acum 15-16 ani prinsi cu un bat de trestie de zahar, da' mai sper :D

Spor la shoping @arcadesstuff!
pentru unii este un hobby, pentru altii o pasiune; pentru mine, pescuitul este o stare...

arcadesstuff
utilizator nou
utilizator nou

Mesaj de arcadesstuff » 17 Iun 2008, 09:47

ovidiu scrie:mda, interesant topic mai ar fi fost ceva de adaugat,
cand era inflatia in floare in '91 era 35.000 lei vechi un varf de trestie de zahar, nu stiu ce actiune avea, pot sa spun ca la varf avea cam 7mm diametru si vreo 2cm la baza, se mufa cu un alt tronson de trestie de zahar si aveam batul rapid, suficient de puternic sa pescuiesc cu mono de 0,40mm si sa execut salai de 2-6,5kg; firul legat de varf fara mulineta!

Era pt adolescentul care strangea (nici un bat nu rezista un sezon) 35.000 de lei, batul suprem!

Subliniez ce au spus si ceilalti coforumisti, ia-ti un bat telescopic sau din2, nu te arunca la cel mai scump daca muncesti pentru banii tai si nu cad din cer si dupa primul bat si cateva zeci de partide o sa stii mai bine ce vrei.

Primul meu batz adevarat cu inele si mulineta, de spin a fost un "Fenwick" clasa M, actiune 10-30, l-am luat finca un ametit mi-a spus ca este bun, primul salau de 1kg a facut un drill cu mine de credeam ca am 3 vagoane metrou in jig nu un biet salau.

azi am vreo 5 bete cu care dau la spin, un 10-30, altul 20-50g, altul 20-80 (cel mai folosit), urmeaza un 120-180g asta e pt dunare, iar pt amazon si arapaima am un bat de vreo 3-400g un par in toata regula.

Si totusi nu am mai prins salaii aia mari de acum 15-16 ani prinsi cu un bat de trestie de zahar, da' mai sper :D

Spor la shoping @arcadesstuff!
Multumesc pentru sfat.
Azi ma duc cu cineva sa imi iau lanseta. Nu o sa ma arunc la cine stie ce suma... O sa va tin la curent cu ce mi-am luat.

Si apoi sa vad pareri...
:lol:
N-ai treaba...

SVF
veteran
veteran

Mesaj de SVF » 17 Iun 2008, 11:16

Locatia vad ca e Sibiu,asa ca da pe ei...pe baraje,pe sub baraje,ia Oltul la pas si delecteaza-te asa cum o fac si eu.. :wink:

Scrie răspuns