lanseta telescopica rapitor

discutii despre lansete, mulinete, fire, naluci, etc. destinate pescuitului rapitorilor

Moderatori: johnnybravo, tudor, Adelin, Sorin, Moderatori

Scrie răspuns
Ionut the carp
veteran
veteran

Mesaj de Ionut the carp » 15 Iun 2008, 22:06

dom'le am dat'o in balarii de cand dauram cu nasu in chestiile americanesti... puteri, actiuni, materiale, inele, mandrine (scovergi)....

te duci in magazin, vazut bat(sau la prieteni)->placut->cumparat-> ajuns pe balta-> prins peste-> multumit... cred ca e cel mai simplu :twisted:

SVF
veteran
veteran

Mesaj de SVF » 15 Iun 2008, 22:12

old_radu scrie:Salut Ilie !
...eu am inteles ca tu chiar ai renuntat la telescopica.
Ce sa inteleg,ca ai ramas adeptul acestor lansete sau numai simplul fapt ca telescopica ta ti-a adus atatea satisfactii,te face sa o elogiezi in continuare ?

Fir intins ! tuturor. :wink:
Salut,Radu.Da mi-a adus multe satisfactii si o sa ma intorc la modelul ala....Fir intins. :lol:

grebla
utilizator constant
utilizator constant

Mesaj de grebla » 15 Iun 2008, 22:13

Ionut the carp scrie:dom'le am dat'o in balarii de cand dauram cu nasu in chestiile americanesti... puteri, actiuni, materiale, inele, mandrine (scovergi)....

te duci in magazin, vazut bat(sau la prieteni)->placut->cumparat-> ajuns pe balta-> prins peste-> multumit... cred ca e cel mai simplu :twisted:
da, dar treaba mai dificila e la trecerea dintre vazut/placut/cumparat si pescuit/prins dar neplacut :oops: ca deobicei place la ochi si la manevrat, dar cand ai pescuito parca nu mai e la fel ca cea din magazin :P

Hell
veteran
veteran

Mesaj de Hell » 15 Iun 2008, 22:14

dan bobei scrie:
nu as fi scris acum daca tu nu ai fi un asa mare pescar
Se poate sa fi inversat niste termeni, nu am pretentia ca le stiu pe toate, nici nu m-a interesat prea tare aspectul asta, dar nu am inteles un lucru: ne cunoastem de undeva?!? Nu imi aduc aminte sa fii pescuit impreuna ca sa iti dai seama cat de mare pescar sunt...

daca ai peste 1.80/85 Kg esti mare pescar :lol: :lol: :lol: :wink:

dan bobei
veteran
veteran

Mesaj de dan bobei » 15 Iun 2008, 22:34

Ma apropii de 85 kg din pacate, deci sunt in devenire. :lol:

LaurF
utilizator constant
utilizator constant

Mesaj de LaurF » 15 Iun 2008, 23:04

ba ce ma oftica netu asta.....scrisesem un cearceaf de raspuns, si acu s-a dus...

oricum , ideea era ca de la tine, dan, aveam pretentii, esti veteran, prin reviste, emiti pareri, si cand sa citesc si eu ceva , dai in stamba cu actiunile astea...

din cate am mai vazut si eu, actiunea nu prea are treaba cu modul in care se comporta o lanseta in dril,
de exemplu, eu am in fata 2 lansete de la acelasi producator, amandoua la fel de rapide, in aceeasi sarcina una se indoaie mai mult decat cealalta...ce e drept sunt de puteri diferite, dar asta inseamna ca indoirile alea nu depind neaparat de actiune, cel putin nu cat sa faci o regula de baza din asta
-iar una din lansetele astea date fast, chiar se indoaie pe toata lungimea...deci nu poti spune ca daca e fast, nu poate fi parabolica, asa cum le-ai clasificat tu...

si daca tot te bagi sa raspunzi unei intrabari, fii si tu atent la ce scrii, sau n-o mai da de gard ca ai inversat notiuni...

inca o data...aveam pretentii...

@ grebla

nu am inteles exemplul tau...nici ce vrei sa spui...acolo nu vad nici o specificatie a firului recomandat...oricum, eu chiar nu ma dau cunoscator, de aceea ma uitam la urmatorul tabel, si ma gandeam ca Ionut are dreptate in ceea ce priveste M, MH, H...

http://rodsbyairrus.com/rods_centurion_im6.html

de ce separa notiunea de putere de cea de greutatea nalucii?
de ce un bat de greutati recomandate mai mici e dat Heavy, iar altul de acelasi fir, greutati recomandate mai mari e dat Medium-Heavy? amandoua fast?

arcadesstuff
utilizator nou
utilizator nou

Mesaj de arcadesstuff » 15 Iun 2008, 23:13

Ionut the carp scrie:
Da, exact pe principiul asta am plecat eu.

Insa odata ajuns in magazin... la un pret mediu de 70-100 lei gasesti muuulte modele...
De aceea va intreb pe voi, cei mai avansati in ramura asta a pescuitului.
N-ai treaba...

dan bobei
veteran
veteran

Mesaj de dan bobei » 15 Iun 2008, 23:44

din cate am mai vazut si eu, actiunea nu prea are treaba cu modul in care se comporta o lanseta in dril,
Imi pare rau sa te contrazic, da ai vazut prost, actiunea unei lansete chiar conteaza in dril, din momentul in care intepi si pana scoti pestele din apa. Incearca cu 2 lansete cu actiuni diferite si o sa simti diferenta cel mai bine cand o sa ai peste in bat si trebe sa il fortezi un pic. E mai greu aici, asa-i? Vezi ca de gard ai inceput tu sa o dai, de cand ai intervenit arogant in discutie. Daca continui asa, o sa vorbesti singur in continuare.

PS: mi-am adus aminte unde te-am vazut; acum ma gandesc, o faci din prietenie sau din obligatie?

adrignat
veteran
veteran

Mesaj de adrignat » 16 Iun 2008, 10:16

ce fac forumurile astea frate :lol: esti pescar bun sau nu dupa ce scule zici ca ai,dupa cantitatea de termeni tehnici aruncati intr-o propozitie,teorie in fond!e forte buna,folositoare etc.......da treij de kile de "moduri de intrebuintare" a sculelor nu o sa inlocuiasca niciodata 10 minute de pescuit efectiv!asa ca pe forumuri poti sa spui maxim:"nu esti informat,sau ai o parere gresita......."nu ca esti sau nu pescar bun.......valoarea de pescar o castigi in sute de ore de pescuit efectiv....nu in sute de ore de adunat informatii din carti,reviste sau internet............... :wink:

hunting_fish
veteran
veteran

Mesaj de hunting_fish » 16 Iun 2008, 11:17

arcadesstuff

Da un click aici, si trimite-mi un Heineken la cutie prin curier.... :wink:
http://aventurilapescuit.ro/forum/viewtopic.php?t=6229

8)

Scrie răspuns