lanseta telescopica rapitor

discutii despre lansete, mulinete, fire, naluci, etc. destinate pescuitului rapitorilor

Moderatori: johnnybravo, tudor, Adelin, Sorin, Moderatori

Scrie răspuns
arcadesstuff
utilizator nou
utilizator nou

lanseta telescopica rapitor

Mesaj de arcadesstuff » 15 Iun 2008, 13:33

Vreau sa imi cumpar o lanseta pentru rapitor telescopica.

Imi poate recomanda cineva vreun model care sa se incadreze in suma 80-100 lei?

Preferabil actiune mica.
N-ai treaba...

p5ih0
veteran
veteran

Mesaj de p5ih0 » 15 Iun 2008, 13:42

eu iti zic ce am avut eu , SHIMANO Catana Telespin 2.70m Medium 10-30gr
am pescuit un an de zile cu ea si n-am avut nici cea mai mica problema, totul e sa ai grija de ea si mai ales de penultimul inel care e culisant si necestita un pic de atentie la venirea si la plecarea de la pescuit. cred ca se incadreaza si in pret , nu sunt sigur...
:oops:

adrian25
senior
senior

Mesaj de adrian25 » 15 Iun 2008, 14:41

vrei neaparat tele? daca nu , vezi ca are tabucco un model light de 1.80m si care e din 4 sau 5 bucati cu mufare prin spigot la toate elementele, nu stiu modelul exact, dar cred ca e mai sensibila ca o telescopica, fire intinse

arcadesstuff
utilizator nou
utilizator nou

Mesaj de arcadesstuff » 15 Iun 2008, 15:35

Da, vreau neaparat telescopica, pentru ca nu imi place ideea de a face / desface lanseta inainte / dupa partida de pescuit.

Si inca ceva: fiind incepator intr-ale spinning-ului, intreb asa:

Daca la detalii tehnice scrie asa: "Actiune 10-30 grame" asta inseamna ca daca eu pun un jig de 5 grame sau si mai putin, o rotativa de 3 grame abia o sa pot arunca cu ele sau cum sta treaba cu actiunea?

Multumesc pentru raspunsurile de pana acum!
N-ai treaba...

Irod
veteran
veteran

Mesaj de Irod » 15 Iun 2008, 15:52

treaba sta asa:
daca actiunea e 10-30 da! o sa ai probleme in a arunca decent o naluca de 3 grame.
Asta nu inseamna cu nu se poate arunca, dar nu vei fi multumit de cat vei reusi sa o faci. Deficienta se mai poate drege un pic prin folosirea unui fir ceva mai subtire ,dar prea mult nu va ajuta nici asta.

arcadesstuff
utilizator nou
utilizator nou

Mesaj de arcadesstuff » 15 Iun 2008, 16:01

Irod scrie:treaba sta asa:
daca actiunea e 10-30 da! o sa ai probleme in a arunca decent o naluca de 3 grame.
Asta nu inseamna cu nu se poate arunca, dar nu vei fi multumit de cat vei reusi sa o faci. Deficienta se mai poate drege un pic prin folosirea unui fir ceva mai subtire ,dar prea mult nu va ajuta nici asta.
Bine, poate nu chiar 10-30, eu ma uitam pe la alea la care scria "actiune 5-20", asa ma gandesc sa imi iau. Insa raman la problema initiala: nu gasesc telescopice...
N-ai treaba...

dan bobei
veteran
veteran

Mesaj de dan bobei » 15 Iun 2008, 17:46

arcadesstuff scrie:Da, vreau neaparat telescopica, pentru ca nu imi place ideea de a face / desface lanseta inainte / dupa partida de pescuit.

Daca la detalii tehnice scrie asa: "Actiune 10-30 grame" asta inseamna ca daca eu pun un jig de 5 grame sau si mai putin, o rotativa de 3 grame abia o sa pot arunca cu ele sau cum sta treaba cu actiunea?

10-30 grame este puterea, nu actiunea. Indicat ar fii sa folosesti naluci care se afla in acest interval, daca sunt mai usoare - te chinui, daca sunt mai grele -poti rupe batul.

arcadesstuff
utilizator nou
utilizator nou

Mesaj de arcadesstuff » 15 Iun 2008, 17:55

dan bobei scrie:
arcadesstuff scrie:Da, vreau neaparat telescopica, pentru ca nu imi place ideea de a face / desface lanseta inainte / dupa partida de pescuit.

10-30 grame este puterea, nu actiunea. Indicat ar fii sa folosesti naluci care se afla in acest interval, daca sunt mai usoare - te chinui, daca sunt mai grele -poti rupe batul.
Ok, daca ce zici tu este puterea, atunci actiunea ce inseamna?
N-ai treaba...

dan bobei
veteran
veteran

Mesaj de dan bobei » 15 Iun 2008, 18:28

Actiunea se refera la cum raspunde lanseta la solicitarile la care e supusa (lansare dar mai ales dril), la cat de rapida este, sau nu, lanseta. Plaja de actiuni e diversa, mergand de la X Heavy pana la Moderate, adica o lanseta se indoaie numai pe sectiunea de varf, alta in primele doua treimi , pana la lanseta parabolica care se indoaie pe toata lungimea. Cu cat o lanseta se indoaie mai putin in solicitare, ea este mai rapida, asta ca o regula de baza.

LaurF
utilizator constant
utilizator constant

Mesaj de LaurF » 15 Iun 2008, 19:16

mai dane, personal, nu sunt nici mare cunoscator, nici nu ard de dorinta de a ma baga in seama, si nu as fi scris acum daca tu nu ai fi un asa mare pescar...dar zau ca ai facut praf ...cel putin teoria...

actiunea e viteza de revenire a blancului la forma initiala, si poate varia intre fast( cu exceptii x-fast, sau chiar xx-fast) - pana la slow...heavy, sau x-heavy sunt caracteristici ale puterii, ale greutatilor pe care le poate lansa , - sau poate mai degraba ale firului recomandat, daca tii cont de faptul ca producatori ca si Kistler dau lansete ca fiind Medium Heavy, sau Heavy, dar de putere pana in 3/4 oz, iar firul recomandat este de 20 lb...

ex:http://www.kistlerrods.com/p/KR/c-fr-sp ... 70MHS.html

Si sunt destule blancuri considerate fast sau x-fast, care in sarcina, in timpul unui dril, pot fi destul de parabolice...

si bineinteles ca sunt destui aici care sa ne poata explica mai bine aceste
teorii...si mie, si tie...

in rest...numai bine!!!

Scrie răspuns