mda, interesant topic mai ar fi fost ceva de adaugat,
cand era inflatia in floare in '91 era 35.000 lei vechi un varf de trestie de zahar, nu stiu ce actiune avea, pot sa spun ca la varf avea cam 7mm diametru si vreo 2cm la baza, se mufa cu un alt tronson de trestie de zahar si aveam batul rapid, suficient de puternic sa pescuiesc cu mono de 0,40mm si sa execut salai de 2-6,5kg; firul legat de varf fara mulineta!
Era pt adolescentul care strangea (nici un bat nu rezista un sezon) 35.000 de lei, batul suprem!
Subliniez ce au spus si ceilalti coforumisti, ia-ti un bat telescopic sau din2, nu te arunca la cel mai scump daca muncesti pentru banii tai si nu cad din cer si dupa primul bat si cateva zeci de partide o sa stii mai bine ce vrei.
Primul meu batz adevarat cu inele si mulineta, de spin a fost un "Fenwick" clasa M, actiune 10-30, l-am luat finca un ametit mi-a spus ca este bun, primul salau de 1kg a facut un drill cu mine de credeam ca am 3 vagoane metrou in jig nu un biet salau.
azi am vreo 5 bete cu care dau la spin, un 10-30, altul 20-50g, altul 20-80 (cel mai folosit), urmeaza un 120-180g asta e pt dunare, iar pt amazon si arapaima am un bat de vreo 3-400g un par in toata regula.
Si totusi nu am mai prins salaii aia mari de acum 15-16 ani prinsi cu un bat de trestie de zahar, da' mai sper
Spor la shoping @arcadesstuff!
pentru unii este un hobby, pentru altii o pasiune; pentru mine, pescuitul este o stare...