Chiar trebuie?

pescuit cu naluci, momeli artificiale: oscilante, rotative, voblere, twistere

Moderatori: johnnybravo, dr.pike, tudor, Adelin, Moderatori

Scrie răspuns
alin c.
junior
junior

Mesaj de alin c. » 29 Ian 2006, 16:48

[quote="Sir Caca"]Legislatia este greoaie jurisdictia este impletita cu cu o birocratie prost conceputa care le da un avans masiv braconierilor. Practic daca braconeaza in zona rurala (si braconeaza) singurul mod in care sigur o pateste este daca AJPS-ul merge impreuna cu seful de post afernt cu catel cu purcel si actiune aprobata de consiliul local. Altfel scapa. Eu locuiesc in Satu Mare dar lucrez in Odoreu (un sat langa SM), aici se braconeaza tot ce este comestibil. Singurii care au patit ceva vreodata au fost cei prinsi in flagrant de o trupa compusa din: AJVPS, Reprezentant de la consiliul Local, Sef de Post si Presa Satmareana.
In rest nici unul n-a patit nimic cu toate ca braconeaza pe somes in mijlocul zilei fara stres.[/quote]

Este un caz fericit daca se intimpla asa.Pe la noi in perioada de prohibitie AJVPS-ul si Politia umbla pe maluri si fugaresc pescarii sportivi care platesc in fiecare an permisul si in urma ei si rudele lor trec la jefuit cu plasele .Parerea mea este ca ar trebui ca prin intermediul acestui site sa incercam sa aducem la cunostinta celor care se ocupa de apele noastre ceea ce se intimpla iar AJVPS-UL sa dispara cit mai curind .Infiintarea de asociatii pare sa fie la ora actuala solutia cea mai buna numai ca din cite am vazut cei care au fost pastrati in functii ( oamenii AJVPS-ului ) continua sa creeze probleme celor nou infiintati .Noi in loc sa ne certam intre noi ar trebui sa incercam sa facem presiuni pentru ca cei care au ramas pe functii sa-si ia valea de acolo si sa lase pescuitul in seama celor care au de gind sa termine cu jaful acesta.

FIR INTINS

MariusC
senior
senior

Mesaj de MariusC » 30 Ian 2006, 15:36

alin c. scrie:Parerea mea este ca ar trebui ca prin intermediul acestui site sa incercam sa aducem la cunostinta celor care se ocupa de apele noastre ceea ce se intimpla
De ce nu spui de unde esti, pe care ape se intampla asa ceva, care ajvps, care politie, etc?
Daca ti-e teama, schimba-ti nick-ul de pe site, si spune fara perdea, ce, unde si cum.

alin c.
junior
junior

Mesaj de alin c. » 30 Ian 2006, 23:59

:D Dumnezeule de ce sa-mi fie frica :?: Care ar putea fi problema :?: Va spun , eu nici una .Ce poate sa-mi faca sa-mi ia boii de la bicicleta .Astia de la AJVPS nu au avut niciodata creier ei au tras pe turta lor si atit .Au "produs" cit au putut jefuind toate apele din tara iar acum cind a aparut posibilitatea de a le face concurenta noile asociatii umbla cu tot felul de minciuni pentru ca pescarii sa ramina tot la ei.In toata afacerea asta este implicata AJVPS Vrancea care de fapt nu va recunoaste niciodata nu? Nikul nu am de ce sa mi-l schimb ca nu mie frica de ei .Aici gasesti plase la orice ora din zi sau din noapte oriunde vrei sa pescuiesti .Se discuta si la noi despre noile asociatii dar avem o problema pe care vad ca nu ne-o lamureste nimeni . Nici CNAFP si nici ANPA . Problema este urmatoarea :
-AJVPS Vrancea isi atribuie dreptul pe 10 ani prin concesionare a tot ce inseamna luciu de apa din judet
Noile asociatii chiar daca vor fi infiintate nu vor avea obiect de activitate in conditiile in care nu vor avea de unde sa ia ape .Nimeni nu ne spune ce este cu concesionarea asta , este adevarat nu este baietii nu stiu ce sa faca .Oricum viitorul sper sa fie sumbru pentru ei .
As avea foarte multe sa spun despre ceea ce face AJVPS pe aici pe la noi dar cred ca nu trebuie sa va stresez pe voi cu acest lucru ci pe cei care la aceasta ora spun ca conduc ANPA si CNAFP, numai ca sunt foarte greu de gasit si cred ca tot la fel vom primi si un raspuns .

Ce sa mai spun :?: :?: :?:
Traim intr-o tara a nimanui in care fiecare dintre cei care sunt pusi sa aplice legea jefuiesc la umbra ei tot ce le sta in cale iar noi de fiecare data suntem fraierii care ii si platim pentru asta .

Frumos nu :?:
FIR INTINS

ca belelele curg iar speranta noastra se spulbera pe zi ce trece

bibanus
junior
junior

Mesaj de bibanus » 07 Mar 2006, 06:53

Duminica ce a trecut am ramas socat cand intr-un magazin profilat pe scule de pescuit mia fost dat sa vad niste ancore imense, nu triple ci cu 6 brate, super ascutite , unite printr-un plumb central, speciale pentru hata sau grebla sau cum vreti sa-i spuneti la stilul asta de prins peste, la stupoarea mea vanzatorul mia raspuns ca e interzis pescuitul cu asa ceva nu comercializarea..., unde vom ajunge oare :?: :twisted: :twisted:

alin c.
junior
junior

Mesaj de alin c. » 08 Mar 2006, 14:57

Asa este , nu este interzisa vinzarea lor ci folosirea acestora .Eu zic sa stai linistit ca se folosesc si triplele pentru japca asa ca nu vom scapa de chestia asta decit daca se schimba mentalitatea .Greu foarte greu .

Leba
veteran
veteran

Mesaj de Leba » 09 Mar 2006, 10:47

alin c. scrie:...Se discuta si la noi despre noile asociatii dar avem o problema pe care vad ca nu ne-o lamureste nimeni . Nici CNAFP si nici ANPA . Problema este urmatoarea :
-AJVPS Vrancea isi atribuie dreptul pe 10 ani prin concesionare a tot ce inseamna luciu de apa din judet
Noile asociatii chiar daca vor fi infiintate nu vor avea obiect de activitate in conditiile in care nu vor avea de unde sa ia ape .Nimeni nu ne spune ce este cu concesionarea asta , este adevarat nu este baietii nu stiu ce sa faca ...
alin, uite cum e treaba. cei de la ajvps Vrancea te mint de la obraz. dreptul de concesie nu le apartine numai lor. prin lege. citez dintr-un comunicat al guvernului:
"De asemenea, conform Ordinului MAPDR nr. 1133/2005 privind dreptul de pescuit in bazine piscicole naturale, dreptul de pescuit apartine statului si este dat de autorizatia de pescuit, care este un document cu regim special, emis si eliberat de ANPA."
asta inseamna ca puteti face asociatie si apoi sa solicitati autorizatie de pescuit la ANPA/CNAFP pe aceleasi ape pe care le considera ei "concesiuni".
spor.
"Cu aceeasi minciuna nu poti pescui de doua ori"
East Spinning Team

Scrie răspuns