Chiar trebuie?

pescuit cu naluci, momeli artificiale: oscilante, rotative, voblere, twistere

Moderatori: johnnybravo, dr.pike, tudor, Adelin, Moderatori

Scrie răspuns
grama v
veteran
veteran

Mesaj de grama v » 19 Ian 2006, 17:53

sa vezi ce ochi fac cind dai drumul la avat ,biban si clean ! :D zici ca iau dat ei de mincare!

paul
Moderator
Moderator

Mesaj de paul » 19 Ian 2006, 17:56

Adi_ scrie:eu unul nu spun ca trebuie eliberati TOTI pestii prinsi. daca vrei sa retii 2-3, 7-8 pt. mancat, sau sa dai la socrii, sau parinti, etc... treaba ta..
E, e, .. incepi sa te apropii de gandirea mea.. :)
Daca mai adaugai si ceva vecini si bunici... era OK.... dar oricum ai pus "etc"
Nu e rau :P

Michael
Moderator
Moderator

Mesaj de Michael » 20 Ian 2006, 11:31

vijelie scrie: iti spun eu cati....0000000000000000000000000000000000 barat.
ce sigur esti in a face afirmatii... :roll:
vijelie scrie: nu neaparat sa iti fie frica de ei dar chiar daca te iei cu ei in gura ziua ta de pescuit este terminata si fizic si psihic
ziua mea de pescuit ar fi terminata daca nu m-as lua de ei...ce parere ai de asta? :shock:
Michael va recomanda Regulamentul forumului

vijelie
veteran
veteran

Mesaj de vijelie » 21 Ian 2006, 17:34

Michael scrie:
vijelie scrie: iti spun eu cati....0000000000000000000000000000000000 barat.
ce sigur esti in a face afirmatii... :roll:
vijelie scrie: nu neaparat sa iti fie frica de ei dar chiar daca te iei cu ei in gura ziua ta de pescuit este terminata si fizic si psihic
ziua mea de pescuit ar fi terminata daca nu m-as lua de ei...ce parere ai de asta? :shock:

depinde... :?
prind cat prind,si cand nu mai prind...inseamna ca am secat lacul!!

razvan m.
veteran
veteran

Mesaj de razvan m. » 21 Ian 2006, 18:38

Prefer sa schimb locul, decat sa-mi schimbe ei infatisarea :lol:
Sud-Est, Romania undeva in Balcani
Cand aterizezi pe aeroport tine bine de bani.

vijelie
veteran
veteran

Mesaj de vijelie » 21 Ian 2006, 18:55

razvan m. scrie:Prefer sa schimb locul, decat sa-mi schimbe ei infatisarea :lol:

este si asta o optiune :lol: :twisted: :lol:
prind cat prind,si cand nu mai prind...inseamna ca am secat lacul!!

alin c.
junior
junior

Mesaj de alin c. » 21 Ian 2006, 20:10

Cu parere de rau spun ca ce se intimpla aici pe forum si nu numai ( chiar si pe balta) nu am vazut sa se intimple intre braconieri niciodata .Intodeauna intre pescarii sportivi a existat " ura " ( trebuie sa recunoastem ) si invidia care nu a facut altceva decit sa ne dezbine iar braconierii sa profite de aceasta problema a noastra.Cred ca daca nu ar exista aceasta problema , braconajul ar fi putut fi tinut in friu .Daca noi am fi uniti mafia asta din pescuit nu ar fi ajuns unde este acum iar noi am fi putut trece la cea de a doua problema "c&r " .Sunt convins ca 90% dintre cei care pescuiesc in romania habar nu au ce inseamna c&r daramite sa-l mai si puna in aplicare.Zona in care pescuiesc eu este decimata zilnic de plase.Toti pescarii stiu ca cei care fac asta sunt oamenii AJVPS-ului.Cine poate sa ceara celor care pescuiesc sportiv sa elibereze pestii atita timp cit braconierii intind plasele peste sculele lor :?: :?: :?:

Sir Caca
utilizator constant
utilizator constant

Mesaj de Sir Caca » 21 Ian 2006, 20:30

Legislatia este greoaie jurisdictia este impletita cu cu o birocratie prost conceputa care le da un avans masiv braconierilor. Practic daca braconeaza in zona rurala (si braconeaza) singurul mod in care sigur o pateste este daca AJPS-ul merge impreuna cu seful de post afernt cu catel cu purcel si actiune aprobata de consiliul local. Altfel scapa. Eu locuiesc in Satu Mare dar lucrez in Odoreu (un sat langa SM), aici se braconeaza tot ce este comestibil. Singurii care au patit ceva vreodata au fost cei prinsi in flagrant de o trupa compusa din: AJVPS, Reprezentant de la consiliul Local, Sef de Post si Presa Satmareana.
In rest nici unul n-a patit nimic cu toate ca braconeaza pe somes in mijlocul zilei fara stres.

cipcop
junior
junior

Mesaj de cipcop » 23 Ian 2006, 20:03

Salutare la toata lumea!
Eu sunt din IASI si in zona noastra pana acu 2 ani au fost 2 locuri extraordinare de stiuca si de biban (Balatau si Bran/cunoscatorii stiu la ce ma refer), dar datorita mentalitatii: "ma daca nu-l iau eu il ia altul" si nu numai, aceste locuri sunt acum "GOALE".
Nu am o f mare experienta in pescuitul de rapitor, insa ucenicia mi-am facut-o pe aceste 2 balti si pot face o statistica care pentru mine (cine a fost in situatia mea stie la ce ma refer) este dureroasa: acu 4 ani nu exista sa pleci de la pescuit fara 10-15 capturi (din care, cel putin eu, imi opream 1-2 kg peste/1-2 pesti ), iar in 2005 abia daca aveai 1 peste de dimensiuni legale la 2-3 partide.
NU SUNT DE ACORD cu "culesul a tot ceea ce misca" (si am vazut destule exemple de marlite de 20 cm luate pt bronzat in tigaie de niste "tampiti") care se mai si credeau pescari sportivi...
Oameni buni, trebuie sa constientizam ca legea nu este neaparat cel mai important instrument coercitiv!
Adica, daca nu sta reprezentantul legal langa mine nu inseamna ca trebuie sa desfiintez balta culegand tot ceea ce misca....
Cel mai important instrument de coercitie trebuie sa fie cei 7 ani de acasa proprii!!!!!!!!
Daca nu ne vom respecta partenerul de pescuit (pestele), vom ajunge ca in cativa ani sa pescuim in acvarii facute de niste "intreprinzatori" pusi pe capatuiala contra unor taxe exorbitante!
Fir intins, in speranta ca nu sunt singurul care gandesc asa! :( [/list]

nelufish
junior
junior

Mesaj de nelufish » 28 Ian 2006, 21:01

servus fratilor
sa va zic o patanie, asta vara cam pe timpul cand erau mai in toi ploile si inundatiile, ce ma gandesc eu si un pretenar mai in varsta- ca trece timpul vine iarna si nu am schimbat si noi o vorba doua cu amicul nostru cu solzi (vorbisem noi dar parca nu deajuns), si ne hotaram sa dam o fuga pe unda. ajungem ne instalam si incepem activitatea. eu cum nu prea am stare, il las pe amic care e mai legat de glie si incep patrularea (nu chiar fara rost as putea spune) 8) ma intorc la amic si-l vad cam suparat. mai cu mila pentru ca ma gandeam ca a shomat si de asta e asa il intreb ce are . imi arata in drepta noastra un tip destul de bine(chiar f. bine) si-mi spune sa-l urmaresc ce face. stau cu geana pe el si dupa vreo 5 minute doar ce-l aud ca incepe si-si baga si-si scote suparat nevoie mare pe un biban cat frunza de salcam. ba colac peste pupaza da cu el de malul apei de cred ca facut gaura. eu care numai voinic nu sunt dar care cum spun unii sunt cam inconstient uneori , uit ca era cat muntele si ii zic vreo doua. ei bine cine credeti ca ma scapat ? masina cu care venisem si iuteala. ei va intreb ce facem in cazurile astea :?: :?: :?:

Scrie răspuns