Atacul avatului

pescuit cu naluci, momeli artificiale: oscilante, rotative, voblere, twistere

Moderatori: johnnybravo, dr.pike, tudor, Adelin, Moderatori

Scrie răspuns
remusnico
utilizator constant
utilizator constant

Mesaj de remusnico » 05 Sep 2005, 09:02

Si daca tot suntem la capitolul "idei pentru posteritate" neantelese de contemporani, as avea si eu una, pentru a verifica teoria lui Adelin.
Ce-ar fi sa prindem un avat, sa il vopsim in culori de camuflaj, si apoi sa ii dam drumul pentru studiu? Va mai sari el in mijlocul obletilor ca nebunul? Sau va sta la panda, ca stiuca?

todi
veteran
veteran

Mesaj de todi » 05 Sep 2005, 09:36

:D :lol: :lol: asta a fost tare.. avat vopsit

desi nu am prins avati multi, in atacurile din imediata mea apropiere am observat urmatoarele: avatul vine de jos, intra in bancul de obleti, alege o prada singulara pe care o ataca, cu volta aia in suprafata pe care noi o confundam cu o lovitura de coada in bancul de pesti. Nu de putine ori rateaza prada, si se intoarce insistand asupra ei - sau asupra altor pestisori nauciti de violenta primei volte.

Parerea mea :wink:

Numai bine!

Adi_
veteran
veteran

Mesaj de Adi_ » 05 Sep 2005, 09:57

pt. prima data am vazut sambata un avat care a sarit afara din apa ca o mreana, iar in secunda urmatoare a rapit la aprox. jumatate de metru de locul unde sarise.
acuma trebuie sa ma laud ca l-am si prins, putin mai sus de acest loc. dupa dimensiune, eu cred ca el era... :roll:
"Marea taina a existentei umane nu consta in a trai, ci in a sti pentru ce traiesti" - Dostoievski

todi
veteran
veteran

Mesaj de todi » 05 Sep 2005, 10:19

Ah, am asistat anul trecut la capturarea unui avat spre 3 kg la Dunare, la un minnow chiar langa picioarele mele. Domnul avat a depasit voblerul recuperat in viteza in imediata apropiere a malului, dupa care s'a intors intr'o fractiune de secunda si l'a luat din fata, foarte violent. Oricum, comportamentul este total diferit in momentele in care ataca o prada singulara fata de cel in care ataca in bancul de oblete.

Numai bine

Csuka
utilizator nou
utilizator nou

Mesaj de Csuka » 05 Sep 2005, 10:21

adilucu scrie:acuma trebuie sa ma laud ca l-am si prins, putin mai sus de acest loc. dupa dimensiune, eu cred ca el era... :roll:
De ce nu l-ai intrebat daca EL era ala ? :lol: :lol:

Adelin
Moderator
Moderator

Mesaj de Adelin » 05 Sep 2005, 17:46

remusnico scrie:Si daca tot suntem la capitolul "idei pentru posteritate" neantelese de contemporani, as avea si eu una, pentru a verifica teoria lui Adelin.
Ce-ar fi sa prindem un avat, sa il vopsim in culori de camuflaj, si apoi sa ii dam drumul pentru studiu? Va mai sari el in mijlocul obletilor ca nebunul? Sau va sta la panda, ca stiuca?
Dupa un timp probabil ca ar observa si el ca are niste avantaje, cu noul "ambalaj" si cu siguranta s-ar perfectiona in ambuscade pe distante scurte....cu alte cuvinte nu ar mai munci atata ca sa prinda obletii...si nu ar mai avea motive sa le dea palme. :lol:

Mugurstefan
veteran
veteran

Mesaj de Mugurstefan » 06 Sep 2005, 22:47

Indubitabil avatul e un mare artist.
Daca a reusit el sa nasca atatea controverse despre 'stilul' lui si nu de ce nu pune botul cand ii plimbi naluca prin fata e clar - artist emerit !!!
:)
Eu de vazut l-am vazut si atacand direct si facand giumbuslucuri cu viraje samd, mai ales pe apa tulbure.
Dar nu l-am prins niciodata la suprafata cu figuri pe apa.
Poate daca ar avea cineva ceva filmat ar face oarece lumina.
Se spune ca SISTEMUL e bun dar Poporul e rau. Ganditi altfel: poporul e asa cum e ganditi un sistem pentru el !
Mugur Dixit !

Tomi.
utilizator nou
utilizator nou

Mesaj de Tomi. » 09 Oct 2005, 10:22

Buna ziua
Ieri am prins primul meu avat si am cautat cateva date pe internet despre el si asa am gasit site-ul acesta foarte practic, pe care-l voi urmari cu mare interes.

Nu sunt un pescar inrait pescuiesc destul de rar si tot timpul la rapitor, de regula cu pestisor viu. De foarte putine ori ori am pescuit la rotative si fara nici un fel de rezultat (n-am prins nimic niciodata)....pana ieri :D

Ieri am fost pe raul Somes (zona Ardusat / Maramures) si-am prin primul meu peste la rotativa un avat de 3.7kg. L-am prins intr-o portiune cu apa lina. Fiind primul meu peste la rotative efectiv n-am stiut cum trage.
Efectiv a incepu sa traga cu o forta mare, constant fara sa se zbata. Initial am crezut ca am agatat ceva crengi sub apa. A continuat sa traga cu aceeiasi forta constanta, am inceput sa-i dau fir si-atunci am vazut ca e ...peste :D
A iesit la suprafata si a inceput sa dea cu coada dar tinea aceeasi forta constanta pe linie. L-am scos la 100 de m mai jos deoarece abia acolo mi-a permis malul, fiind apa mai mica si pietris. Satisfactia a fost enorma fiind cel mai mare peste pe care l-am prins vreodata. Imediat am mai prin unul la 400 de g si cam atat.

De acum cred ca voi pescui mai mult la rotative......
Nu prea le am cu statisticile dar la 3.7 Kg poate fi considerat un exemplar cu adevarat mare?

Imagine

Michael
Moderator
Moderator

Mesaj de Michael » 09 Oct 2005, 12:27

Tinand cont de faptul ca e primul avat pentru tine,e "chiar cu adevarat mare",e frumos,felicitari pentru captura si bine ai venit pe forum si in randul pescarilor de spinning :D

Adi_
veteran
veteran

Mesaj de Adi_ » 09 Oct 2005, 12:42

e mare, nu numai pt. ca e primul tau avat. pur si simplu e mare. felicitari.
"Marea taina a existentei umane nu consta in a trai, ci in a sti pentru ce traiesti" - Dostoievski

Scrie răspuns