Somnul la artificiale

pescuit cu naluci, momeli artificiale: oscilante, rotative, voblere, twistere

Moderatori: johnnybravo, dr.pike, tudor, Adelin, Moderatori

Scrie răspuns
anem
veteran
veteran

Mesaj de anem » 14 Oct 2011, 20:58

kzoli scrie:
Investitia in pescuit nu se amortizeaza decat prin BRACONAJ, oriunde ai fi !!!
Dar feelingul conteaza nu ? TU macar te numeri printre acei putini norocosi care au prin apropiere asemenea zone cu potential urias... Altii platesc multe sute de euroi pentru a incerca norocul la pescuit pe acele meleaguri ...
Insistenta si rabdare :wink:
clar ca placerea mea de a il prinde conteaza ... tocmai asta e motivul pt care am precizat de poza nu de vreun file in tava sau vreun cap pe perete ...

nu am nci cea mai mica intentie de a imi amortiza cheltuielile ... doar insistentele si dorinta de a scoate o dihanie dintr-aia pe mal pt o poza ...

adiwolf : cu moralul stau bine si somni din ce am vazut sunt suficienti in apa ... am mai fost pregatit si in alte dati dar tot timpul ceda cate ceva, ba freca firul, ba pocnea nodul, ba se ducea naibii firul fara sa inteleg motivul si ultimul s-a dus cu tot cu agrafa cand teoretic totul rezista ...

acum am lanseta sufient de puternica sa trag de el, mulineta pe masura, fir de 65lb, inaintas de 105lb, agrafe si mai tari iar inelele si triplele de pe vobler idem ... Sunt curios ce mai poate sa se intample acum ... :lol: :lol: :lol: ... parca vad ca daca iau vreunul dintr-un motiv sau altul nu il voi scoate in ciuda faptului ca am schimbat si locul de pescuit, pe asta nou avand si spatiu de desfasurare in cazul unui dril prelungit ...

ps : poate imi cedeaza grip-ul ... :lol: :lol: :lol:
C&R ... un alt mod de a savura un peste ...

kzoli
veteran
veteran

Mesaj de kzoli » 14 Oct 2011, 21:21

Eu totusi iti recomand sa faci rost de o barca, chiar daca nu vrei sa dai din barca, dai de pe mal si cand vine mustaciosul te duci TU dupa el, nu mai astepti sa vina pe mal, ai sanse mult mai mari a tragi in sus dacat sa tragi spre mal ... incearca si o sa vezi ca am dreptate :wink: ...
Barci gasesti in zona, stii pe unde si sigur nu vei regreta... :lol: .

tudor
Moderator
Moderator

Mesaj de tudor » 14 Oct 2011, 22:11

d4md3od scrie: ps : poate imi cedeaza grip-ul ... :lol: :lol: :lol:
Ce faci cu gripul la somn ?

anem
veteran
veteran

Mesaj de anem » 14 Oct 2011, 22:15

tudor scrie:
sunt anumite locuri in care nu am acces cu mana pana la apa cum trebuie si in apa nu pot intra pentru ca e foarte adanca la mal ... pana acum il foloseam in astfel de locuri pentru avat ...

sunt convins ca daca aduc la mal un somn de peste 20 de kile o sa intru in apa dupa el :lol: :lol: :lol: numai sa il scot ...

stiu ca nu am ce cauta cu gripul la somn dar il am la mine tot timpul pentru locurile in care nu ajung cum trebuie cu mana la apa ... :roll:
C&R ... un alt mod de a savura un peste ...

tudor
Moderator
Moderator

Mesaj de tudor » 14 Oct 2011, 22:24

Da, la asta nu m-am gandit, eu pescuind numai din barca.

vwpassat
junior
junior

Mesaj de vwpassat » 15 Oct 2011, 07:31

Barramundi Mauler nr 5 ?

Florin Maghis
utilizator nou
utilizator nou

Mesaj de Florin Maghis » 15 Oct 2011, 09:57

tudor scrie:
d4md3od scrie: ps : poate imi cedeaza grip-ul ... :lol: :lol: :lol:
Il scoti afara :D

kzoli
veteran
veteran

Mesaj de kzoli » 15 Oct 2011, 10:07

Florin Maghis scrie:Ce faci cu gripul la somn ?
Il scoti afara :D[/quote]

:lol: Somnul se scoate in majoritatea cazurilor cu mana... gripul e pentru altceva... dar cand NU ai cum, improvizezi si recomand tuturor sa gasiti un loc adecvat pentru scoaterea pestelui inainte sa aveti in carlig, ca in timpul drillului este posibil sa aveti surprize neplacute ... oricum una de 20 kg sau mai mare nu prea scoti cu gripul ...
Emile vezi cum intri in apa dupa somn... apa in multe locuri are peste 3-4 m langa mal .... nu este somn care sa merita o baie rece pe vremea aceasta... si poate se duce cu lanseta cu tot :!:

Florin Maghis
utilizator nou
utilizator nou

Mesaj de Florin Maghis » 15 Oct 2011, 10:23

Se poate scoate cu gripul si somn de 22 de kile fara probleme :wink: :D

kzoli
veteran
veteran

Mesaj de kzoli » 15 Oct 2011, 10:32

Florin Maghis scrie:Se poate scoate cu gripul si somn de 22 de kile fara probleme :wink: :D
Posibil, dar eu personal NU am incredere in ele ... am vazut prea multe pesti scapati din gripuri majoritatea somni... iar rapala are una de aproape 1 m care e foarte ok pentru stiuci si avat, dar un somn de 15 kg neobosit suficient a facut varza... am trimis inapoi ca era in garantie.....

Scrie răspuns