Somnul la artificiale

pescuit cu naluci, momeli artificiale: oscilante, rotative, voblere, twistere

Moderatori: johnnybravo, dr.pike, tudor, Adelin, Moderatori

Scrie răspuns
Florin Maghis
utilizator nou
utilizator nou

Mesaj de Florin Maghis » 15 Oct 2011, 10:46

Mi-au sarit si mie din grip destui, dar l-am 'prelucrat' putin, si acum e ok :wink:

Zamfi
veteran
veteran

Mesaj de Zamfi » 15 Oct 2011, 15:50

kzoli scrie:
Florin Maghis scrie:Se poate scoate cu gripul si somn de 22 de kile fara probleme :wink: :D
Posibil, dar eu personal NU am incredere in ele ... am vazut prea multe pesti scapati din gripuri majoritatea somni... iar rapala are una de aproape 1 m care e foarte ok pentru stiuci si avat, dar un somn de 15 kg neobosit suficient a facut varza... am trimis inapoi ca era in garantie.....
Nici eu! Nu am incredere...Indiferent de specia vizata !Puteti sa ma huliti cat vreti :lol:

Iar la somn ...manusa pe mana-i sfanta! :wink:
Pentru a ajunge sa vezi curcubeul trebuie mai intai sa suporti ploaia.

tudor
Moderator
Moderator

Mesaj de tudor » 15 Oct 2011, 17:54

Eu ii scot pe toti cu mana goala. De cand mi-au zburat manusile din barca in 2008 nu am mai cumparat altele. :lol:

Florin Maghis
utilizator nou
utilizator nou

Mesaj de Florin Maghis » 15 Oct 2011, 18:26

Care "incap" in grip, ii scot cu gripul, care nu, cu mana :D

Mihaitza84
utilizator constant
utilizator constant

Mesaj de Mihaitza84 » 17 Oct 2011, 18:20

dorin_sb
senior
senior

Mesaj de dorin_sb » 23 Oct 2011, 09:27

Mihaitza84 scrie:Un clip interesant!

http://www.220.ro/faze-tari/Somnul-Trag ... Ng4X4t6bu/
:lol: :lol: foarte tare.mai aveau putin si ieseau din apa cu totu.
•...¸><((((º>
.••´¯`•.¸.•><((((º>
•.¸.•´¯`•...¸.•><((((º>

http://www.youtube.com/watch?v=xYIob9oJaDg

anem
veteran
veteran

Mesaj de anem » 26 Oct 2011, 22:58

http://www.youtube.com/watch?v=YQMLNS3Zm0E

hahahaha ... nu mi-a venit sa cred cand am vazut cum efectiv a luat pestele pe sus din cascada ... :lol: :lol: :lol:

ps : si un pic de offtopic :

http://www.youtube.com/watch?v=mXj0sxymiHw

la sfarsitul filmului priviti drilul si rezultatul ... 1,48m ... un monstru dupa cum se si vede :shock: :shock: :shock:
C&R ... un alt mod de a savura un peste ...

ionutz_gr
senior
senior

Mesaj de ionutz_gr » 27 Oct 2011, 06:47

[quote="anem"]
acum am lanseta sufient de puternica sa trag de el, mulineta pe masura, fir de 65lb, inaintas de 105lb, agrafe si mai tari iar inelele si triplele de pe vobler idem ... Sunt curios ce mai poate sa se intample acum ... :lol: :lol: :lol: ... parca vad ca daca iau vreunul dintr-un motiv sau altul nu il voi scoate in ciuda faptului ca am schimbat si locul de pescuit, pe asta nou avand si spatiu de desfasurare in cazul unui dril prelungit ...
[/quote]

Si...cu echipamentul acesta dai la artificiale?....mi se pare cam heavy....oricum daca tot o sa cedeze poate ar trebui sa te gandesti daca nu cumva faci ceva gresit in drill...eu unul nu o sa dau niciodata cu fire asa groase.
Uite aici un somotei scos cu stren de 8lb:
http://www.rapitori.ro/forum/album_page.php?pic_id=6368
Dupa ce am descoperit ca viata nu are nici un sens, nu ne ramane altceva de facut decat sa-i dam un sens.

kzoli
veteran
veteran

Mesaj de kzoli » 27 Oct 2011, 07:47

Daca dai la somn, mai ales prin locuri pe unde da Anem, nu are rost sa pui fire subtiri ca numai "te enervezi "... acolo ai sanse reale sa prinzi chiar zilnic mai multe exemplare frumoase peste 2 m, deci nu e loc de "joaca" cu echipament neadecvat, desigur uneori se poate scoate ocazional pesti mari cu echipament light,dar daca dai numai la somn atunci ai nevoie de echipament potrivit chiar si asa de multe ori este "loterie".
Pe la noi umbla o zicala, care tradus ar fi : Cu ursul si cu somnul nu e de joaca !

anem
veteran
veteran

Mesaj de anem » 27 Oct 2011, 08:37

ionutz_gr scrie: Si...cu echipamentul acesta dai la artificiale?....mi se pare cam heavy....oricum daca tot o sa cedeze poate ar trebui sa te gandesti daca nu cumva faci ceva gresit in drill...eu unul nu o sa dau niciodata cu fire asa groase.
Uite aici un somotei scos cu stren de 8lb:
http://www.rapitori.ro/forum/album_page.php?pic_id=6368
nu stiu in ce locuri cauti tu somnul dar pe unde dau eu dupa el nu am nici o sansa nici macar cu fir de 20lb. e plin de copaci cazuti in apa in care se poate baga, sunt niste praguri de care iti freaca firul si in cazurile astea esti nevoit sa tragi tu de el nu el de tine ... plus ca nu am deloc libertate de miscare pe mal decat vreo 10 metrii care oricum nu conteaza ca intru in copac cu firul deja ...

am prins mai multi somni anul asta (dar doar unul l-am scos si ala era mic) si in 2 cazuri nici macar nu am reusit sa ii urnesc din loc cu fir de 15lb ... trageam de el de auzeam lanseta cum paraie si cred ca daca in momentul ala somnul se decidea sa plece imi facea praf batul pentru ca eram cu mana pe tambur sa nu plece frana ...

dupa ce scapi vreo 6-7 somni din cauza unui echipament neadecvat iti spun sigur ca treci pe ceva mai greu ca sa iti creasca sansele sa il scoti ...

si in cazul in care consideri ca o lanseta pana in 70 de grame, mulineta de 3500, fir de 65lb si inaintas de 105 e echipament greu cred ca ai ramane masca sa treci pe aici si sa ii vezi cum pescuiesc LA SPINNING cu lansete de pana in 200 de grame, mulinete de 6000-8000 si fire textile de minim 100lb ... :wink:

felicitari pentru somn ... superb, dar consider ca ai fost norocos ca l-ai scos. dar dupa cum ziceam, conteaza si locul ...
C&R ... un alt mod de a savura un peste ...

Scrie răspuns