pescuitul la buldo
Moderatori: johnnybravo, dr.pike, tudor, Adelin, Moderatori
Faci din placere ce faci , e clar ca nu e pe obligatii , constrangeri . Am o povestioara si v-o impartasesc din modestie si nu pt a-mi da cu caramida in piept ca Tarzan . Acum cativa ani am fost nevoit sa-mi pietruiesc malu' la balta ca era necesitate imperativa . Piatra la mine in zona nucu ! Ma cuplez cu paznicul de vanatoare din comuna si cu cumnatusu intr-un weekend + rest membrii familie aferent si hai la o 130km dupa bolovani de rau . Am tras la o cabana chiar pe malul Blidarului , ceva privat si-n patrimoniul unei matusi din city . Mai erau cateva ore pana sa cada intunericul si asa ando mishto , tau o varga de alun . Ii pun pluta , ac si o rama mai subtire . Stiu ca e ilegalitate , dar io vroiam sa arat la satmarenii astia doar cum arata un pastrav . Si prind repede unul . Nasolia a fost ca a inghit cum nu trebuia si a ajuns pe gratar in final . Eram suparat , a fost o femela plina cu icre roz cat boaba de piper si multi multi potentiali pastraviori au ramas doar teorie astfel . Mai prind unul , il arat la toti si-i dau drumul . Paznicul meu de vanatoare ramane interzis si ma ia la intrebari . Ii explic ce ma doare si-n replica , vine la mine , imi strange mana si-mi spune doar atat " nu te credeam in stare ! ,, ..... am desfintat ustensila si ne.am apucat de alte indeletniciri .

Deviz: Toti pescarii sunt mincinosi sau la pescuit se duc doar mincinosii ,Senior Victor.
- liliacul007
- utilizator constant
Salutare la toata lumea......
Plictisit in camera de hotel, am coborat in hol la internet sa ma delectez......si vazand acest subiect, nu ma pot abtine sa nu sriu ceva...........
Pentru colegul din Suedia.......sau ceva de genu'.......pescuitul la buldo nu e stationar......arunci si mergi la o bere........e un pescuit de granita cu cel de musca, dar e fffff ACTIV.
Personal am prins clean mai mare de kilogram la buldo, si pot sa spun ca este tipul de pescuit la care ma pricep cel mai bine......
Conteaza atat tipul de buldo, cat si greutatea lui....eu am la mine 3 sau 4 buldo-uri la mine, de marimi si greutati diferite.....Odata cu trecerea timpului ajungi sa lansezi exact in buza malului opus, fara prea mare galagie.....
Despre numarul de muste artificiale......por fi 2 sau maxim 3 , unoeri chiar una singura (cand avem vegetatie abundenta).....daca avem mai mult de 3 muste, vom speria pesti mari din zona.......
Personal, am avut cele mai mari satisfactii la acest tip de pescuit.....daca nu sunt valuri mari, observi cu usurinta atacul pestelui la musca, moment cand e neaparat sa intepi, ....daca nu pestele (desi are musca in gura) simte contra si incearca sa scuipe musca......daca reuseste = rateu, daca nu, se inteapa singur........
Plictisit in camera de hotel, am coborat in hol la internet sa ma delectez......si vazand acest subiect, nu ma pot abtine sa nu sriu ceva...........
Pentru colegul din Suedia.......sau ceva de genu'.......pescuitul la buldo nu e stationar......arunci si mergi la o bere........e un pescuit de granita cu cel de musca, dar e fffff ACTIV.
Personal am prins clean mai mare de kilogram la buldo, si pot sa spun ca este tipul de pescuit la care ma pricep cel mai bine......
Conteaza atat tipul de buldo, cat si greutatea lui....eu am la mine 3 sau 4 buldo-uri la mine, de marimi si greutati diferite.....Odata cu trecerea timpului ajungi sa lansezi exact in buza malului opus, fara prea mare galagie.....
Despre numarul de muste artificiale......por fi 2 sau maxim 3 , unoeri chiar una singura (cand avem vegetatie abundenta).....daca avem mai mult de 3 muste, vom speria pesti mari din zona.......
Personal, am avut cele mai mari satisfactii la acest tip de pescuit.....daca nu sunt valuri mari, observi cu usurinta atacul pestelui la musca, moment cand e neaparat sa intepi, ....daca nu pestele (desi are musca in gura) simte contra si incearca sa scuipe musca......daca reuseste = rateu, daca nu, se inteapa singur........