Asta cu locul meu care era ocupat a doua oara si cu venit cu prietenii le aud la multa lume. Multi mi s-au plans de chestia asta si tin la secretele de genul asta. Si eu am patit-o dar tot timpul am divulgat si locuri si tehnici mai ales prietenilor sau oamenilor in care am incredere ca nu-si bat joc de locul respectiv. Situatia devine exact asa cum zice Nae dar problema e ca nu este peste, ca e braconat si sunt apele distruse si braconate. Nu-i vina pestelui ca e putin, el saracul s-ar inmulti. Da multi baga pe-aici la sacosa tot ce prind si deobicei aia sunt cei care nu vor sa zica locurile, exact pentru motivul asta. Oricum mai e lume pe apa si cand inepi sa-i torni cineva tot te vede. A dou-a zi e atza acolo, nu trebuie tu sa divulgi locu sau chestii de genul asta. Locul si pestele e prea putin important, la inceput e bine sa inveti mici trucuri legate de tehnica, niste miscari, naluci, prezentari... chestii de genul asta, si mai apoi intr-un loc cu peste vor aparea rezultatele. Eu am studiat cam tot pe pielea mea. Dezavantajul e ca dureaza mai mult si investesti mai mult. Uneori faci si investitii mai proaste dar nu total inutile. AVANTAJUL e ca descoperi si tehnici si naluci care sunt prea putin utilizate dar care sunt extraordinar de bune - exact asa cum, de cate ori voi merge la salau cu vobler, de pe mal (mi se intimpla tot mai rar) voi avea la mine un Hornet HP si nul GS de 4 cm, floating, care a batut toate tail-dacerurile si toti yo-zuri (poate mai putin hardcorele

)
Ideea e sa iti alegi o specie de peste la care ai acces sau care iti place in mod deosebit si o vreme sa te ocupi numai de aia. Degeaba azi mergi pe un canal la stiuca, maine pe rau la pietre dupa salau si poimaine dai dupa avat sub baraj, si-ti iei doua linguri, un thrill si zece gume. Nu se potriveste echipamentul prea bine, strunele, cu textilul si cu mono, vrei sa dai si la clean... N-as face asa. Iti alegi un loc de pescuit si un peste care iti place si insisti un pic pe el. Mai citesti una alta despre pestele respectiv... ce-i place, cum vaneaza, cand, ce mananca, iti alegi nalucile, iti alegi lanseta si mulineta si incepi sa sa-l gadili. Restul vine incet de la sine. Carte de bucate cu retete de succes nu exista.
Daca ne-am rezuma numai la loc, strangi bani, mergi la baltile renumite si eclusiviste cu taxe si ghizi, stai doua saptamani, si le rupi gurile... Altfel, trebuie muncit un pic da-ti va iesi. Nu-i nici tir cu arcul cum zice Vali si nici fizica cuantica sa nu mai ai nicio sansa sa te apuci la varsta asta.
Alea a lui Andri Popa nu-s sfaturi, is un fel de constatari. Sfaturi sunt astea, cum sa faci, ce sa faci. Daca rasfoiesti bine forumul asta, nu exagerez, cred ca gasesti cam tot. Trebuie sa stii si sa selectezi informatia ca se gasesc o gramada de aberatii si pe-aici, devieri de la subiect, atacurii... stii tu.
Da-i bataie!