Caut Profesor :)

pescuit cu naluci, momeli artificiale: oscilante, rotative, voblere, twistere

Moderatori: johnnybravo, dr.pike, tudor, Adelin, Moderatori

tito
veteran
veteran

Mesaj de tito » 11 Aug 2010, 23:46

@R3app3r
Uf, m-ai speriat, credeam ca trebuie sa batem matanii inainte de a da "teapa" :D . Nici eu nu sunt mare expert (in plastice sunt chiar novice), si nici nu vreau sa se inteleaga ca ceea ce am spus e litera de lege. Am scris doar cum am inceput eu acest "sport" si pe parcurs mi-am dat seama ca nu am gresit prea mult.

@Besliu
Am doi prieteni, ambii adeptii prajinilor gen Serghei Bubka si de cate ori mergem la pescuit ,ii rog ca atunci cand vine jandarmeria in control sa nu intepe, chiar daca presimt ca la capatul firului e recordul vietii lor. Si le spun asta deoarece au mari sanse sa ramana fara scule, pentru ca dupa modul in care inteapa, precis vor fi banuiti ca dau la japca.Unul e pe aici pe forum si uneori se pozeaza cu pestii prinsi de altii, sper sa nu intre pe acest topic si sa citeasca ce am scris :oops: , oricum n-o sa-l parasc, mie si asa nu-mi place sa fac poze, plus ca am un telefon vechi care face poze "alb negru".
Adevaratii profesori sunt si ei pe aici pe forum, dar majoritatea sunt secretosi si pentru a invata cate ceva, trebuie sa cauti tot ce au scris si sa pui totul cap la cap...secretele se afla citind printre randuri aici. Te poti intalni cu ei "pe apa", totul e sa te uiti bine in stanga si in dreapta la colegii de pescuit. Cei care prind peste in timp ce restul doar plimba nalucile prin apa ,aceia sunt profesorii.Nu-i intreba nimic, nu vei afla prea multe ,pe apa sunetul se amplifica foarte tare si nu isi vor spune secretele intregii balti. Tu fa-te ca pescuiesti in continuare dar trage cu coada ochiului la tot ceea ce face, la naluca pe care o foloseste, la felul cum o joaca, la modul in care inteapa, la dril, la felul cum scoate pestele din apa. In schimb nu-ti recomand sa te uiti prea atent la mulineta si lanseta ,pentru ca majoritatea au scule pe care nu si le permite orice muritor de rand.

Albuletu Alexandru
veteran
veteran

Mesaj de Albuletu Alexandru » 12 Aug 2010, 12:22

mult timp am fost plutas la clean.
dadeam cu orice: de la greieri, lacuste si pestsori vii pana la cireasa, mura, visina zmeura etc.
nu ma interesau momelile artificiale si, sincer vb, nu dadeam doi bani pe ele. doar eu luam 6-7 cleni la naturale, iar cei ce dadeau cu artificiale 1-2.
asta pana intr-un moment in care, fiind la pescuit cu un prieten, si neprinzand nimic la "momeala mea", la sfatul lui am pus o rotativa.
nu ma intreba de care. habar n-am.ceva ieftin oricum.
si am dat, si am dat si tocmai cand ma gandeam sa renunt am luat un clean la 600-700g.
senzatia a fost de nedescris. mai tare decat orice senzatie incercasem la pluta pana atunci.
nu stiu ce mi-a placut mai mult: supriza(caci nu ma asteptam sa prind nimic), atacul pestelui, drilul, satisfactia ca am reusit sa pescuiesc la ceva nou...
cert este ca de atunci nu m-am mai lasat de spinning. am renuntat la plute si am inceput sa cumpar naluci.
una cate una si in timp s-au adunat cateva.
profesor nu am avut. am avut profesori... prieteni si cunoscuti de la care am mai invatat cate ceva.
dar stii unde??
numai pe balta. numai acolo poti invata.
si ca in toate cel mai bine inveti SINGUR.

tito
veteran
veteran

Mesaj de tito » 12 Aug 2010, 12:27

"nu stiu ce mi-a placut mai mult: supriza(caci nu ma asteptam sa prind nimic), atacul pestelui, drilul, satisfactia ca am reusit sa pescuiesc la ceva nou..."

Sa vezi cand iti intra un avat mai rasarit atac, dril si satisfactie...o sa-ti arunci toate betele de stationar.

Albuletu Alexandru
veteran
veteran

Mesaj de Albuletu Alexandru » 12 Aug 2010, 12:32

le-am aruncat deja. :lol:
pescuiesc de ceva timp la spinning.
si am prins si avati mai rasariti.... :lol: :lol: :lol:
si ce sa zic... mi-a placut 8)
exemplul cu cleanul il-am dat lui ca sa inteleaga ca nu trebuie sa prinda monstrii din prima ca sa aiba o satisfactie imensa.
placerea vine mancand! :wink:

kingofbeasts
veteran
veteran

Mesaj de kingofbeasts » 12 Aug 2010, 13:31

eu am 3 reguli de care tin cont la spinning:
1. ceea ce am la capu' firului sa para comestibil (adica sa semene cu ceva ce un peste rapitor ar manca -forma, culoare, marime)
2. ceea ce am la capu' firului sa para vulnerabil (adica usor de prins sau fara aparare - evolutie , vibratie)
3. modul si locul in care misca ceea ce am la capu' firului sa nu lase timp prea mult de "gandire" rapitorului dar sa-i dea ocazia sa pape totusi (viteza de deplasare si configuratia vadului ).
drept e ca dupa rezultatele de anu' asta nu prea s-ar zice ca aplic aceste reguli cum trebuie. :roll:

payti
utilizator constant
utilizator constant

Mesaj de payti » 12 Aug 2010, 14:56

kingofbeasts scrie:eu am 3 reguli de care tin cont la spinning:
1. ceea ce am la capu' firului sa para comestibil (adica sa semene cu ceva ce un peste rapitor ar manca -forma, culoare, marime)
2. ceea ce am la capu' firului sa para vulnerabil (adica usor de prins sau fara aparare - evolutie , vibratie)
3. modul si locul in care misca ceea ce am la capu' firului sa nu lase timp prea mult de "gandire" rapitorului dar sa-i dea ocazia sa pape totusi (viteza de deplasare si configuratia vadului ).
drept e ca dupa rezultatele de anu' asta nu prea s-ar zice ca aplic aceste reguli cum trebuie. :roll:
Ai mai uitat o regula: sa nu pescuiesti in vana :)

Nemernic
veteran
veteran

Mesaj de Nemernic » 12 Aug 2010, 14:56

kingofbeasts scrie: ....
Eu cred ca mai nimeni a avut parte de drilluri nemaipomenite .... Parerea mea pana acum: un an prost ; sa speram ca la toamna sa ne luam revansa 8)
Help a man when he is in trouble, and he will remember you when he is in trouble again...

taicanoe
veteran
veteran

Re: Caut Profesor :)

Mesaj de taicanoe » 12 Aug 2010, 15:40

Besliu scrie:Caut profesor sa ma invete tainele pescuitului la spining ! sa invat cum se da si tot felu de secrete ! de preferat din Bucuresti ! Astept ofertanti :)
Cauta-l pe Vijelie ... daca nu-i prea ocupat sa dea gaura-n balti poate te lipesti de vreo iesire cu el si daca deschizi ochii suficient ...
S'altare și bunăstare !

Besliu
utilizator constant
utilizator constant

Mesaj de Besliu » 12 Aug 2010, 18:44

da da !! unde e Vijelie ! poate ma invita la un interviu !! :) :P

shimano
veteran
veteran

Mesaj de shimano » 12 Aug 2010, 20:45

Mie-mi pare rau c-am platit permisul anu' asta....rezultate aproape nule. Tot ce-am prins a fost pe cateva balti (in lipsa de rauri curate), si acolo niste marlitze amarate...dezastru total anu asta. Cu banii de permis puteam sa-mi iau 2 voblere...
In schimb, baietii de la Nightwish (sper c-avem si rockeri pe forum), preferatii mei, au parte de drill-uri superbe in ultima vreme...asta-n Finlanda, of course:
http://www.rapitori.ro/forum/album_page ... c_id=11946
http://www.rapitori.ro/forum/album_page ... c_id=11947
:wink: :lol: 8) Meserie...

Scrie răspuns