Caut Profesor :)
Moderatori: johnnybravo, dr.pike, tudor, Adelin, Moderatori
eu am fost putin norocos in privinta spiningului.....la prima iesire la stiuca, cu un bat rigid si gros (ca sa pot intepa bine) o mulineta ruseasca cu un singur rulment si fir negru monofilament de 0.35 + o oscilanta pe care scria cu rosu "musc-o!!!" la a treia lansare am agatat o dintoasa de vre-o 3 kg....si in aceiasi zi inca una cam la 2.5kg.....am fost victima sigura.
Acum am scule de top....cu dintoasele stau mai rau.
Acum am scule de top....cu dintoasele stau mai rau.
Nu cred ca vei gasi ceea ce cauti. Pentru ca aici nu e ca la scoala de soferi ,sa platesti instructorul si intr-un final sa inveti sa conduci. Asta e o arta si trebuie sa furi totul. Daca mergi la pescuit ,sigur vei vedea multi profesori in jurul tau.Trebuie sa fii atent la detalii, la felul cum manuieste ansamblul, felul in care joaca naluca.Toate aceste lucruri se dobandesc in timp, trebuie sa-ti formezi atat mana cat si ochiul (sa ochesti locurile unde stau pestii). Nu imi permit sa dau sfaturi, nu sunt in masura si chiar daca prind peste, nu ma pot numi profesor. Dar iti pot spune ca eu am inceput cu cleanul, un pescuit de finete care te invata multe...apoi treptat am trecut si la restul speciilor.Daca prinzi un clean sarit bine de kilogram ,cu monofilament de 0,10 si il scoti, poti spune ca incepi sa te pricepi...dar mai e cale lunga pana la a putea spune ca stii, ca esti profesor. De ce toata aceasta dizertatie? Pentru a intelege ca pescuitul e mult mai frumos si palpitant folosind fire subtiri si prinzand pesti mari, decat sa dai cu un par si sa aduci pestele taras pe mal (asta in cazul in care nu-l pierzi pe drum).Daca incepi cu un par, nu vei fi in stare dupa aceea sa practici un pescuit de finete, mana si reflexele se vor forma cu ceea ce incepi. Parerea mea este ca daca vei incepe cu pescuitul de finete nu vei avea probleme de adaptare. Daca vei incepe sa pescuiesti cu un par si vei visa din start la monstrii nu vei face mare lucru in spinning, pentru ca pestele este tot mai putin si mai greu de pacalit.Pentru a invata, mai ai la indemana si youtube.com ,un loc in care iti poti face o parere despre diverse tehnici si despre naluci.Cand esti pe apa, arunca naluca in apa mica, langa mal si vezi cum lucreaza, in functie de acest lucru vei stii cum trebuie sa o joci in apa pentru a atrage rapitorul. Conteaza mult culoarea nalucii, forma ei, etc....dar cel mai mult conteaza mana (stiinta de a-i da viata obiectului legat la capatul firului, fie ca e o bucata de lemn, plastic, sau fier). Si nu dispera rezultatele vor veni....pe parcurs. Aici nu e ca la stationar, daca cel de langa tine da cu rama si prinde, pui si tu o rama in carlig si incepi sa prinzi. Spinningul ,asa cum iti spuneam, e o arta, pe care o vei deprinde in timp.
Cu un singur lucru nu sunt de acord din ceea ce a spus tito; in a pescuit cu lansete si fire subdimensionate nu este neaparat un lucru bun fiind ca de exemplu un drill prelungit din cauza asta poate omora pestele , la fel pestele poate rupe firul si poate muri cu naluca in gura . Parerea mea este ca piecare specie trebuie pescuita cu scule adecvate care sa nu fie nici supradimensionate nici subdimensionate si atunci cu siguranta vei avea si placerea de a pecui si iti vei etala si tehnica..
In speranta ca nu v-am plictisit va doresc sa deveniti totii profesorii

Pai nu cred ca i-am spus sa pescuiasca la somn cu UL si cu fir de 0.10. I-am spus doar sa nu se arunce direct la peste de talie mare cu "scule grele", ci sa inceapa de jos, pana deprinde o oarecare experienta si ce-i mai important...creearea reflexelor, in special intepatul. Am scos un somn de 6,5 kg cu batul UL (normal ca nu dadeam la somn, dar a intrat) si fir de 0.18.E drept ca ne-am chinuit reciproc vreo juma de ora, dar nu a murit in dril, chiar mi-a facut cu ochiul cand l-am scos pe malzander scrie:Cu un singur lucru nu sunt de acord din ceea ce a spus tito; in a pescuit cu lansete si fire subdimensionate nu este neaparat un lucru bun fiind ca de exemplu un drill prelungit din cauza asta poate omora pestele , la fel pestele poate rupe firul si poate muri cu naluca in gura . Parerea mea este ca piecare specie trebuie pescuita cu scule adecvate care sa nu fie nici supradimensionate nici subdimensionate si atunci cu siguranta vei avea si placerea de a pecui si iti vei etala si tehnica..

Pentru mine finete inseamna si modul in care intepi.In spinning e ca in tenis. Am fost fan Ilie Nastase si cum nu m-a atras tenisul....m-am apucat de spinning. Eu unul pentru a intepa imi folosesc incheietura mainii si nu umarul. Pentru cine stie sa citeasca printre randuri intelege ce am vrut sa spun...asta e stilul meu si am constatat ca am mult mai putine rateuri decat vecinul din dreapta care inteapa din toti rarunchii si care de multe ori scoate buza pestelui in carlig sau ancora. Chiar ,care peste are sanse mai mari de supravietuire? Cel care rupe firul si ramane cu naluca "in bot", sau cel care ramane fara buze?
Acum, ca apele sunt tulburi fiecare face ce stie mai bine. Uite, colegul R3app3r scoate fraze din context. Sau poate ma insel si acela este un sfat pe care ti-l da. Te inchini si nu mai ai nevoie de nimic altceva.Dumnezeu iti va baga pestele in carlig. Deci...amin.R3app3r scrie:Amin !:Dtito scrie: I-am spus doar sa nu se arunce direct la peste de talie mare cu "scule grele", ci sa inceapa de jos, pana deprinde o oarecare experienta si ce-i mai important...creearea reflexelor, in special intepatul.

aprobam spusele tale Tito , nu sunt eu mare expert in ale spinning-ului , iar un sfat de genu "Nu te avanta din prima la Big Game" e intotdeauna binevenittito scrie:Acum, ca apele sunt tulburi fiecare face ce stie mai bine. Uite, colegul R3app3r scoate fraze din context. Sau poate ma insel si acela este un sfat pe care ti-l da. Te inchini si nu mai ai nevoie de nimic altceva.Dumnezeu iti va baga pestele in carlig. Deci...amin.R3app3r scrie:Amin !:Dtito scrie: I-am spus doar sa nu se arunce direct la peste de talie mare cu "scule grele", ci sa inceapa de jos, pana deprinde o oarecare experienta si ce-i mai important...creearea reflexelor, in special intepatul.