pescuit la clean pe rauri

pescuit cu naluci, momeli artificiale: oscilante, rotative, voblere, twistere

Moderatori: johnnybravo, dr.pike, tudor, Adelin, Moderatori

Scrie răspuns
kzoli
veteran
veteran

Mesaj de kzoli » 10 Mai 2010, 07:02

fejer.csaba scrie:
kzoli scrie:zici tu ceva dar cele care ar fi chiar bune nu le pot recupera inca din cauza temperaturii apei

Eu tocmai am recuperat voblere ramase in busteni de prin Noiembrie ,dar nu mai pot fi utilizate sunt mancate de rugina si decolorate in 70 % ,majoritatea cozma dar sunt si salmo si rapala intre ele ... :cry:
noroc ca le-ai gasit ancorele se pot schimba si cu un aerograf poti sa le transformi cum vrei,poate chiar sa fie mai bune ca inainte? :bere: :bere: :bere: :cooler: :cooler:
.... eventual slefuite si revopsite dar sunt corodate si ochiurile m-am lasat pagubas ,e prea mult de lucru asa ca am scapat de ele ...

fejer.csaba
utilizator nou
utilizator nou

Mesaj de fejer.csaba » 12 Mai 2010, 06:58

amr-ul in scadere , debitul apei la fel temeratura urca......o mica intretinere inainte de marele atac :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:

kzoli
veteran
veteran

...

Mesaj de kzoli » 12 Mai 2010, 07:45

Aseara am prins 2 cleni de o palma la un cozma de 9 cm si o marlita cam cat vobleru :lol:

shimano
veteran
veteran

Re: ...

Mesaj de shimano » 12 Mai 2010, 10:25

kzoli scrie:Aseara am prins 2 cleni de o palma la un cozma de 9 cm si o marlita cam cat vobleru :lol:
Pune un River2Sea Baby crank, si prinzi mult mai bine. Eu, cand am schimbat pe Cozme, imediat s-au oprit toate atacurile, cum am pus inapoi Baby, iarasi am inceput sa prind.

kzoli
veteran
veteran

Mesaj de kzoli » 12 Mai 2010, 10:45

Multumesc ptr. info ,dar nu dau dupa clean ... daca intra ocazional , accidental asta e , dar prefer naluci mari ptr stiuca ... si somn mai ales ca e tot mai greu de prins (ori s-au invatat cu nalucile ,ori au disparut .) :cry:

Radu_V
utilizator constant
utilizator constant

Mesaj de Radu_V » 12 Mai 2010, 11:19

Au disparut :idea:

kzoli
veteran
veteran

Mesaj de kzoli » 12 Mai 2010, 11:38

Esox_Lucius scrie:Au disparut :idea:
Probabil poluarea si braconajul l-a distrus ... ce a mai ramas se ascunde prin gropane si incearca sa supravietuieasca uitand de 5 ori la ce se repede :cry: :cry: :cry:

kuin tauti
veteran
veteran

Mesaj de kuin tauti » 12 Mai 2010, 14:46

poa i-ai prins pe toti ! :lol:

fejer.csaba
utilizator nou
utilizator nou

Mesaj de fejer.csaba » 12 Mai 2010, 15:28

poluarea nu e asa grava insa braconajul ce se practica intre sintioana si moresti in perioada de iarna e de nedescris,sa nu vorbim de aorganele de control "abilitate" care merg mana -n mana cu braconerii. fratilor sa speram intr-o revolutie pe mine puteti conta!!! :fluch :fluch :fluch :datz: :datz: :bere: :bere: :bere: :bere: :bere:

David Florin
utilizator nou
utilizator nou

Mesaj de David Florin » 12 Mai 2010, 15:35

Salut, sun si eu un incepator in ale spinningului, ma puteti ajuta si pe mine cu cateva informatii referitoare la pescuitul cleanului?
1. Folosesc un fir textil de 0.12 mm gri, pot sa leg un vobler mic pt clean direct de fir sau imi trebuie o portiune de monofilament transparent intre textil si vobler? In cazul voblerului trebuie folosit vartej pentru antirasucire a firului?
2. Daca vreu sa dacu o rotativa mepps 00, e ok sa o prind de firul textil cu o agrafa si vartej sau trebuie tot cum am mai zis si la punctul 1, o portiune de monofilament transparent?
De ce pun problema cu monofilamentul? Pentru ca am auzit ca cleanul e f sperios si atent si ma gandesc ca daca leg textilul gri direct de naluca atunci il va descuraja, e adevarat sau bat campii?

Sper ca nu am fost prea sacaicios, cu multe intrebari. Celor care imi vor raspunde le multumesc anticipat. Fire intinse!

Scrie răspuns