cum ingrijim locul de pescuit?

Lista de discutii libera, pe teme de pescuit la rapitori sau aspecte colaterale.

Moderatori: johnnybravo, dr.pike, tudor, Adelin, Moderatori

Scrie răspuns
luci_t
veteran
veteran

Mesaj de luci_t » 23 Feb 2007, 19:06

Iancsi scrie:nu am putut sa nu intervin.draga Mihai V.asociatia din Arad se numeste AJPS Arad si am avut o sedinta generala anuala in care s-au aprobat mai multe puncte pe ordinea de zi.despre curatenia zonelor in care ne desfasuram activitatea(Ghioroc,Mures,Cris etc.)am propus sa facem curatenie fiecare la locul de pescuit.mentionez ca 3 asociatii au drept de pescut in aceste zone.asociatia noastra va popula Muresul zona Arad tampon cu peste in val.100 milioane lei vechi in decursul anului 2007.curatenia la locul de pescuit(sau oriunde)ramane la latitudinea fiecarui individ.am fost pe Dunare zona Orsova sat pescari si in Delta si am traversat tara,dar in Arad(fara falsa modestie)malurile apelor sunt mult mai curate.sutem mai aproape de Vest,asta este(nu o lua-ti in nume de rau)
Pt daniel tinte
Am inteles mesajul tau, dar din ce a postat Iancsi am inteles cu totul altceva :evil: Si chiar nu mi se pare normal "sa facem curatenie fiecare la locul de pescuit" doar in urma unei sedinte generale :(
Curatenia la locul de pescuit nici macar nu ar trebui luata in urma unei decizii Asta tine de bunul simt al fiecaruia dintre noi.
Cat despre actiunea de curatenie organizata de AJPS, te rog sa ma crezi ca o sa particip.

Iancsi
utilizator nou
utilizator nou

Mesaj de Iancsi » 23 Feb 2007, 19:21

luci asculta sa facem curat la locu de pescuit si sa adunam mizeria lasata de alti si cea pe care o facem noi la plecare locu sa fie curat luna cu pasi mici poti face lucruri mari trebuie un inceput la toate
Rapala the best!

luci_t
veteran
veteran

Mesaj de luci_t » 23 Feb 2007, 19:21

Scuze Iancsi nu vreau sa ma intelegi gresit.... Poate asta o sa se intample dupa ce citesti ce tocmai am postat. Dar indiferent de numele asociatiei care vrea sa faca actiunea de curatenie eu o sa particip daca ma primiti :D .
De exemplu baltile de la caramidarie mi-au lasat un gust amar. Acolo ar trebui facuta curatenie cu escavatorul... baltile de acolo sunt intr-o stare de plans. In special balta mica de langa alfa este deja groapa de gunoi. Si e pacat ca s-a ajuns in situatia asta... am vazut oameni pescuind in ea... si nu c&r... unii mananca pestele de acolo
Ar fi bine daca cel putin pentru actiunile de curatenie se lasa la o parte interesele personale si participarea sa fie a tuturor asociatiilor de pescari si nu numai, din arad.

luci_t
veteran
veteran

Mesaj de luci_t » 23 Feb 2007, 19:25

iancsi, daca citesti ce am postat la inceput chiar asta a fost motivul pt care am deschis topicul asta :D
io curatam in wekend si dupa o sapt... iar mizerie.

Iancsi
utilizator nou
utilizator nou

Mesaj de Iancsi » 23 Feb 2007, 19:31

luci imi place cum gandesti daca ar mai multi ca tine am avansa mult mai repede cu stima
Rapala the best!

luci_t
veteran
veteran

Mesaj de luci_t » 23 Feb 2007, 19:44

iancsi, las ca dupa curatenie mergem la un suc :D
Data o sa o aflu eu. Cunosc cativa membri din ajps asa ca asta sa fie cel mai mare bai :wink:

Iancsi
utilizator nou
utilizator nou

Mesaj de Iancsi » 23 Feb 2007, 22:51

nu sa hotarat nici o data fi linistit o sa afle toata lumea dar mai interesant o sa fie cu popularea sper
Rapala the best!

faurstelianlucian
utilizator constant
utilizator constant

Mesaj de faurstelianlucian » 23 Feb 2007, 23:23

Va salut!
Ca orice pescar, cred ca ma simt mai bine intr-un mediu curat! Drept pentru care cred ca s-ar putea initia o campanie (la nivel national), cu Protectia Mediului (care lunar are cel putin o activitate: ziua zonelor umede, ziua padurii, ziua ozonului etc.), si aici de ce nu s-ar putea introduce in calendar ziua pescarului?
Cred ca presedintii de asociatii pot propune si mobiliza, aceste actiuni atat Directiei Mediului cat si pescarilor.
Personal, cred benefica o astfel de actiune, bine stabilita si mediatizata!
Pestii sunt sub apa!

luci_t
veteran
veteran

Mesaj de luci_t » 24 Feb 2007, 00:47

Iancsi scrie: dar mai interesant o sa fie cu popularea sper
Aproppo de populare, am auzit o chestie care daca e adevarata ne poate ajuta pe toti cu un minim de efort.
As vrea sa fie o poveste pescareasca...... dar nu prea cred... cine mi-a spus lucrul asta e demn de incredere
Langa ineu sunt cateva balti private. Pe una din ele la recoltarea pestelui, caraseii scosi din balta au fost aruncati pur si simplu pe mal si lasati sa moara. pt mine e culmea cinismului. sunt cateva canale in acea zona. Era prea greu sa-i mai duca cativa metri si sa-i arunce in apa? Pt proprietarul baltii nu reprezentau nici o valoare :evil:
Daca acest lucru e real se poate incerca ca in momentul recoltarii cu pestii care nu le sunt de folos sa se populeze apele pe care pescuim (mures, crisuri, etc)
incerc sa iau legatura cu niste prieteni din zona sa vad daca e adevarat
Daca stie cineva ceva va rog sa-mi dati de stire... poate putem face ceva concret...

nelufish
junior
junior

cum ingrijim locul de pescuit ?

Mesaj de nelufish » 25 Feb 2007, 11:11

da fratilor ar trebui si cosuri de gunoi si masini de carat gunoiul din cosuri si oameni angajati sa face treaba asta si bani cu care sa fie platiti si :evil: un sef care sa se ocupe de toate astea si de restul ce tine de chestia asta . nu e mai simplu ca fiecare sa-si ia la pachet averea si sa o lase la primul cos de gunoi iesit in cale ? sau n-o fi putand din cauza amaratilor de baboi prinsi si carati acasa de parca ar fi captura secolului ? iar in legatura cu cei ce fac gunoaiele astea pe malul apei sa fim seriosi nu cei ce fac gratare 80 la suta din cei ce viziteaza apele sunt pescarii adica noi
fir intins dar numai la cei cesi iau gunoaiele :D celorlalti :datz:

Scrie răspuns