cum ingrijim locul de pescuit?

Lista de discutii libera, pe teme de pescuit la rapitori sau aspecte colaterale.

Moderatori: johnnybravo, dr.pike, tudor, Adelin, Moderatori

Scrie răspuns
meas
veteran
veteran

Mesaj de meas » 21 Feb 2007, 08:07

MihaiV scrie: Cum adica "fara un cadru organizat "??? Dar asociatia asta nu e chiar ea cadru organizat? V-ati intalnit in sedinta sa va dezorganizati? Se pot depune proiecte pentru ecologizari si populari, se pot obtine finantari, dl Popescu s-a oferit sa le scrie gratis, ce e asa de greu (munca de Sisif)?? Toate astea s-au zis de n ori aici pe forum. Daca mi-ar fi spus un pescar de pe balta as fi inteles ca e neinformat, dar de la un cititor al forumului nu ma asteptam!
Nu mai fi asa de aspru cu oameni care chiar vor sa faca ceva :oops: Daca ai mai multe informatii decat ei,ajuta-i;daca nu se misca dupa,atunci merita certati.
Eu nu conosc zona Muresului decat din masina dar daca este aceeasi problema ca si la Dunare,atunci chiar ca e munca de Sisif in sensul ca zona este foarte vasta.La noi s-au implicat si primariile si-i mai trimite pe cei cu ajutor social,dar e vorba doar de satele limitrofe fluviului,oamenii sunt cati sunt si gunoaiele curg si curg.
Cine-i harnic si munceste taie-n Delta stuf........si dimineata e primul la pescuit!!

luci_t
veteran
veteran

Mesaj de luci_t » 21 Feb 2007, 08:16

[quote="daniel tinte"]Salut. In dupa-amiaza asta a fost o adunare generala a unei asociatii de pescuit in Arad.
salut daniel,
as vrea si eu mai multe detalii desore aceasta actiune si nu numai. In legatura cu pastrarea curateniei pe malul apei, chiar nu cred ca ar trebui sa conteze apartenenta la o asociatie sau alta de pescari.
Am deschis acest topic pt ca ma enerva situatia descrisa la inceput, dar la actiunea de curatare a malurilor chiar vreau sa particip, daca voi fi primit :D Indiferent daca merg sau nu la pescuit pe malul acestei ape. :?
tinem legatura

MihaiV
Moderator
Moderator

Mesaj de MihaiV » 21 Feb 2007, 08:16

N-am vrut sa fiu aspru! :oops: Normal ca ajut, pe cei ce vor sa fie ajutati! Pana la urma si mesajul anterior e tot un ajutor!

luci_t
veteran
veteran

Mesaj de luci_t » 21 Feb 2007, 19:09

mihai, nu esti aspru :? Chiar ma ajuti :respekt:
Pe baltile de la ghioroc se va organiza concursul de pescuit al avp si poate se va face putina curatenie si pe acolo, in cadru organizat.
Va amintiti de febra din urma cu multi ani ( 18 ) inaintea unei "vizite de lucru" :?: ar fi bine sa se intample asa ceva si inainte de concurs :D

Iancsi
utilizator nou
utilizator nou

Mesaj de Iancsi » 23 Feb 2007, 01:01

nu am putut sa nu intervin.draga Mihai V.asociatia din Arad se numeste AJPS Arad si am avut o sedinta generala anuala in care s-au aprobat mai multe puncte pe ordinea de zi.despre curatenia zonelor in care ne desfasuram activitatea(Ghioroc,Mures,Cris etc.)am propus sa facem curatenie fiecare la locul de pescuit.mentionez ca 3 asociatii au drept de pescut in aceste zone.asociatia noastra va popula Muresul zona Arad tampon cu peste in val.100 milioane lei vechi in decursul anului 2007.curatenia la locul de pescuit(sau oriunde)ramane la latitudinea fiecarui individ.am fost pe Dunare zona Orsova sat pescari si in Delta si am traversat tara,dar in Arad(fara falsa modestie)malurile apelor sunt mult mai curate.sutem mai aproape de Vest,asta este(nu o lua-ti in nume de rau)
Rapala the best!

MihaiV
Moderator
Moderator

Mesaj de MihaiV » 23 Feb 2007, 08:02

daniel tinte scrie:Salut. In dupa-amiaza asta a fost o adunare generala a unei asociatii de pescuit in Arad. Unul din punctele discutiei a fost organizarea unei campanii de strangere a mizeriilor lasate pe malul apei, campanie organizata de asociatie si cu participarea membrilor ei. ...
Din pacate, de unul singur, fara un cadru organizat este o munca de Sisif si nu stiu ce rezultate se pot obtine. ...
Iancsi, asa cum ai zis, in Arad sunt cel putin 3 asociatii. Ca Daniel Tinte vorbea de AJPS sau de alta, e mai putin important. Cand aud ca o asociatie se lauda cu "organizarea unei campanii de strangere a mizeriilor" nu pot sa ma gandesc doar la mustruluirea membrilor sa stranga gunoiul de pe langa ei, ci ma gandesc chiar la o campanie organizata, adica o actiune in care un numar de membrii se aduna si isi dedica timpul doar acestei probleme, cu saci, manusi, masina de transportat gunoiul, etc. Altfel, ma astept ca din cei 100 sau cati or fi de membrii, doar doi-trei sa adune ceva mizerii (exemplu luci_t), iar conducerea asociatiei mai bifeaza o actiune realizata, fara sa faca nimic.

Nu stiu cum sunt malurile apelor in Arad, caci inca n-am ajuns, dar voi vedea curand. Si sunt sigur ca pet-urile aruncate de nesimtiti de la izvorul Muresului pana la Arad, tot prin Arad merg la vale! Asa ca nu tine atat de mult de civilizatia locala, apa curge dintr-un judet in altul fara sa ceara permisiunea nimanui.

luci_t
veteran
veteran

pt mihai v

Mesaj de luci_t » 23 Feb 2007, 08:35

Salut mihai. Si eu credeam din ce a scris daniel ca va fi o campanie organizata in care sa se intample ce ai scris tu mai sus. Exact acelas lucru il inteleg si io prin campanie organizata. Ar fi foarte bine daca macar mebrii asociatiilor de pescar ar pastra curatenia la locul de pescuit :D
Intr-o postare anterioara mi-am exprimat dorinta de a merge impreuna cu ei in ziua in care se face curatenie, chiar daca nu sunt membru al asociatiei respective. Se pare ca ne va ramane sa facem ce ne-am propus si...
Nu cred ca trebuie sa lasam curatenia in grija unei singure asociatii si in momentul in cre aruncam gunoaie pe malul apei sa gandim ceva de genul "sa vina aia de la asociatiaX sa stranga" Pastrarea curateniei ar trebui sa ne preocupe pe fiecare in parte si doar dupa ce este reglementata prin hotararea adunarii generale a asociatiei de pescari din care facem parte
Pana atunci o zi placuta la toata lumea si fir intins!!!

daniel tinte
utilizator constant
utilizator constant

Mesaj de daniel tinte » 23 Feb 2007, 13:29

Salut. Se pare ca mesajul meu a fost gresit inteles. Intradevar, asociatia la care am facut referire este AJPS Arad si numara aprox. 2000 (douamii) de membrii. Actiunea de curatenie se doreste a fi una organizata cu cat mai multi participanti. Se vor anunta pe media locala datele si locurile si se doreste o cat mai larga participare. Mesajul meu era adresat si celor ce nu sunt membrii ai acestei asociatii dar pescuiesc in jud.Arad. Ideea de actiune in cadru organizat este clar mai prolifica decat sa ne adunam sa spunem 2,3,4 prieteni si sa purcedem a bate malurile apei si a aduna cateva pet-uri sau alte gunoaie.

daniel tinte
utilizator constant
utilizator constant

Mesaj de daniel tinte » 23 Feb 2007, 13:30

Salut. Se pare ca mesajul meu a fost gresit inteles. Intradevar, asociatia la care am facut referire este AJPS Arad si numara aprox. 2000 (douamii) de membrii. Actiunea de curatenie se doreste a fi una organizata cu cat mai multi participanti. Se vor anunta pe media locala datele si locurile si se doreste o cat mai larga participare.
Mesajul meu era adresat si celor ce nu sunt membrii ai acestei asociatii dar pescuiesc in jud.Arad. Ideea de actiune in cadru organizat este clar mai prolifica decat sa ne adunam sa spunem 2,3,4 prieteni si sa purcedem a bate malurile apei si a aduna cateva pet-uri sau alte gunoaie.

Iancsi
utilizator nou
utilizator nou

Mesaj de Iancsi » 23 Feb 2007, 19:04

intradevar Mihai ai dreptate in legatura cu Muresu dupa o viitura si o revenire a apei in matca trebui sa te ti de cap cita mizerie vine de sus si ramine pe mal . in legatura cu curatenia la noi sa vorbit de ceva organizat eu am ramas placut surprins ca la sedinta membri au propus acet lucru poate pentru a le arata si celorlalte asociati ca se poate imi pare rau ca ieri seara m-am aprins un pic
Rapala the best!

Scrie răspuns