cum ingrijim locul de pescuit?

Lista de discutii libera, pe teme de pescuit la rapitori sau aspecte colaterale.

Moderatori: johnnybravo, dr.pike, tudor, Adelin, Moderatori

Scrie răspuns
luci_t
veteran
veteran

cum ingrijim locul de pescuit?

Mesaj de luci_t » 19 Feb 2007, 22:15

Scuzati-ma ca deschid acest subiect dar sigur toti sau aproape toti ne-am lovit de aceasta problema
dar hai sa va spun ce mi-a venit azi in minte... la inceput ce m-a determinat sa va scriu lucrurile astea?
Pe balta (ghioroc, arad) unde mergem de obicei, am gasit un loc in care am prins destul de bine peste... si ca locul in care petrecem cateva ore de relaxare (stres) :twisted: :?: sa fie cat mai placut am strans mizeriile din jur... demn de retinut e faptul ca nu sunt aruncate gunoaie "en gros" pe balta. Locul are un aspect curat in comparatie cu alte locuri in care se pescuieste (chiar balti private). Saptamana urmatoare in acelasi loc... pachete goale de tigari, doze de bere, bucati de fire, hartii, folii de nailon, etc, etc... le adunam si pe alea......... saptamana urmatoare aceesi poveste... si tot asa.
Azi stateam de vorba cu un prieten. Printre altele vine vorba despre gunoaiele aruncate la intamplare. Ii spun necazul meu de weekend :cry: Din toata discutia am ramas cu o concluzie, care sper sa aduca si rezultate: o sa scot niste foi la imprimanta in care sa-l rog pe cel care pescuieste in acelasi loc cu mine sa pastreze curatenia. Eventual trec si un nr de telefon in situatia in care are nelamuriri...:D
colile, format A4 o sa le pun in folii din plastic pt a fi protejate de ploaie.
chiar sunt curios daca o sa aiba vre-un rezultat.
Si imi doresc sa aflu reactia celui care vine in acel loc la pescuit
astept si parerile voastre.

meas
veteran
veteran

Mesaj de meas » 20 Feb 2007, 01:17

Eu ti-am spus parerea mea pe alt topic.
Poate ar fi bine ca in astfel de locuri cunoscute si frecventate de pescari sa se monteze cosuri de gunoi, de catre administratorii acelor ape,cu anunturi indrumatoare pentru participanti.
Dar cine este prins ca face mizerie......bataaaaaaaaaaaaa :twisted: :evil:
M-am intrebat de ce, cand vin oamenii sa faca un gratar la iarba verde,vin cu toate produsele ambalate in diverse plastice si pungi iar cand pleaca lasa resturile pe jos in loc sa le puna in aceleasi plastice si pungi si sa le duca la gunoi.
Raspuns:nesimtire.
Cine-i harnic si munceste taie-n Delta stuf........si dimineata e primul la pescuit!!

MihaiV
Moderator
Moderator

Mesaj de MihaiV » 20 Feb 2007, 08:06

Meas, din pacate asta e situatia cand sunt mai multi administratori. De multe ori e la fel chiar si cu un administrator. Dar cand sunt mai multi, nu prea se lasa nici unul convins sa investeasca tocmai el. Caci nu-i destul sa pui cosuri de gunoi. Trebuie sa faci si contract cu firma de salubrizare sa vina sa ridice gunoiul.
Eu zic ca ideea lui Luci e f buna, chiar daca e o picatura intr-un ocean. Merita sa incerci si sa ne spui ce s-a intamplat. Poate fi inceputul unui exemplu.

meas
veteran
veteran

Mesaj de meas » 20 Feb 2007, 10:09

Eu zic ca si daca sunt mai multi administratori se poate face o amenajare.
Cand e vorba de mentinerea locului in conditii igienice,ecologizare ar trebui ca toti administratorii sa vorbeasca aceeasi limba si nu sa paseze pisica in curtea celuilalt;natura este a tuturor si toti trebuie sa avem grija de ea.
Macar in aceasta privinta ar trebui sa faca un cartel si sa lase sa traiasca si capra vecinului,desi, mai nou,zicala s-a schimbat:
"sa moara vecinul, sa-i iau eu capra"
S-ar putea ca,acum de cand suntem tara europeana,sa existe fonduri ce pot fi atrase in vederea ecologizarii.
Cine-i harnic si munceste taie-n Delta stuf........si dimineata e primul la pescuit!!

luci_t
veteran
veteran

primul pas e facut

Mesaj de luci_t » 20 Feb 2007, 21:25

Azi am scos cateva coli la imprimanta, dar fara nr meu de tel. daca stau acolo niste pusti in timpul sapt nu prea am chef sa ma bombardeze cu apeluri.
Pana se monteza cosuri de gunoi, care sa fie si golite regulat, in zonele de pescuit, cred ca ar trebui sa incercam fiecare sa facem cate ceva

MihaiV
Moderator
Moderator

Mesaj de MihaiV » 20 Feb 2007, 21:33

Felicitari! Sa ne anunti si care a fost rezultatul.

Pentru mine varianta asta nu e valabila (si banui ca la fel e pt multi altii) fiindca bat zone f mari in cautarea rapitorului, nu stau intr-un loc. Asa ca prefer sa-mi sacrific din cand in cand cate o zi in care sa ma ocup doar de curatenie. Sper de anul asta sa reusim si aici sa punem panouri prin care sa le explicam oamenilor ca pot sa nu arunce gunoaiele pe jos!

luci_t
veteran
veteran

Mesaj de luci_t » 20 Feb 2007, 21:42

Mihai te inteleg si stiu ca pt cei ca voi e aproape imposibil de facut asa ceva, dar pentru mine care cel putin acum iarna stau mai mult pe ghioroc e ceva relativ usor. Daca o sa fie ceva rezultate o sa "corup" vreo 2-3 prieteni sa ma ajute la curatenie. Si pana o sa plec macar balta aia sa fie curata
poate sunt cam prea visator, dar daca?... ce bine ar fi...

meas
veteran
veteran

Mesaj de meas » 20 Feb 2007, 22:23

luci_t scrie:Mihai te inteleg si stiu ca pt cei ca voi e aproape imposibil de facut asa ceva, dar pentru mine care cel putin acum iarna stau mai mult pe ghioroc e ceva relativ usor. Daca o sa fie ceva rezultate o sa "corup" vreo 2-3 prieteni sa ma ajute la curatenie. Si pana o sa plec macar balta aia sa fie curata
poate sunt cam prea visator, dar daca?... ce bine ar fi...

Vezi sa nu uiti bata.......e bine sa ai una cu tine in plimarea asta poate "lamuresti"pe vreunul mai greu de cap si care nu pricepe vorba.
Oricum, succes.

luci_t
veteran
veteran

Mesaj de luci_t » 20 Feb 2007, 22:29

:D ar fi culmea sa iau bataie ca fac curatenie :P
desi nu ma mai caracterizeaza violenta, o sa iau un par cu mine, asa preventiv. Daca nu pt altceva macar sa ma sprijin in el cand pescui la stationar :lol:

meas
veteran
veteran

Mesaj de meas » 20 Feb 2007, 23:03

Eu ma gandeam sa dai bataie nu sa iei,desi nimic nu este exclus in "tarisoara"asta.
Daca vreun "manelist"se va simti ofensat ca faci curatenie :?: :?:
Citeste cartea aia a lui Radu Paraschivescu "Ghidul Nesimtitului" si ai sa te convingi ca totul este posibil :lol: :lol:
Acum mi-am adus aminte ca a fost un clip la Tv in care o familie care se intorcea de la mare,cand deschidea usa de la casa,era napadita de gunoaie si vocea spunea "cum ar fi daca ai gasi acasa tot ce-ai lasat pe plaja?".
S-a sperat ca va fi moralizator pentru cetateni.Ti-ai gasit,anul urmator era la fel de murdar pe plaja.
Morala????
Daca-i bagi romanului in cap "clipul" cu bata,poate ii ramane acolo;daca nu...

Scrie răspuns