permis de pescuit recreativ-sportiv: precizari CNAFP
Moderatori: johnnybravo, dr.pike, tudor, Adelin, Moderatori
-
- senior
-
- utilizator constant
contractele cu CNAFP nu fac diferenta. specifica toate apele naturale din judet, deci implicit si apele de munte. probabil ca CNAFP a ajuns la un acord cu Romsilva in acest sens.
inainte nu puteam pescui pe TOATE apele de munte din judetz, numa' pe cele admin. de AJVPS. Pe apele admin de ROMSILVA puteai, in cel mai fericit caz, pescui numai dupa ce achitai o taxa/zi. (shi alea erau cele mai populate cu pastravi

Acum, daca imi vizez permisu', indiferent la cine

P.S. Anu' trecut Shes+Munte= aprox 1.300.000 lei sau asha ceva

-
- senior
Ciudatzenii de telenovela
Ma tem ca situatzia are caractere profund cretinoide.
- Este hilara chestia cu vignete de la statiile de benzina - din greseala ar putea sa faca si plinul si sa emita si vigneta de drum.
- De asemenea, este hilara ideea ca AJSP-urile sa detzina monopolul a tot ce mishca in apele de shes & munte
- o taxa pe rame si viermisori s-ar putea sa propulseze pescuitul sportiv pe culmi nebanuite.
- nu am nimic cu asociatiile judetzene dar ma intreb ce au ele cu mine ? Vor bani ? Sa munceasca ! Sa amenajeze, sa protejeze si sa aplice corect legea.
- Te miri la cine gasesti cate un cartonas (bleu, micutz, dragutz...) ptr. protocol emis pe tot anul si pe toate apele.
- Ce a mai ramas netaxat de ajvsp-uri este apa plata.
Cred ca anul acesta, in ciuda hobby-ului, voi pescui doar pe lacuri particulare si sus la munte, unde Romsilva taxeaza / zi, /saptamana/ luna/ an.
Dati-mi va rog o varianta (referitoare la permis) apropiata de normal.
pentru un pescar din Cluj.
Doamne, ce telenovela !
Toate cele bune shi va urez... urarea pescarului !
- Este hilara chestia cu vignete de la statiile de benzina - din greseala ar putea sa faca si plinul si sa emita si vigneta de drum.
- De asemenea, este hilara ideea ca AJSP-urile sa detzina monopolul a tot ce mishca in apele de shes & munte
- o taxa pe rame si viermisori s-ar putea sa propulseze pescuitul sportiv pe culmi nebanuite.
- nu am nimic cu asociatiile judetzene dar ma intreb ce au ele cu mine ? Vor bani ? Sa munceasca ! Sa amenajeze, sa protejeze si sa aplice corect legea.
- Te miri la cine gasesti cate un cartonas (bleu, micutz, dragutz...) ptr. protocol emis pe tot anul si pe toate apele.
- Ce a mai ramas netaxat de ajvsp-uri este apa plata.
Cred ca anul acesta, in ciuda hobby-ului, voi pescui doar pe lacuri particulare si sus la munte, unde Romsilva taxeaza / zi, /saptamana/ luna/ an.
Dati-mi va rog o varianta (referitoare la permis) apropiata de normal.
pentru un pescar din Cluj.
Doamne, ce telenovela !
Toate cele bune shi va urez... urarea pescarului !
Pt.Adrian Ionascu
Eu am vorbit la telefon acum cateva zile cu Teodor Benttu de la CNAFP si mi-a spus ca permisele eliberate de ei in baza contractelor incheiate sunt valabile numai in apele colinare si de ses.
Cu vigneta am inteles ca este alta treaba, aceasta fiind valabila in apele de munte si in delta. Poate reusiti voi ,la ANPA, sa lamuriti aceste probleme.
Eu am vorbit la telefon acum cateva zile cu Teodor Benttu de la CNAFP si mi-a spus ca permisele eliberate de ei in baza contractelor incheiate sunt valabile numai in apele colinare si de ses.
Cu vigneta am inteles ca este alta treaba, aceasta fiind valabila in apele de munte si in delta. Poate reusiti voi ,la ANPA, sa lamuriti aceste probleme.
- vanatoruldepesti
- veteran
cand am fost joi seara sa-mi ridic permisul, presedintele asociatiei tocmai primise un raspuns de la romsilva prin care isi aratau disponibilitatea pentru o intalnire in vederea dreptului de pescuit pe apele de munte. trebuie sa mentionez ca APS Alba are in plan pentru acest an niste actiuni de ecologizare a raurilor de munte din judet, cu finantare europeana si in colaborare cu universitatea "1 Decembrie" . din cate am inteles proiectul desfasurat in parteneriat cu universitatea are o finantare de vreo 220000 de euro. mai au si un proiect de mai mica amploare (80.000 de euro). deci oamenii chiar vor sa faca ceva. anul trecut s-au ocupat de valea ampoitei, parca, impreuna cu cercetasii si cam in 3 saptamani au curatat, si amenajat albia pentru a creea conditii pastravului. anul asta am inteles ca vor sa se ocupe si de ampoi. oricum, dupa cum am spus, lista de la romsilva, cu apele administrate de ei, au primit-o si cred ca ieri au si fost pe acolo sa vada ce si cum. eu o sa-i sun luni si o sa pot sa va dau un raspuns mai amanuntit.
- vanatoruldepesti
- veteran
-
- utilizator constant
@fisherman
), macar 5 partide de pescuit/sezon
.
Adio pastrav !?!
P.S. Anu' asta n'ash mai vrea sa dau banii la (H)OneT&co
Abia ashtept rasp. ca sincer mi'ar placea sa pot pescui cu 50 RON/an pe Ampoitza, Valea Ighielului, Iezer, etc (unii shtiu de ceoricum, dupa cum am spus, lista de la romsilva, cu apele administrate de ei, au primit-o si cred ca ieri au si fost pe acolo sa vada ce si cum. eu o sa-i sun luni si o sa pot sa va dau un raspuns mai amanuntit.

Shi daca vigneta apare numa'n augustCu vigneta am inteles ca este alta treaba, aceasta fiind valabila in apele de munte si in delta.

P.S. Anu' asta n'ash mai vrea sa dau banii la (H)OneT&co