Da, da, da, speranta... Si viata de apoi...flydb scrie:Mai baieti, fiti putin mai calmi si mai optimisti. Si eu sunt in aceeasi situatie ca voi. Nu ma intereseaza nici un fel de asociatie . vreau sa-mi pot cumpara un permis unic pe tara si sa pot pescui oriunde pe plaiurile carpatine. Gigi Stefan este presedinte ANPA din luna august 2005. In acest interval de timp a reusit sa promoveze cele doua ordine devenite celebre. S-a spart monopolul AGVPS pe apele publice. Politica pe care incearca s-o promoveze este tocmai aceasta: fara ape publice concesionate. Nu am cunostinta de vreo asociatie nou infiintata care sa fi acaparat anumite ape naturale. Sunt multe lucruri de schimbat in plan legislativ. Ca sa putem pescui in aceasta tara fara a fi membrii de asociatii trebuie schimbata urgent legea pescuitului care contine aceasta prevedere complet anacronica , mostenita din vremurile trecute. Fara suport politic in parlament Gigi Stefan nu poate face singur aceste lucruri , mai ales ca institutiile statului care trebuie sa promoveze reforma sunt ticsite de reprezentanti de marca ai vechiului sistem ( vezi CNAFP, Romsilva etc. ). Nici cele doua ordine nu sunt aplicate in litera si spiritul lor. Vignetele nu au aparut inca. Toti banii de pe permise si vignete vor intra la bugetul de stat in loc sa intre in sustinerea si promovarea pescuitului recreativ. Poate ca lucrurile vor merge totusi in directia dorita de noi. Trebuie sa speram. Speranta moare ultima.
Cum naiba s-o fi promovand politica "fara ape concesionate", cand noile asociatii care se infiinteaza tocmai asta trebuie sa faca pt. a-si desfasura activitatea: concesioneaza ape? N-a acaparat nimeni nici o apa deocamdata. A spart monopolul AJVPS? Ce a rezolvat cu asta? In loc de o singura concesiune, a tuturor, a obtinut "n" concesiuni ale "unora". In loc de o stampila, "n" stampile (basca vigneta), in loc de o taxa, "n" taxe + vigneta. Mai enumar? Va plangeati de divizarea dreptului de pescuit pe judete, acu' s-a reusit divizarea intrajudeteana, intracomunala, etc.. Superbe rezultate! Il banuiesc pe numitul domn de rea credinta din respect pt. el. Sau e vorba de un crunt/jalnic dilentantism?
P.S.: Sa fiu optimist? Adica pesimist neinformat?

Sa fiu calm? Esti nebun