Solutia nu poate fi decit sa continuam sa mergem "pe mina" AGVPS-ului si sa pescuim in aceleasi conditii de pina acum.Musti scrie: Ai foarte mare dreptate! Am zis ca mie nu-mi miroase-a bine aceasta reforma a pescuitului cand inca altii erau entuziasti. Daca recitesti topicul, poti constata cum elanul initial se pierde treptat, facand loc incertitudinii.
Surad amar si-mi amintesc de un 1989, cand manati de euforia eliberarii, parca ne doream altceva decat ceea ce avem azi. Oare mereu se vor gasi unii care sa abata energiile majoritatii catre propriul interes? Pt. ca nu cred ca grosul masei de pescari isi doreste sa plateasca musai cotizatie de membru, vigneta, taxe catre diversi concesionari pe diverse ape, pt. ca in total sa se simta si mai ingradit administrativ decat era pana mai ieri. Si toate astea in numele unei iluzorii minunate gospodariri viitoare ale apelor romane. Haideti sa fim realisti! Nu s-a facut treaba impreuna, sa vedeti ce eficienti vom fi pe bisericute!
Nu cunosc nimic despre persoana d-lui Stefan, n-am prejudecati. A fost pomenit mereu ca un guru capabil sa mantuiasca breasla pescarilor sportvi. Chiar asa? Ca daca ma uit la legea pe care a promovat-o, eu, unul, nu ma regasesc. Voi?
Stiu ca finantam astfel o birocratie ... insa avem scuza ca o facem pentru ca ne-o impune legea (pentru ca permise de pescuit nu pot dobindi decit membrii asociatiilor de pescari sportivi).
Alternativa care ne-o propun ei - de a pescui pe aceleasi ape gestionate de aceleasi birocratii ... insa la un pret mult mai mare - trebuie respinsa indiferent de consecinte.
Cit despre asociatiile nou aparute, eu am foarte mari rezerve. Daca imi aduc bine aminte, abia stiam de doua astfel de asociatii ... si deja oamenii planuiau sa infiinteze Federatia Nationala de Pescuit. N-as putea sa jur, dar banuiesc ca deja aveau organigrama federatiei ... Nu zic ca nu sunt si asociatii de oameni onesti (si Prieteni Pescari e deocamdata una dintre ele) ... insa trebuie foarte mare atentie sa nu devina simple unelte in mina celor dornici de functii, putere, influienta etc..
S-a vorbit aici si de incompetenta. Faptul ca la acesta ora pescarul roman inca nu poate cumpara permisul de pescuit pe anul 2006, faptul ca la aceasta data inca nu se stie (sigur) cit va costa vigneta ... iata doar doua dovezi.
Ce alternativa imi propun dumnealor? Sa ma inscriu intr-o asociatie de pescari recunoscuta oficial (la care platesc cotizatie ... in cel mai bun caz la aceeasi valoare cu cea de la AJVPS), de la care sa cumpar un permis de pescuit si o vigneta ca sa pot pescui in aceleasi ape in care am pescuit si anul trecut administrate de acelasi AJVPS. Insa cum vigneta costa 160 RON, trebuiau sa-mi ofere ceva in plus ... adica dreptul de a pescui in apele de munte si in Delta (nu zic ca nu ar fi util, insa acest drept nu este pe lista mea de prioritati acum).
Cred ca deja pentru mine nu se pune problema ce a facut (sau ce nu a facut si trebuia sa faca) AJVPS-ul pina acum ... ci daca am intr-adevar nevoie de abundenta de peste pe care ne-o promite ANPA ?!?