permis "alternativ"

Lista de discutii libera, pe teme de pescuit la rapitori sau aspecte colaterale.

Moderatori: johnnybravo, dr.pike, tudor, Adelin, Moderatori

Scrie răspuns

ati plati permis "alternativ" ?

da, nu mai vreau sa dau bani degeaba la ajvps-uri
62
98%
nu, mai bine dau bani la ajvps ca fac treaba buna
1
2%

Voturi totale: 63

Ioan S.
veteran
veteran

Mesaj de Ioan S. » 02 Feb 2006, 20:56

Musti scrie: Ai foarte mare dreptate! Am zis ca mie nu-mi miroase-a bine aceasta reforma a pescuitului cand inca altii erau entuziasti. Daca recitesti topicul, poti constata cum elanul initial se pierde treptat, facand loc incertitudinii.
Surad amar si-mi amintesc de un 1989, cand manati de euforia eliberarii, parca ne doream altceva decat ceea ce avem azi. Oare mereu se vor gasi unii care sa abata energiile majoritatii catre propriul interes? Pt. ca nu cred ca grosul masei de pescari isi doreste sa plateasca musai cotizatie de membru, vigneta, taxe catre diversi concesionari pe diverse ape, pt. ca in total sa se simta si mai ingradit administrativ decat era pana mai ieri. Si toate astea in numele unei iluzorii minunate gospodariri viitoare ale apelor romane. Haideti sa fim realisti! Nu s-a facut treaba impreuna, sa vedeti ce eficienti vom fi pe bisericute!
Nu cunosc nimic despre persoana d-lui Stefan, n-am prejudecati. A fost pomenit mereu ca un guru capabil sa mantuiasca breasla pescarilor sportvi. Chiar asa? Ca daca ma uit la legea pe care a promovat-o, eu, unul, nu ma regasesc. Voi?
Solutia nu poate fi decit sa continuam sa mergem "pe mina" AGVPS-ului si sa pescuim in aceleasi conditii de pina acum.
Stiu ca finantam astfel o birocratie ... insa avem scuza ca o facem pentru ca ne-o impune legea (pentru ca permise de pescuit nu pot dobindi decit membrii asociatiilor de pescari sportivi).
Alternativa care ne-o propun ei - de a pescui pe aceleasi ape gestionate de aceleasi birocratii ... insa la un pret mult mai mare - trebuie respinsa indiferent de consecinte.

Cit despre asociatiile nou aparute, eu am foarte mari rezerve. Daca imi aduc bine aminte, abia stiam de doua astfel de asociatii ... si deja oamenii planuiau sa infiinteze Federatia Nationala de Pescuit. N-as putea sa jur, dar banuiesc ca deja aveau organigrama federatiei ... Nu zic ca nu sunt si asociatii de oameni onesti (si Prieteni Pescari e deocamdata una dintre ele) ... insa trebuie foarte mare atentie sa nu devina simple unelte in mina celor dornici de functii, putere, influienta etc..
S-a vorbit aici si de incompetenta. Faptul ca la acesta ora pescarul roman inca nu poate cumpara permisul de pescuit pe anul 2006, faptul ca la aceasta data inca nu se stie (sigur) cit va costa vigneta ... iata doar doua dovezi.

Ce alternativa imi propun dumnealor? Sa ma inscriu intr-o asociatie de pescari recunoscuta oficial (la care platesc cotizatie ... in cel mai bun caz la aceeasi valoare cu cea de la AJVPS), de la care sa cumpar un permis de pescuit si o vigneta ca sa pot pescui in aceleasi ape in care am pescuit si anul trecut administrate de acelasi AJVPS. Insa cum vigneta costa 160 RON, trebuiau sa-mi ofere ceva in plus ... adica dreptul de a pescui in apele de munte si in Delta (nu zic ca nu ar fi util, insa acest drept nu este pe lista mea de prioritati acum).
Cred ca deja pentru mine nu se pune problema ce a facut (sau ce nu a facut si trebuia sa faca) AJVPS-ul pina acum ... ci daca am intr-adevar nevoie de abundenta de peste pe care ne-o promite ANPA ?!?

mihaimircea
veteran
veteran

Mesaj de mihaimircea » 02 Feb 2006, 21:35

Mare adevar graita-i Ioane!

Ezact la concluzia asta am ajuns si eu... ca prin 91-92 cand ziceam ca "mai bine era inainte"....

Daca trag linie si adun, in 2006 ma va costa mult mai mult sa pescuiesc si pana una alta stim cam ce trebuie sa faci ca sa ai voie dar nu se poate (ca nu ezista vignete, ca asociatiile private nu primesc decat somitati si alte alea). Si cand ma gandesc ca am fost printre cei care m-am bucurat ca se va intampla treaba cu vignetele etc.

Dupa parerea mea, cel mult 10% din pescari amatori.recreationisti beneficiaza de aceste schimbari, daca nu mai putin, si anume acei care pescuiesc in mai multe judete. In rest i-a spart.

De exemplu pe majoritatea baltilor private, cand merg cu socramiu sau cu verisorul meu (cere e mort sa petrecem astfel timpul) la stationar le trebuie permis (=taxa inscriere+taxa permis+cotizatie - peste un milion) ca sa dea si ei cu o varga de 4m. Paznici nu imi luau niciodata taxa dacat pentru nici unul din ei, erau baieti fini, ca ii vedeau fericiti cu un bat in mana si prindeau un carasel toata ziua. Acuma si pe perivate esti obligat sa ai permise :evil:
Iarna nu-i ca vara.... dar incet incet ajunge sa fie.

PODOSU DOREL
utilizator constant
utilizator constant

Mesaj de PODOSU DOREL » 02 Feb 2006, 22:03

am intrat pe un sait italian si l-am intrebat pe un moderator ce trebuie sa faca sa poata pescui in italia. raspunsul ar fi cam asa: obti permisul de pescuit care l-a costat in jur de 80 euro si apoi in fiecare an plateste cam 32 de euro si pescuieste in toata italia cu exceptia apelor concesionate,rezervatii. si are la dispozitie si lista cu ape concesionate pt.a nu pescui in locuri interzise. scurt si eficient

era o melodie "noi sintem romani..."

dorel

adrian ionascu
senior
senior

Mesaj de adrian ionascu » 03 Feb 2006, 10:13

nu inteleg de ce va agatati de AJVPS-uri. nu mai au ape naturale in monopol. nu au nici macar autorizatie de pescuit si deci nu functioneaza legal, conform noilor acte normative.
deocamdata este o perioada de gratie dar daca nu se conformeaza legislatiei s-ar putea sa ramana doar cu vanatoarea pentru ca de pescuit sportiv n-o sa se mai poata ocupa. legislatia spune clar: "Dreptul de pescuit in bazinele piscicole naturale apartine statului si este dat de autorizatia de pescuit". cine nu o are nu poate organiza activitate de pescuit sportiv si nu poate elibera permise de pescuit sportiv.
ca sa pescuiti la voi in judet nu trebuie sa platiti la AJVPS ci la orice alta asociatie legal infiintata.
daca sunteti multumiti de ce au facut platiti in continuare la ei dar daca va plangeti in permanenta nu inteleg cine va obliga sa le dati bani si sa-i tineti in carca in continuare.
daca nu exista asociatii de pescari, altele decat AJVPS la voi in judet, asociati-va cativa pescari si faceti voi una. nu e deloc greu. obtineti de la CNAFP contract de gestionar delegat pentru apele din judet si de la ANPA autorizatie de pescuit recreativ-sportiv si puteti sa pescuiti in TOATE apele naturale din judet.
incercati sa creionati proiecte atractive pentru pescari astfel incat sa atrageti mai multi membri si sa dobanditi influenta. nici nu e greu pentru ca se pot face multe iar cei de la AJVPS nu fac nimic. e suficienta seriozitate, deschidere si transparenta pentru pescari si veti atrage oamenii scarbiti de atitudinea de vechili a celor din AJVPS-uri, care gestioneaza de 50 de ani resurse ale statului ca si cum ar fi bunurile lor personale.
o mana de oameni bine intentionati si sufletisti, care isi stabilesc niste obiective si apoi isi aloca timp sa le realizeze pot face minuni intr-un sector anchilozat de peste 50 de ani.
lucrurile incep sa se miste in tara. la Arad, Valcea deja exista asociatii care promit sa modifice complet perceptia pescarilor asupra organizarii activitatii de pescuit sportiv.
in conditii de concurenta reala se va vedea cine are capacitatea si dorinta de a organiza aceasta activitate in concordanta cu dorintele cotizantilor si cu principiile pescuitului sportiv modern.
repet AJVPS-urile nu mai au nici un fel de monopol pentru apele naturale. nu au ape naturale concesionate in care alte asociatii de pescari care au contract cu CNAFP sa nu aiba voie sa pescuiasca.
cine isi imagineaza ca AJVPS-urile sunt stat in stat si pot sa-si vada in continuare de ale lor in dispretul reglementarilor legale se inseala, iar cine plateste cotizatii bazate doar pe promisiuni fara acoperire o face pe propria raspundere.

danr
Site Admin
Site Admin

Mesaj de danr » 03 Feb 2006, 10:17

intrebare:
am carnetul verde de pescar ( sau nu-l am ) si vreau doar vigneta
adica vreau sa pescuiesc in apele publice din toata tara, dar nu vreau sa mai platesc si taxa de asociatie de 700 mii lei
se poate ?
politia de frontiera recunoaste doar permisul de pescar + vigneta ?

Adi_
veteran
veteran

Mesaj de Adi_ » 03 Feb 2006, 10:27

adrian ionascu scrie: daca nu exista asociatii de pescari, altele decat AJVPS la voi in judet, asociati-va cativa pescari si faceti voi una. nu e deloc greu. obtineti de la CNAFP contract de gestionar delegat pentru apele din judet si de la ANPA autorizatie de pescuit recreativ-sportiv si puteti sa pescuiti in TOATE apele naturale din judet.
cum se obtin acel contract si acea autorizatie? Se plateste o anumita suma? Sau care e procedeul? Am mai intrebat chestia asta, dar n-a raspuns nimeni.
"Marea taina a existentei umane nu consta in a trai, ci in a sti pentru ce traiesti" - Dostoievski

adrian ionascu
senior
senior

Mesaj de adrian ionascu » 03 Feb 2006, 10:44

pentru danr
nu poti obtine vigneta daca nu esti membru intr-o asociatie de pescuit sportiv. asa prevede legea pescuitului din 2001 si pana nu se modifica legea nu se poate face nimic la acest capitol.
deci taxa de membru al unei asociatii de pescuit sportiv ramane, deocamdata, obligatorie. insa asigurati-va ca aceasta asociatie are sau face demersuri pentru obtinerea autorizatiei de pescuit de la ANPA, autorizatie care ii permite sa functioneze legal.

pentru Adi
s-a scris pe forumuri ce trebuie facut pentru incheierea contractului cu CNAFP. este nevoie de actele de infiintare a asociatiei, statut. s.a.
il poti contacta pe Dady pe privat si iti va oferi informatiile necesare.
pentru autorizatie de pescuit de la ANPA este nevoie de contractul cu CNAFP-ul si de actele asociatiei. la ANPA autorizatia se poate elibera pe loc, daca dosarul este complet si nu costa nimic.
pana acum doar 3 asociatii au obtinut autorizatia de pescuit sportiv si alte 7 au incheiat contracte cu CNAFP si pot solicita autorizatie de pescuit.

Sorin
Moderator
Moderator

Mesaj de Sorin » 03 Feb 2006, 10:53

care sunt acelea?
Da-i unui om un peste si el va manca o zi; invata-l sa
pescuiasca si el va
sta pe marginea lacului si va bea bere toata ziua.

adrian ionascu
senior
senior

Mesaj de adrian ionascu » 03 Feb 2006, 11:08

Profish de la Valcea (Dady), Zarganul in Dolj si Caras din Caras Severin, care au contracte cu CNAFP.
sunt inca vreo 2 asociatii care fac contract de gestionar delegat cu ARBDD pentru delta. despre contracte cu Romsilva n-am auzit inca.

Sorin
Moderator
Moderator

Mesaj de Sorin » 03 Feb 2006, 11:16

Multumesc!
Da-i unui om un peste si el va manca o zi; invata-l sa
pescuiasca si el va
sta pe marginea lacului si va bea bere toata ziua.

Scrie răspuns