cine ne omoara apele naturale
Moderatori: johnnybravo, dr.pike, tudor, Adelin, Moderatori
-
- veteran
cine ne omoara apele naturale
http://stirileprotv.ro/stiri/social/un- ... merge.html
Groaznic sa vezi cum peturile sufoca o apa! Iar responsabilii dau din colt in colt - chipurile nu se poate face nimic! Chiar asa?
Groaznic sa vezi cum peturile sufoca o apa! Iar responsabilii dau din colt in colt - chipurile nu se poate face nimic! Chiar asa?
- georges
- utilizator constant
Da, am mai pus si eu linkul catre youtube pe topicul pentru Pitesti de la Locuri de pescuit azi noapte. Si tot atunci am trimis si email la ProTV. Cei de la Garda de mediu au zis ca nu au pe cine sa amendeze, iar cei care administreaza apele si barajele din ce am inteles au zis ca nu au cum sa curete ca nu au oameni si echipamente. 

Din aceste 2 raspunsuri eu inteleg ca:georges scrie:Da, am mai pus si eu linkul catre youtube pe topicul pentru Pitesti de la Locuri de pescuit azi noapte. Si tot atunci am trimis si email la ProTV. Cei de la Garda de mediu au zis ca nu au pe cine sa amendeze, iar cei care administreaza apele si barajele din ce am inteles au zis ca nu au cum sa curete ca nu au oameni si echipamente.
- puteau fi amendati cei care administreaza apele si barajele, acestia chiar recunoscand ca ar fi treaba lor, scuzandu-se ca n-au oameni si echipamente.
- cand n-ai oameni si echipamente sa faci o treaba care-ti cade in sarcina nu inseamna ca ai scapat de sarcina; exista solutii alternative, gen angajat o firma care are oameni si echipamente (Salprest, gunoierii, etc)
Din pacate presiunea e prea mica pe acest subiect deocamdata. Daca majoritatea asociatiilor de pescari si de ecologisti ar face tam-tam pe acest subiect, atunci ar putea creea presiunea necesara pentru ca statul sa adopte "taxa de returnare a PET-urilor". In fapt aceasta taxa nu e chiar o taxa, ci o garantie: o platesti cand cumperi sticla plina si o primesti cand returnezi sticla.
Deja exista prin tara atat automate pt primit sticle goale, cat si firme interesate de colectarea lor. In Cluj exista pubele speciale pentru PET-uri, deci exista o firma care le preia si le prelucreaza. Tot ce lipseste, veriga lipsa, e o hotarare de guvern.
Majoritatea pet-urilor sunt stranse de cei ce administreaza barajele pentru ca altfel le ingreuneaza lor munca, le blocheaza vanele, clapetele de evacuare ... Pet-urile ce se vad sunt cele adunate de viitura de pe maluri, pentru ca majoritatea "taranilor" arunca gunoiul menajer pe unde le vine si primariile nu fac nimik in acest sens ...
Aviz si celor care merg la pescuit si lasa pet-uri, doze de bere ... pe malul apei ... este si petul vostru in gramada aia ...

Aviz si celor care merg la pescuit si lasa pet-uri, doze de bere ... pe malul apei ... este si petul vostru in gramada aia ...

- pastravarul 77
- utilizator constant
- georges
- utilizator constant
Eu nu prea vad sa le stranga sincer. Ce se vede in filmul ala, acum este ajuns in barajul de la Golesti. Daca treceti pe centura Pitesti venind dinspre Bucuresti o sa vedeti. Si am mai vazut astfel de gunoi strans in acel baraj; mult timp in acelasi loc.YoNutzu scrie:Majoritatea pet-urilor sunt stranse de cei ce administreaza barajele pentru ca altfel le ingreuneaza lor munca, le blocheaza vanele, clapetele de evacuare ... Pet-urile ce se vad sunt cele adunate de viitura de pe maluri, pentru ca majoritatea "taranilor" arunca gunoiul menajer pe unde le vine si primariile nu fac nimik in acest sens ...![]()
Si ce rost are sa te duci la pescuit cu PET-uri si doze de bere ?!

- kriss-wolf
- veteran