prohibitia 2009 (Ordin nr. 84 din 24/02/2009)

Lista de discutii libera, pe teme de pescuit la rapitori sau aspecte colaterale.

Moderatori: johnnybravo, dr.pike, tudor, Adelin, Moderatori

Scrie răspuns
nikkol28
utilizator nou
utilizator nou

ANPA vs Pescari Sportivi

Mesaj de nikkol28 » 19 Mar 2009, 10:21

Pentru pescari si alti posesorii de hobby-uri.

De anul acesta se plateste o taxa de 50 RON (sau 100 RON in regim de urgenta) pentru pescuitul pe apele de frontiera (viza PG).
Nu stiu cat de mult au gandit sau daca au gandit baietii care au dat ordonanta asta de urgenta dar din chestia asta reiese ca pentru ca eu sa pot pescuit in Delta pe bratul Chilia (unde am nevoie de viza PG) ar trebui ori sa platesc 100 RON in momentul in care ajung in Tulcea ori sa ajung mai inainte cu cateva zile in Tulcea sa fac o cerere, sa astept s-o aprobe etc… si in cazul asta platesc numai 500.
Am discutat cu un domn jurist de la Politia de Frontiera Tulcea (un om foarte amabil , am ramas uimit ca exista astfel de oameni pe la Politia oricare ar fi ea) si dansul mi-a explicat ca ar mai fi o solutie: sa trimit prin fax o cerere inainte cu cateva zile de sosirea mea in Tulcea si astfel s-ar rezolva problema regimului de urgenta. Intr-adevar asta ar fi o solutie.
Si uite asa a mai crescut putin birocratia si pt pescari.
Acum cateva zile am sunat la ANPA (Agentia Nationala pentru Pescuit si Acvacultura: www.anpa.ro ) pentru a ma informa de perioada prohibitiei pe bratul Chilia, brat pe care vreau sa ma duc in iunie la pescuit, si de plata permisului de granita (viza PG) .
Nenii astia de la ANPA sunt cei care se ocupa de eliberarea permiselor de pescuit si “alte chestiiâ€

storm fish
veteran
veteran

Mesaj de storm fish » 19 Mar 2009, 11:26

Acum am vorbit cu inspectorul zonal ANPA.
e clar,deci daca se pescuieste in perioada de prohibitie generala(13 aprilie-15 iunie)inclusiv stiuca la artificiale,risti sa fi amendat pentru braconaj.
traiasca romania
cat despre ionascu aveam o alta impresie,ACUM A DAT LIBER LA BRACONAJ.
e liber braconajul....noi aia cu tablele mai eram pazniciI apelor naturale.....acum e liber la plase
faca ce vor
hai sa ne organizam si sa facem un protest ceva.
cine se pricepe si cum facem?
toti vorbim dar nu facem nimik
si legile se pot schimba....si chiar oameni se pot schimba
INCERCAM?
la fiecare sedinta de pescuit invat cate ceva.....

Tavi
veteran
veteran

Mesaj de Tavi » 19 Mar 2009, 14:51

Cu parere de rau, dar cei de la ANPA care au redactat ordinul cu prohibitia au o problema mare cu exprimarea coerenta si in scris, ca sa nu mai zic de logica.
Iar cand asemenea oameni emit acte normative si comunicate de presa e cam nasol.
Acum ca am citit comunicatul de presa, imi e clar ca ideea lor era de a nu se pescui la stiuca in prohibitie.
Dupa logica mea, urmatoarele trei afirmatii nu pot fi in acelasi timp adevarate:
1.
Art. 1. -
(1) Se instituie măsuri de prohibiţie pentru pescuitul oricăror specii de peşti, crustacee, moluşte şi al altor vieţuitoare acvatice în apele maritime interioare şi în apele continentale, în perioada 13 aprilie-11 iunie inclusiv, şi în apele care constituie frontieră de stat, în perioada 15 aprilie-29 mai inclusiv, cu excepţiile prevăzute în prezentul ordin.

2.
Art. 5. -
(1) Se interzice pescuitul următoarelor specii de peşti, după cum urmează:
a) ştiuca, cu excepţia perimetrului Rezervaţiei Biosferei "Delta Dunării", pe o durată de 40 de zile, începând cu data intrării în vigoare a prezentului ordin;
b) ştiuca, în perimetrul Rezervaţiei Biosferei "Delta Dunării", pe o durată de 50 de zile, începând cu data intrării în vigoare a prezentului ordin;
c) lostriţa, păstrăvul de mare şi mihalţul, tot timpul anului;
d) păstrăvul indigen, păstrăvul fântânel şi coregonul, începând cu data intrării în vigoare a prezentului ordin până la data de 30 aprilie şi din 15 septembrie-31 decembrie inclusiv, iar lipanul, începând cu data intrării în vigoare a prezentului ordin până la data de 31 mai inclusiv;

si
3. (comunicatul de presa)

"A fost eliminată permisiunea pentru pescuitul ştiucii pe perioada prohibiţiei în bazinele piscicole naturale cu echipament de pescuit sportiv şi momeli artificiale."

conform afirmatiei 1., e interzis la orice specie pe perioada 13 aprilie -11 iunie (deci e inchis inclusiv la pastrav si stiuca)
conform afirmatiei 2., la stiuca e deschis incepand cu 17 aprilie, iar la pastrav incepand cu 1 mai.
iar conform afirmatiei 3. la stiuca e inchis si in perioada 17 aprilie - 11 iunie, deci prohibitia la stiuca nu dureaza de fapt 40 de zile, ci mai mult - se contrazice art. 5 (1) a) di Ordin.

Urmand acelasi sinuos fir logic, ma intreb daca nu cumva e inchis si la pastrav pana in 11 iunie :?:
Cei care au redactat si aprobat tampeniile de mai sus au din partea mea nota 1 la materia logica si ii declar repetenti, asta asa ca sa nu zic ceva despre IQ. :evil:
I count stuff all day at work, why would I do that when I am fishing?
Musca 13

storm fish
veteran
veteran

Mesaj de storm fish » 19 Mar 2009, 16:52

adrian ionascu se intituleaza respectivul biped
:lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:

mihali
veteran
veteran

Mesaj de mihali » 19 Mar 2009, 20:34

Tavi scrie: Cei care au redactat si aprobat tampeniile de mai sus au din partea mea nota 1 la materia logica si ii declar repetenti, asta asa ca sa nu zic ceva despre IQ. :evil:
Deoarece de zeci de ani tot pun note , consider ca ati dat dovada de mare indulgenta.
O lege care face "dreptate" braconierilor, lasandu'i liberi de grija ochilor nedoriti pe o perioada lunga. Se pot "desfasura" in voie sub grija parinteasca a...
Ca pescarul vrea PESCUIT iar braconierul vrea PESTELE.
Dar nu va faceti griji. Cine doreste sa manance un peste gaseste oricand. Toata iarna s'a vandut pe alese, iar acum 10 lei (100 000)/kg. stiuca gata mulsa. Ca de...icrele are alt pret.
Bravo legiuitorule! Ai dat lege pentru starpit pescarii de pe maluri ca sa se poata starpi in voie si pestele.

adiwolf
veteran
veteran

Mesaj de adiwolf » 19 Mar 2009, 21:05

inainte era cnafp si anpa
a mai rams doar anpa,dar cred ca a cumulat toata prostia si incompetenta celor doua institutii.
cat priveste pe cel care a intocmit acel comunicat..............hmmm,am indoieli foarte serioase despre verticalitatea dumnealui

razvan m.
veteran
veteran

Mesaj de razvan m. » 19 Mar 2009, 21:07

Eu zic ca e pur si simplu prost ! :lol:
Sud-Est, Romania undeva in Balcani
Cand aterizezi pe aeroport tine bine de bani.

jonah
veteran
veteran

Mesaj de jonah » 19 Mar 2009, 21:14

noi din Iasi ce sa mai spunem ??? ne-au dat pe tava o prohibitie de 3 luni la toate speciile ! va fi raiul jepcarilor si hotzilor din satele de pe malul Prutului .sta-le-ar in gat ! :cry: :cry:

storm fish
veteran
veteran

Mesaj de storm fish » 19 Mar 2009, 21:50

Acum am vorbit cu Dl .Ionascu
se disculpa
zice ca nu are treaba anpa si ministerul agriculturi cu asa ceva
doar cei de la min. mediului au venit cu propunerea de int a pescuitului la stiuca.
Eu presupun ca se vrea o scadere a turismului in delta in perioada de primavar :lol: :lol: :lol: ....sa moara udrea de ciuda
daca e prohibitie ...ce dreaq sa mai cautam pe apa
Hai sa facem un memoriu...o p[etitie ceva
macar anul viitor sa fie reintrodusa chestia cu pescuitul stiuci
acum nu se mai poate face nimk ,e tarziu
interesele sunt clare...noi spinneri incurcam rau in prohibitie organele...le puneam in niste pozitii grele
trebuiau sa ia masuri impotriva braconierilor
acum vor lua masuri impotriva noastra
Nu zic ca nu erau unii care profitau de chestia cu artificiale la stiuca...dar aia fac prea putin rau fata de celebrii electricieni,jepcari si plasari
fuck of .....

andriipopa75
veteran
veteran

Mesaj de andriipopa75 » 19 Mar 2009, 22:09

prohibitia pescuitului la stiuca e exceptie si se instituie pt 40 zile, intre 9 martie si 17 aprilie .

Din 18 aprilie, liber la stiuca .
Prin eliminarea trimiterii la naluci, rezulta ca se poate pescui la stiuca cu orice momeala (unde legea nu distinge nu distingem nici noi), dar, cum au spus antevorbitorii, trebuie sa faci dovada ca nu ai braconat momeala .

legea se interpreteaza dupa niste reguli si nu dupa niste pareri. daca au vrut ce spun ei in comunicate, uite ca a iesit altceva.

exceptia deroga de la regula si prevederile legii se interpreteaza in sensul aplicarii lor (adica daca s-ar interpreta ca stiuca e prohibita si 40 zile si pana in iunie, n-ar mai avea sens exceptia cu 40 zile)

sper ca m-am facut inteles

Scrie răspuns