Legea e incompleta din pacate. Legea nu permite pescuitul la pestisori pentru ca e prohibitie, dar nici nu interzice in mod expres folosirea lor la stiuca, insa se subantelege, atata timp cat nu poti demonstra ca nu sunt pescuiti acolo, ci eventual cumparati. Credeam ca te-am lamurit.pescardeclean scrie: Ceea ce m-a deranjat este faptul ca presupuneti ca cei care pescuiesc la pestisori sunt intr-un anumit fel infractori. Daca legea o permite de ce nu se poate face?
prohibitia 2009 (Ordin nr. 84 din 24/02/2009)
Moderatori: johnnybravo, dr.pike, tudor, Adelin, Moderatori
-
- utilizator nou
De permis e vorba
In primul rand va salut, imi pare bine sa va "cunosc"
si imi cer scuze pentru offtopic, dar si subiectul meu se incadreaza in discutie. Ieri am mai povestit cu Pescardeclean, cu privire la permisul de pescuit pe anul acesta, am fost ieri la un magazin specializat(privat) din frumosul meu oras, mi s-a spus foarte clar acolo ca la trezorerie tre' platiti 30RON cu chitanta insotita de cerere si o copie dupa C.I merg la un magazin ce elibereaza permisele(pt apele colinare si de ses), bun...am inteles ca de anul asta apele sunt in administratia ANPA(de aceea taxa e 30RON), iarasi bun, dar ca sa pot pescui in apale de munte(care se deschid de maine) imi tre' platita taxa pe apele de munte, care am inteles ca sunt concesionate(cel putin anul acesta de AJVPS), am fost la AJVPS si am vrut sa platesc taxa numai pt apele de munte:
- in primul rand au zis ca nu e posibil sa platesc numai pe apele de munte.
- doi, au zis ca ei nu au auzit de treaba cu ANPA si cu taxa de 30RON! ca tot la ei se plateste...exact ca inainte?
si tot "pachetul" sare undeva de 120lei. Acum sa va vad parerile!!! ca eu am o nebuloasa mare de tot in minte!!!!!

- in primul rand au zis ca nu e posibil sa platesc numai pe apele de munte.
- doi, au zis ca ei nu au auzit de treaba cu ANPA si cu taxa de 30RON! ca tot la ei se plateste...exact ca inainte?

- pescardeclean
- utilizator constant
Domnule Paul, nu mergeti cu chitanta la un magazin care elibereaza permise! Mergeti direct la sediul ANPA. Daca mergeti la un magazin va trebui sa platiti si o taxa de asociere. ANPA este cea care elibereaza permise, iar din acest an asocierea este facultativa.
Apele de munte nu sunt concesionate de nimeni, sunt ape publice, deci se poate pescui pe ele doar cu permisul de pescuit care costa 30 de lei.
Faptul ca v-au spus ca tot la ei se plateste este pentru ca doresc sa obtina fonduri de pe urma celor care nu cunosc legea!
Apele nu mai sunt impartite ca si in anii trecuti in ape de munte, ape colinare si ape de ses. Singurul document valabil pentru toate este PERMISUL DE PESCUIT!
Apele de munte nu sunt concesionate de nimeni, sunt ape publice, deci se poate pescui pe ele doar cu permisul de pescuit care costa 30 de lei.
Faptul ca v-au spus ca tot la ei se plateste este pentru ca doresc sa obtina fonduri de pe urma celor care nu cunosc legea!
Apele nu mai sunt impartite ca si in anii trecuti in ape de munte, ape colinare si ape de ses. Singurul document valabil pentru toate este PERMISUL DE PESCUIT!
-
- veteran
Bravo, explicatie perfecta! Chiar asa e! Dar trebuie sa fim toti solidari si sa nu mai acceptam sa fim controlati de AGVPS. Daca insista si fac scandal, chemat politie, jandarmi, chemat presa, dat in judecata etc. Altfel, strigoii astia ne vor bantui si de acum inainte!pescardeclean scrie:Domnule Paul, nu mergeti cu chitanta la un magazin care elibereaza permise! Mergeti direct la sediul ANPA. Daca mergeti la un magazin va trebui sa platiti si o taxa de asociere. ANPA este cea care elibereaza permise, iar din acest an asocierea este facultativa.
pastrav, pastrav, pastrav!!!
Mai sunt 59 de minute!!!!

Azi am sunat la ANPA sa intreb daca pot pescui cu permisul de 30 ron pe Crisul Repede, zona de la varsarea vaii Iadului si pana la Vadu Crisului......
Pe langa faptul ca nu prea stia mare lucru , mi-a spus ca pescuitul in apele de munte se deschide doar in 5 mai !!!!!.....stie cineva ceva depre treaba asta ?
Pe langa faptul ca nu prea stia mare lucru , mi-a spus ca pescuitul in apele de munte se deschide doar in 5 mai !!!!!.....stie cineva ceva depre treaba asta ?
citeste legea si trimite-l in terenurile Baraganului, ca daca asta face teren, sigur da amenzi cu nemiluita pana pe 5, nefericitii fiind nevoiti fie sa plateasca, fie sa mearga la tribunal, fie sa-si strice partida cu un alt idiot de "controlor". Sanatate! E plec la un muscarit mic, fara sa sun la niciun ANPA si fara sa imi spuna nimeni ca se deschide pe 5 mai pe apele de munte.
--------------------------------------------------------------------------
Ordin nr. 84 din 24/02/2009 (Ordin 84/2009)
privind prohibitia pescuitului
Publicat in Monitorul Oficial nr. 147 din 09/03/2009
[.....]
Art. 5. -
(1) Se interzice pescuitul urmatoarelor specii de pesti, dupa cum urmeaza:
a) stiuca, cu exceptia perimetrului Rezervatiei Biosferei "Delta Dunarii", pe o durata de 40 de zile, incepand cu data intrarii in vigoare a prezentului ordin;
b) stiuca, in perimetrul Rezervatiei Biosferei "Delta Dunarii", pe o durata de 50 de zile, incepand cu data intrarii in vigoare a prezentului ordin;
c) lostrita, pastravul de mare si mihaltul, tot timpul anului;
d) pastravul indigen, pastravul fantanel si coregonul, incepand cu data intrarii in vigoare a prezentului ordin pana la data de 30 aprilie si din 15 septembrie-31 decembrie inclusiv, iar lipanul, incepand cu data intrarii in vigoare a prezentului ordin pana la data de 31 mai inclusiv;
[......]
PA!
--------------------------------------------------------------------------
Ordin nr. 84 din 24/02/2009 (Ordin 84/2009)
privind prohibitia pescuitului
Publicat in Monitorul Oficial nr. 147 din 09/03/2009
[.....]
Art. 5. -
(1) Se interzice pescuitul urmatoarelor specii de pesti, dupa cum urmeaza:
a) stiuca, cu exceptia perimetrului Rezervatiei Biosferei "Delta Dunarii", pe o durata de 40 de zile, incepand cu data intrarii in vigoare a prezentului ordin;
b) stiuca, in perimetrul Rezervatiei Biosferei "Delta Dunarii", pe o durata de 50 de zile, incepand cu data intrarii in vigoare a prezentului ordin;
c) lostrita, pastravul de mare si mihaltul, tot timpul anului;
d) pastravul indigen, pastravul fantanel si coregonul, incepand cu data intrarii in vigoare a prezentului ordin pana la data de 30 aprilie si din 15 septembrie-31 decembrie inclusiv, iar lipanul, incepand cu data intrarii in vigoare a prezentului ordin pana la data de 31 mai inclusiv;
[......]
PA!
din acelasi ordin
deci, cum spuneam mai sus, e vorba de ordinul 84. ala care se refera la PROHIBITIE PESCUIT.
Iaca ce lege "la cazan":
Art. 4. -
(1) In zonele de protectie sunt interzise:
[...]
c) lucrari in zona malurilor, precum si taierea arborilor si arbustilor de pe mal;
d) admiterea in zona a ratelor si gastelor domestice.
Gainari care sunt si care ne conduc!!!
Iaca ce lege "la cazan":
Art. 4. -
(1) In zonele de protectie sunt interzise:
[...]
c) lucrari in zona malurilor, precum si taierea arborilor si arbustilor de pe mal;
d) admiterea in zona a ratelor si gastelor domestice.
Gainari care sunt si care ne conduc!!!