prohibitia 2009 (Ordin nr. 84 din 24/02/2009)
Moderatori: johnnybravo, dr.pike, tudor, Adelin, Moderatori
clar ca pescuind cu peste viu poti stresa si avat , somn sau salau...danr scrie:inca un aspect
inainte legea spunea clar ca in perioada prohibitiei generale aiu voie sa pescuiesti la stiuca cu momeli artificiale
acum, mergand pe logica ca prohibitia la stiuca s-a terminat, pot sa dau cu 4 lansete cu boilies si sa zic ca dau la stiuca ?
dubioasa treaba.

pentru unii este un hobby, pentru altii o pasiune; pentru mine, pescuitul este o stare...
da.danr scrie:inca un aspect
inainte legea spunea clar ca in perioada prohibitiei generale aiu voie sa pescuiesti la stiuca cu momeli artificiale
acum, mergand pe logica ca prohibitia la stiuca s-a terminat, pot sa dau cu 4 lansete cu boilies si sa zic ca dau la stiuca ?
daca mergi cu juristul si avocatul dupa tine.

legea prohibitiei de anul asta este o lege cretina,facuta de niste incompetenti
nu neaparat incompetenti ! poate cel care a facut legea a stiut de ce face asa ... spre ex. cei care aveti permis de conducere stiati ca in legislatie rutiera un lucru vine de la altul fara sa fie precizat in fiecare data la fiecare situatie ... se lasa pe logica conducatorilor , poate tot asa va fi si legislatia in pescuitul (in viitor) (poate e o forma UE, care cere sa gandeasca si pescaruladiwolf scrie:da.danr scrie:inca un aspect
daca mergi cu juristul si avocatul dupa tine.![]()
legea prohibitiei de anul asta este o lege cretina,facuta de niste incompetenti

daca au fost intentie sau incompetenta doar in 2010 o sa dam seama , daca in viitor apare tot asa sau in forma veche legea prohibitiei ( si nici atunci 100%)

SECÅ¢IUNEA a II-a
Specii şi perioade de prohibiţie
Art.5 (1) Se interzice pescuitul anumitor specii de peşti, după cum urmează:
a) ştiucii, pe o durata de 40 de zile, în perioada 15 februarie - 26 martie, în anii 2008 şi 2009; în perioada 14 aprilie – 12 iunie pescuitul ştiucii se poate efectua numai în scop recreativ sportiv prin utilizarea momelilor artificiale;

Specii şi perioade de prohibiţie
Art.5 (1) Se interzice pescuitul anumitor specii de peşti, după cum urmează:
a) ştiucii, pe o durata de 40 de zile, în perioada 15 februarie - 26 martie, în anii 2008 şi 2009; în perioada 14 aprilie – 12 iunie pescuitul ştiucii se poate efectua numai în scop recreativ sportiv prin utilizarea momelilor artificiale;

ce nebunie!danr scrie:m-am lamurit
anpa giurgiu stie ca se poate pescui la stiuca
insa doar la artificiale
pe ce baza legala doar la artificiale, nu cred ca este clar nimanui
e bine, deci incurand o sa ma duc sa dau cu voblerul la stiuca printre avati
dar e bine. bine ca putem pescui la avat printre stiuci...aaaa invers

pentru unii este un hobby, pentru altii o pasiune; pentru mine, pescuitul este o stare...
- pescardeclean
- utilizator constant
As dori sa merg la stiuca in acest weekend cu peste mic.
Exista doua probleme
1 - legea imi permite sa o fac, iar daca nu este ilegal as dori sa incerc, dar oare cei care vin in control cunosc legea?
2 - mi-am prins cativa pestisori si i-am tinut intr-un butoi la tara. Daca merg cu ei, nu se vor lega oare de faptul ca este prohibitie si nu am voie sa prind nici macar pesti pentru momeala
cum as putea sa demonstrez ca i-am prins mai de demult?
Exista doua probleme
1 - legea imi permite sa o fac, iar daca nu este ilegal as dori sa incerc, dar oare cei care vin in control cunosc legea?
2 - mi-am prins cativa pestisori si i-am tinut intr-un butoi la tara. Daca merg cu ei, nu se vor lega oare de faptul ca este prohibitie si nu am voie sa prind nici macar pesti pentru momeala