prohibitia 2009 (Ordin nr. 84 din 24/02/2009)
Moderatori: johnnybravo, dr.pike, tudor, Adelin, Moderatori
- misulian
- utilizator constant
Teoretic si daca te plimbi prin oras cu o punga cu carasi care sunt la vedere, si te vad jandarmii si nu poti prezenta bon fiscal pe ei (fie ca i-ai pescuit la ceva balta privata, fie ca i-ai luat din metro) esti pasibil de "braconaj".
Oricum asta e doar teoria, m-as mira sa se intample asa ceva in ro.
Cred ca daca esti prins la pescuit in perioada prohibitiei vine jandarmu la tine te prinde de brat, nu cumva sa o iei la goana (poate iti pune si catusele ) si tu abia apuci sa spui "Stai domnu ca dau la stiuca cu artificiale !".
Sau cel putin asa vad eu scenariu la noi in MM unde stiuca a c-am disparut din rauri.
Anul asta am sa pescuiesc si eu la stiuca cu artificiale in "prohibitia generala", este pentrtu prima data. M-am "inarmat" doar cu ordinul de prohibitie pe 2009 pe care am subliniat cu rosu exceptia la stiuca !
Numai bine
Cred ca daca esti prins la pescuit in perioada prohibitiei vine jandarmu la tine te prinde de brat, nu cumva sa o iei la goana (poate iti pune si catusele ) si tu abia apuci sa spui "Stai domnu ca dau la stiuca cu artificiale !".
Sau cel putin asa vad eu scenariu la noi in MM unde stiuca a c-am disparut din rauri.
Anul asta am sa pescuiesc si eu la stiuca cu artificiale in "prohibitia generala", este pentrtu prima data. M-am "inarmat" doar cu ordinul de prohibitie pe 2009 pe care am subliniat cu rosu exceptia la stiuca !
Numai bine
"Somnul ratiunii naste monstrii", din pacate fara solzi.
prohibitie 2009 (orin nr. 84/24.02.2009)
misulian a scris
Bine procedat misule. Asa-i corect.M-am "inarmat" doar cu ordinul de prohibitie pe 2009 pe care am subliniat cu rosu exceptia la stiuca !
-
- junior
prohibitie 2009 (orin nr. 84/24.02.2009)
Gabi Androne a scris
BANC= intrebare: Cati pesti pierde un barbat intr-o viata?
raspuns: Doi pesti
- in tinerete= somnul
- la batranete= carasul

Te referi cumva la carasul din banc?Te incadreaza la port ilegal de caras

BANC= intrebare: Cati pesti pierde un barbat intr-o viata?
raspuns: Doi pesti
- in tinerete= somnul
- la batranete= carasul

Poti sa-mi trimiti si mie ordinul de prohibitie in format printabil?N-ar fi rau sa-l am si eu la mine.Chiar azi am fost "la stiuca"si am scapat un salau 'baban'.misulian scrie:Teoretic si daca te plimbi prin oras cu o punga cu carasi care sunt la vedere, si te vad jandarmii si nu poti prezenta bon fiscal pe ei (fie ca i-ai pescuit la ceva balta privata, fie ca i-ai luat din metro) esti pasibil de "braconaj".
Numai bine

Re: prohibitie 2009 (orin nr. 84/24.02.2009)
Aveti asa mari probleme? Inseamna ca noi suntem fericiti. Am fost informati, chiar de cei in drept, ca este deschis la stiuca si avem parte de controale aproape zilnice, care nu fac altceva decat sa confirme ca pescuim in deplina legalitate.pityu scrie:misulian a scrisM-am "inarmat" doar cu ordinul de prohibitie pe 2009 pe care am subliniat cu rosu exceptia la stiuca !

NU scrie!danr scrie:scrie undeva in ordin ca se poate pescui la stiuca ?
si eu am dilema asta, chiar daca este mentionata durata prohibitiei la stiuca, fata de anii trecuti nu mai este trecuta exceptia cu pescuitul stiucii.
noi putem deduce , fiindca asa ne convine ca putem pescui la stiuca, cu artificiale macrou congelat sau mai stiu eu ce...dar nenea politistul poa' sa zica ca este prohibitie si sa dea o amenda grasuta...
a fost cineva pe dunare spre exemplu si a pescuit la stiuca?
ce a zis politia de frontiera?
pentru unii este un hobby, pentru altii o pasiune; pentru mine, pescuitul este o stare...
pai, se numeste "Ordin de prohibitie" nu ordin de exceptii in prohibite ... e logic sa scrie intervalele de prohibitie ... ce nu e amintit nu e prohibit (in afara de stiuca pastrav si lilpan cam tot e luat intro sapca si se vorbeste in general, deci e amintit tot ) , dar in afara intervalelor prohibitieiei e logic sa fie legal pescuitul pe specii care au iesit sau inca nu au intrat in prohibitie ...
nu trebuie specificat nici exceptia stiucii ca e voie doar cu artificiale, nu de alta dar in afara de stiuca toate speciile au fost in prohibitie de 5 zile cand s-a deschis sezonul stiucii
dar daca vreti sa dati cu pluta dupa dintiosi , aveti posibilitate legala la asta ! puneti pe triplu o stiuca cat dimentsiunea minima legala (numai ca si stiuca ista de momeala legal tre sa prindeti cu artificiale
) ....
nu trebuie specificat nici exceptia stiucii ca e voie doar cu artificiale, nu de alta dar in afara de stiuca toate speciile au fost in prohibitie de 5 zile cand s-a deschis sezonul stiucii

dar daca vreti sa dati cu pluta dupa dintiosi , aveti posibilitate legala la asta ! puneti pe triplu o stiuca cat dimentsiunea minima legala (numai ca si stiuca ista de momeala legal tre sa prindeti cu artificiale