prohibitia 2009 (Ordin nr. 84 din 24/02/2009)
Moderatori: johnnybravo, dr.pike, tudor, Adelin, Moderatori
- pescardeclean
- utilizator constant
Eu cred ca diferenta dintre artificiala si momeli vii in perioada asta este tocmai pentru a nu incuraja "pescuirea" altor specii a caror pescuit este in prohibitie. Sa nu mai vorbim ca in tot restul anului, cei care dau la stiuca cu momeala vie cam incalca legea retinand caras si alte specii sub dimensiuni si prinsi deasemenea prin metode nesportive.danr scrie:m-am lamurit
anpa giurgiu stie ca se poate pescui la stiuca
insa doar la artificiale
pe ce baza legala doar la artificiale, nu cred ca este clar nimanui
e bine, deci incurand o sa ma duc sa dau cu voblerul la stiuca printre avati
- pescardeclean
- utilizator constant
Da-mi voie sa nu subscriu la ceea ce ai scris. Daca pescuiesc la stiuca cu carasi, atunci sa fii sigur ca nu merg sa-i prind pe ape publice ci prefer sa-i cumpar de la un magazin de pescuit. Cat despre pescuitul stiucii cu artificiale sa sti ca daca pescuiesc cu rotativa la stiiuca pot foarte bine sa prind si clean foarte mare in perioada asta. decicare e diferenta?
Daca intra o alta specie decat stiuca, nu iti ramane altceva de facut decat sa o eliberezi.
Daca intra o alta specie decat stiuca, nu iti ramane altceva de facut decat sa o eliberezi.
- pescardeclean
- utilizator constant
Nu sustin faptul ca stiuca nu poate fi eliberata!
De unde isi fac magazinele de pescuit stocul de carasei, nu cred ca este problema mea. Cand eu merg si ii cumpar, presupun ca si proprietarul magazinului este de buna credinta. pot fi procurati de la crescatorii, de la vre-o balta sau mai stiu eu de unde.
Este la fel ca si cum ai merge la magazin sa iti cumperi o undita si sa presuui ca este furata. Cred ca nimeni nu cere actele de provenienta.
Ceea ce m-a deranjat este faptul ca presupuneti ca cei care pescuiesc la pestisori sunt intr-un anumit fel infractori. Daca legea o permite de ce nu se poate face?

De unde isi fac magazinele de pescuit stocul de carasei, nu cred ca este problema mea. Cand eu merg si ii cumpar, presupun ca si proprietarul magazinului este de buna credinta. pot fi procurati de la crescatorii, de la vre-o balta sau mai stiu eu de unde.
Este la fel ca si cum ai merge la magazin sa iti cumperi o undita si sa presuui ca este furata. Cred ca nimeni nu cere actele de provenienta.
Ceea ce m-a deranjat este faptul ca presupuneti ca cei care pescuiesc la pestisori sunt intr-un anumit fel infractori. Daca legea o permite de ce nu se poate face?

Hai sa-mi dau iar cu parerea...
Etic vorbind...
Ca sa dai la pestisor ,de obicei, pestisorul este micut sau oricum (de obicei) sub limita legala!Si fii atent ca si eu pescuiesc la pestisor...
Care va sa zica agati de spate un carasel de 7-8 cm, sau ma rog...Cu alte cuvinte "atarni" in carlig un copil...
Cam nasol...Dar asta e! De aceea parca e mai frumos la table...Inca odata - recunosc ca dau si la pestisor!
Asa ca nu pot da cu piatra...Dar ori de cate ori se poate folosesc doar artificialele! In prohibitie nici nu discut despre pestisori!
Cred ca doar asa reusesc si eu sa dorm noaptea...

Cred ca doar asa reusesc si eu sa dorm noaptea...

Pentru a ajunge sa vezi curcubeul trebuie mai intai sa suporti ploaia.
- pescardeclean
- utilizator constant