UN NOU PROIECT DE ORDIN AL MINISTRULUI

Lista de discutii libera, pe teme de pescuit la rapitori sau aspecte colaterale.

Moderatori: johnnybravo, dr.pike, tudor, Adelin, Moderatori

Scrie răspuns
genu
veteran
veteran

Mesaj de genu » 28 Noi 2008, 22:51

APSHD scrie:
genu scrie:, reusiti sa distrugeti si ultimele ape din tara . Porma vi cu " noi am populat , prostimea plateste ca are bani " si tot asa .
Concret ca ape am distrus :?: :?:
Vezi ceva rau in a popula apele cu peste :?: :?: Nu tot pescarii il prind dupa aceia
Nu voi ci oamenii din zona voastra . electricienii , padurarii , mai un peste pentru primar . Pe apele din retezat si pe aries , la ambele concursuri au fost populate paraiele inainte de concurs si seara deja erau pescarii cu generatorul pe apa , inclusiv politia locala . Si toate asta din cauza ca vreti sa fiti singurii la ciolan . Dar sper sa se schimbe in bine si sa nu fiu obligat sa scot permis de la nimeni . Si apropo , sunt foarte multe balti la 100 lei/zi si chiar mai mult , amenajate si nu ai nevoie de permis :wink: Dar eu vreau sa pescuiesc in ape neamenajate . Cand populezi ariesul si o sa pot prinde pastrav si lipan la dimensiune o sa platesc permisul , dar pana nu o sa ai cu ce sa faci paza pe apele concesionate sau administrate nu stiu de ce te bati cu caramida in piept . In afara de flacoane si cutii nu se prinde nimica . Eventual un pampers ratacit care are pete rosii pe post de pastrav . :shock:

calibru9mm
junior
junior

Mesaj de calibru9mm » 28 Noi 2008, 23:00

flydb,ai pierdut ciolanu?

adiwolf
veteran
veteran

Mesaj de adiwolf » 29 Noi 2008, 00:42

calibru9mm scrie:flydb,ai pierdut ciolanu?
:? :? :?
eu zic sa mai vorbesti peste doi - trei ani.(cam atata are la activ userul flydb pe acest site)
poate pana atuncea te lamuresti si tu,cum sta treaba.( o simpla cautare dupa dezbaterile trecute ar lamuri si simplifica lucrurile foarte mult)
nu te supara,dar prea a-ti aparut din neant si tu si apscaras,ca niste vasnici sustinatori ai fnpsr-ului si v-ati apucat sa muscati in stanga si in dreapta.
drept pt care marea majoritate a forumistilor vechi,v-au catalogat ca niste pudeli ai lui apsalba si pt asta nu trebuie sa va suparati
incercati sa va sustineti ideiile si opniile personale prin dezbateri cu argumente corecte si fara jigniri si mistouri ieftine (la asta ne pricepem toti).
apsalba scrie:conditiile-evident, fiind exact termenul folosit in OG 23/2008, ANPA fiind autoritatea de reglementare (vezi si art. 8 lit c din HG1194/2008)
Permisul este valabil 1 an de la emitere- evident, intrucat permisul conf. HG 1016 este taxa ce se vireaza la bugetul de stat.
art. 2 Practicarea ... stabileste modul de distribuire al permiselor, anpa nefiind chiosc de vandut permise (constatarea corpului de control).
art. 6 Sper ca nu ai pretentia ca poporul roman este constituit din locuitori nascuti cu undita in mana si in loc de alfabet invata regulamentele de pescuit sportiv. Very Happy
Regulamentul de pescuit sportiv va fi obligatoriu si va fi aplicat fara mila. Asta ca sa dispara toti cei cara fate acasa sa le dea la mate.
pai exact asta spuneam si noi ca ANPA este autoritatea care reglemnteaza pescuitul si nici decum administratorul care in acceptiunea voastra sunt Apele Romane,implicit statul roman deci pana la urma tot ANPA :wink:
permis valabil 1 an de zile de la emitere,asta sustinea si primul Proiect,pe cand cel de-al doilea nu (primul proiect specifica clar faptul ca venitul se vireaza la bugetul de stat pe cand cel de-al doilea...... :? ),asa ca dupa postarea ta sa intelegem ca esti de acord cu expunerea din primul Proiect??!!
tocmai fiindca ANPA nu este un chiosc de vanzare al permiselor,ar trebui sa se faca asta prin diverse cai (canale) gen magazine de profil,benzinarii,posta,etc.
sigur ca nu am pretentia ca poporul roman s-a nascut cu undita in mana,dar sper ca nici tu nu ai pretentia ca ne vei invata acest lucru ( se pare ca tare mult iti doresti asta)
nu cred ca poate exista PESCAR in adevaratul sens al cuvantului,care sa nu blameze pe cei care duc fite acasa si care sa nu regrete lipsa de implicare a autoritatilor,dar ca orisice padure,mai exista si uscaturi si cum in ultimul timp nu prea a plouat pe acest taram din cauza razboiului fatricid pe care l-ati dus voi cu ajvps-urile,se pare ca aceste uscaturi au proliferat.
lasati lucrurile la liberul arbitru al pescarului si va garantez ca in doi ani de zile se va recupera si ceilati doi ani pierduti de voi.

p.s. am condamnat ajvpsul si dictatura lui,dar va rog nu ne faceti sa il regretam si nu ne impingeti in tabara sustinatoare ( in ultima instanta,putem face si asta pt a bloca un Ordin abuziv)

apscaras
utilizator constant
utilizator constant

Mesaj de apscaras » 29 Noi 2008, 02:26

adiwolf a scris

p.s. am condamnat ajvpsul si dictatura lui,dar va rog nu ne faceti sa il regretam si nu ne impingeti in tabara sustinatoare

drum bun.sunteti multi? :D :D

Ioan S.
veteran
veteran

Mesaj de Ioan S. » 29 Noi 2008, 04:05

Acest proiect de ordin al ministrului (inca ma indoiesc ca ministrul a semnat asa ceva) va avea viata foarte scurta. Personal ma indoiesc ca ministrul l-a semnat in forma asta ... dar - daca a facut-o - a facut-o degeaba.

AGVPS-ul nu e o entitate de neglijat. Probabil asteapta alegerile ... si functie de rezultat sa va hatari strategia prin care se poate intoarce ordinul in favoarea sa, in caz contrar urmind a se inlocuirea cu un altul. Nu cred ca ii va opri un petec de hirtie intitulat protocol de acces la ape ... pentru ca accesul la resursele de apa trebuie sa fie nediscriminatoriu .

Oricum ... are si apsalba un succes :cooler: ... ca s-o fi saturat saracul sa tot fie vesnicul pierzator :wallbash: pe la tribunale, judecatorii si alte curti mai inalte ori mai scunde :lol: ...

Revenind la ideea de inceput a acestui mesaj ... pot spune ca ordinul ar ramine in picioare doar cind vom vedea "reciprociate" intre AGVPS ai FNPSR. :crazy1: (pentru cei care nu stiu, reciprocitatea a fost o inventie a AGVPS ... uite ca acum o clameaza si federatia de APS-uri). Nici nu mai stii la ce sa te astepti de cind ... aps buticul srl "face legea" ... e drept ca o "lege" atit de proasta incit te ingrozesti de cite aberatii poate sa suporte hirtia - de a ajuns biata hirtie sa nu mai fie buna nici de sters ... intre degete :shock: (e vorba de cele doua degete mari ... si nu de la miini :wink: ). .

Cert e insa ca ne-am saturat de AGVPS si ne-am pricopsit cu inca unul. :help:

apsalba
veteran
veteran

Mesaj de apsalba » 29 Noi 2008, 08:58

Constat ca nu se raspunde la intrebarea pe care am pus-o, cu privire la punctul vostru de vedere. Cum veti reusi sa starpiti braconajul, cum veti face repopulari, cum veti avea grija de ape, etc.
Atata timp cat nu aveti raspunsuri la aceste intrebari simple ar fi bine sa fiti mai rezervati.

flydb,

ti-am indicat exact textul de lege prin care apele romane permit accesul pe bazinele piscicole care sunt sub administrarea lor.
iti sugerez sa ataci acel articol de lege (sfat gratuit-se poate ataca numai la Curtea Constitutionala) daca consideri ca nu trebuie aplicat. Sper ca nu esti adeptul aplicarii legilor dupa cum ne convine.

Ioan S,
Fi convins ca agvpsr tot va fi demascat ca fiind ilegal. Ti-o promit solemn.

genu
veteran
veteran

Mesaj de genu » 29 Noi 2008, 09:13

apsalba scrie:Constat ca nu se raspunde la intrebarea pe care am pus-o, cu privire la punctul vostru de vedere. Cum veti reusi sa starpiti braconajul, cum veti face repopulari, cum veti avea grija de ape, etc.
Atata timp cat nu aveti raspunsuri la aceste intrebari simple ar fi bine sa fiti mai rezervati.
Fi convins ca agvpsr tot va fi demascat ca fiind ilegal. Ti-o promit solemn.
Si tie ti s-au pus foarte multe intrebari la care raspunsul a venit cu alte intrebari in schimb niciun raspuns concret . De ce nu puteti trai laolalta cu agvps-urile , asa macar am trai si noi mai linistit . Sau orgoliul e mai presus de toate ? O sa vezi ca se merge mai departe in instanta si nici la anu ' n-o sa faceti nici voi nici agvps-ul decat sa strangeti cotizatia de membru si lasati pescarii sa se descurce doar cu carnetul de membru :oops: fara permis de pescuit .

apsalba
veteran
veteran

Mesaj de apsalba » 29 Noi 2008, 12:16

Tu poti trai in casa cu un hot? Cand hotul a furat totul de la altii printr-un act ilegal si imoral (HCM 3126/1953) poti sa te faci ca ploua? Eu nu pot asa ceva. Chestie de educatie.

flydb
veteran
veteran

Mesaj de flydb » 29 Noi 2008, 12:43

Cu permisiunea voastra , forumisti mai vechi sau mai noi , trebuie s-o iau de la capat pentru apsalba. Fac specificatia ca n-am pierdut ciolanul pentru ca nu ma reprezint decat pe mine insumi si poate o parte dintre forumistii care gandesc la fel. Intotdeauna postarile mele au avut ca scop clarificarea tuturor aspectelor legate de pescuitul recreativ si aparitia unei legislatii suple, clare si precise.

Deci, sunt doua aspecte in toata aceasta filozofie:

1. Accesul la RAV prin pescuit recreativ Acest acces nu-l poate da decat ANPA prin permisele de pescuit si eventual prin aprobarea unui plan de management privind gestrionarea RAV dintr-o anumita zona de pescuit. Planul de management aprobat ar putea fi baza pentru o taxare suplimentara facuta de o asociatie.Chiar in protocolul incheiat intre FNPSR si ANAR faceti permanent trimitere la planul de management aprobat in prealabil de ANPA. Prin abrogarea ordinului 331 aceste planuri nu mai exista. Deci nu mai exista nici protocolul.Simpla inscriere a unei asociatii in registrul care se infiinteaza in baza noului ordin nu reprezinta accesul la resursa si nu poate fi baza pentru taxarea suplimentara.

2. Accesul la balta. lacul sau cursul de apa( nu la RAV) in vederea practicarii pescuitului recreativ stipulat in OUG 73/2005 , anexa 4 Cap.II, art.8. -Servicii comune de gospodarire a apelor in scopul prelucrarii si utilizarii acestora, este un serviciu care se poate da la cerere tuturor solicitantilor , asociatii sau institutii care au in obiectul de activitate organizarea pescuitului recreativ. Nicaieri nu este specificata vreo opreliste legala in acest sens. Tariful de acces se negociaza cu fiecare solicitant in parte. Aveti undeva criterii prin care ANAR sa selecteze un singur beneficiar? Logic ar fi ca ANAR sa stabileasca tarif 0 lei pentru utilizarea apelor pentru pescuitul recreativ accesul fiind liber pentru orice pescar. Ar putea sa mai stabileasca un regulament pentru pescuitul in balti, lacuri naturale si lacuri de acumulare care sa contina in primul rand interdictia sau permisiunea folosirii ambarcatiunilor de orice fel, apropierea la o distanta anume de baraj etc. Deci cine stabileste d-le Popescu zona de competenta?

Raspunde noul ordin la aceste probleme? Nu! Iata de ce noul ordin este de un cretinism absolut ,d-le Popescu. Iata de ce, probabil, nu vom avea permise nici anul viitor.

Avand in vedere cele aratate mai sus si daca ordinul a fost semnat in aceasta forma imi permit sa avansez o ipoteza:
- permisele vor fi distribuite numai prin asociatii
- pescarii vor fi obligati sa fie membrii ai unei asociatii
- permisele tip ANPA distribuite vor avea acoperire nationala
- nicio asociatie sau federatie nu se va putea face stapana pe un anumit bazin piscicol, deci asociatiile si federatiile nu vor avea ape naturale in administrare si deci nu vor putea impune taxe suplimentare.

In acest fel planurile d-lui Popescu se vor vedea din nou naruite. Sau mai bine zis , o parte din planuri pentru ca obligativitatea asocierii se mentine.

APSHD
veteran
veteran

Mesaj de APSHD » 29 Noi 2008, 13:05

flydb scrie: pentru ca obligativitatea asocierii se mentine.
OK. Sunt de acord cu neobligativitatea asocierii daca ma puteti lamuri in 4 probleme:

1-Cine va pazii apele ? La ora actuala nici Politia si nici Jandarmii nu ies pe ape numai daca ii solicit oficial in scris.
2-Cine va mai face populari ? Statul nu a facut niciodata nici o populare
3-Cine va mai organiza competitii de pescuit si din ce fonduri cind in Romania sunt maxim 100 de pescari de competitie ? Cine va mai reprezenta Romania in concursurile internationale ?
4-In cite tari din Europa nu exista Asociatii ?

Daca reusiti sa ma lamuriti in cele 4 probleme cu argumente sustenabile va voi sprijini punctul vostru de vedere.

Scrie răspuns