UN NOU PROIECT DE ORDIN AL MINISTRULUI
Moderatori: johnnybravo, dr.pike, tudor, Adelin, Moderatori
-
- senior
Ptr. APSHD: Te rog sa-ti raspunzi singur la cele 4 intrebari, tinand cont de argumentul intrebarii 4, adica tari din Europa! Spune-mi o tara din Europa la care sa ne raportam, alege care doresti, Germania, Franta, Italia, Spania, Olanda ... Spune-mi, (nu numai mie), o tara care sa corespunda cerintelor tale, legate de cele 4 intrebari si ordinului laudat atat de APSALBA si catelusilor FNPSR. 

Fir intins tuturor celor ce-si doresc acest lucru!
apsalba scrie:Constat ca nu se raspunde la intrebarea pe care am pus-o, cu privire la punctul vostru de vedere. Cum veti reusi sa starpiti braconajul, cum veti face repopulari, cum veti avea grija de ape, etc.
Atata timp cat nu aveti raspunsuri la aceste intrebari simple ar fi bine sa fiti mai rezervati.
Va invit pe amindoi sa cititi www.agvps.ro .APSHD scrie:OK. Sunt de acord cu neobligativitatea asocierii daca ma puteti lamuri in 4 probleme:
1-Cine va pazii apele ? La ora actuala nici Politia si nici Jandarmii nu ies pe ape numai daca ii solicit oficial in scris.
2-Cine va mai face populari ? Statul nu a facut niciodata nici o populare
3-Cine va mai organiza competitii de pescuit si din ce fonduri cind in Romania sunt maxim 100 de pescari de competitie ? Cine va mai reprezenta Romania in concursurile internationale ?
4-In cite tari din Europa nu exista Asociatii ?
Daca reusiti sa ma lamuriti in cele 4 probleme cu argumente sustenabile va voi sprijini punctul vostru de vedere.
Este literatura despre cum s-au spetit asociatiile cu gospodarirea / gestionarea durabila a apelor respectiv cu organizarea pescuitului sportiv.
Si mai cautati pe aici pe forum ca veti gasi sumedenie de repopulari facute aps-uri, afirmatii "la noi in judet nu se braconeaza" si alte marete realizari pe care ar trebui sa le credem si sa va lasam sa va continuati activitatea.
Cam asta ar fi raspunsul la intrebarile 1 si 2.

Nu pot insa sa nu adaug ca functionarii statului roman sunt coplesiti

3 - Din cite stiu concursurile se organizeaza din taxele de participare strinse de la concurenti ... plus ceva sponsori care se mai aduna.
Nu consider necesar sa existe niste organizatori de competitii

4 - Asociatii exista si vor exista si fara obligativitatea asocierii. A se vedea asociatiile de protectia animalelor care se bazeaza exclusiv pe voluntariat.

Asociatii de pescari exista si in tarile UE unde asocierea pescarilor este libera (chiar libera

vezi cum vb.si oricum mai bine "catelus"decat pupincurist al ajvpsCucu Ionel scrie:Ptr. APSHD: Te rog sa-ti raspunzi singur la cele 4 intrebari, tinand cont de argumentul intrebarii 4, adica tari din Europa! Spune-mi o tara din Europa la care sa ne raportam, alege care doresti, Germania, Franta, Italia, Spania, Olanda ... Spune-mi, (nu numai mie), o tara care sa corespunda cerintelor tale, legate de cele 4 intrebari si ordinului laudat atat de APSALBA si catelusilor FNPSR.
Eronat !!!APSHD scrie:In orice tara din Europa exista asociatii care au arondate ape in administrare pe care le : pazesc , populeaza si le gospodaresc asa cum cred ei de cuvinta .
in cate tari ai fost tu personal sa vezi cum e defapt ?
si in care ?
sau asa ti-o zis tie "cineva" ... asa ai auzit tu ...
eu pe unde am fost era altfel ...
si culmea... era si peste in apa !
nu e suficient ca tu sa fii norocos...mai trebuie musai ca ceilalti sa nu fie !!!...
http://musca13.ro/home/
http://musca13.ro/home/
Un nou proiect de ordin al ministrului
APSHD a zis
Nu trebuie sa mergi departe, numai in Ungaria ca sa te convingi. Au un sistem tare prost ungurii astia. Un sistem atat de prost organizat cu cele peste 1000 de asociatii, incat au la activ nici nu mai stiu cate titluri Mondiale atat la individual cat si pe echipe la pescuit stationar, dar si la crap.
Geaba Dom'le ! N'ai cu cine !
Ai perfectta dreptate. Miky nu are de unde sa stie astea ca el nu a fost prin Europa decat in America... si acolo pe o singura apa (Colorado) si la ruleta la Las Vegas.In orice tara din Europa exista asociatii care au arondate ape in administrare pe care le : pazesc , populeaza si le gospodaresc asa cum cred ei de cuvinta .
Nu trebuie sa mergi departe, numai in Ungaria ca sa te convingi. Au un sistem tare prost ungurii astia. Un sistem atat de prost organizat cu cele peste 1000 de asociatii, incat au la activ nici nu mai stiu cate titluri Mondiale atat la individual cat si pe echipe la pescuit stationar, dar si la crap.
Geaba Dom'le ! N'ai cu cine !
Si pe voi cine va impiedica sa aveti balti ? Una, doua, trei ... cite poate gestiona aps-ul.APSHD scrie:In orice tara din Europa exista asociatii care au arondate ape in administrare pe care le : pazesc , populeaza si le gospodaresc asa cum cred ei de cuvinta .
Sau e mai simplu sa iei totul moca de la stat ?

Sa va spun si eu cum e in Romania ...
Pentru asociatii e "nerentabil" sa aiba baltile proprii. Daca le-ar avea ar trebui sa le pazeasca (la modul serios ... nu doar cind isi aduc aminte
) si ar mai trebui sa le si populeze .
Pe apele publice merge in stilul pur romanesc
... adica paza din an in paste si populare doar simbolica. In rest totul se face doar dind din gura (ca doar de aia v-o hraniti
) !

Pentru asociatii e "nerentabil" sa aiba baltile proprii. Daca le-ar avea ar trebui sa le pazeasca (la modul serios ... nu doar cind isi aduc aminte

Pe apele publice merge in stilul pur romanesc

noul proiect de ordin O ABERATIE
Salutare tuturor! Nu se poate asa ceva...incompetenta pe fata, sau...interese pe fata: dupa parerea mea acest proiect de ordin e o aberatie:
1. Nu ma poate obliga a.n.p.a si nimeni altcineva sa ma inscriu intr-o asociatie, pt a primi permis si drept de pescuit sportiv.
2. Art 8, lit d) din oug 23 face referire la activitatea de pescuit sportiv in apele maritime si continentale, ori aberatia de proiect face referire la pescuitul in bazinele piscicole naturale.
3.Delta Dunarii face parte din balti si lacuri naturale, sau e deja ,,impartita"?
4. Cum verifica a.n.p.a persoanele desemnate de asociatii pt a face constatari si controale?
5.Pe ce criterii se ,,coloreaza" permisele? Cine cumpara permise rosii, galbene si albastre? Culorile sunt la alegere????
Cred ca baietii care au facut acest proiect sunt paraleli cu pescuitul, sau erau...la chef...!!!!
1. Nu ma poate obliga a.n.p.a si nimeni altcineva sa ma inscriu intr-o asociatie, pt a primi permis si drept de pescuit sportiv.
2. Art 8, lit d) din oug 23 face referire la activitatea de pescuit sportiv in apele maritime si continentale, ori aberatia de proiect face referire la pescuitul in bazinele piscicole naturale.
3.Delta Dunarii face parte din balti si lacuri naturale, sau e deja ,,impartita"?
4. Cum verifica a.n.p.a persoanele desemnate de asociatii pt a face constatari si controale?
5.Pe ce criterii se ,,coloreaza" permisele? Cine cumpara permise rosii, galbene si albastre? Culorile sunt la alegere????
Cred ca baietii care au facut acest proiect sunt paraleli cu pescuitul, sau erau...la chef...!!!!