Politia fara A.J.V.P.S........

Lista de discutii libera, pe teme de pescuit la rapitori sau aspecte colaterale.

Moderatori: johnnybravo, dr.pike, tudor, Adelin, Moderatori

NYPD
junior
junior

Mesaj de NYPD » 10 Feb 2008, 16:40

meas scrie:
NYPD scrie:Politistul este considerat in servici 24 ore din 24 asa ca daca se autosesizeaza despre comiterea unei fapte ce contravine legilor in viguare este obligat sa intervina chiar daca este in tinuta militara sau civila dupa ce se prezinta si se legitimeaza.Foarte rau ca nu vrei sa prezinti actele sau nu vrei sa-l bagi in seama mai ales daca consideri ca esti corect si nu ai nimic de ascuns. Te intreb ce vei spune daca pe strada ti se fura portofelul si prin preajma se afla un politist in civil si a vazut ce ti s-a intamplat dar nu intervine ptr. ca este in afara orelor de program si este fara uniforma ? Dar daca acel politist desi este in civil prinde faptasul si iti recupereaza portofelul atunci il vei baga in seama?
Mai ales cand sunt in regula si nu am nimic de ascuns nu vreau sa fiu deranjat de civili care pot sau nu sa fie politisti.Asa cum am spus mai sus,legitimatii false s-au mai vazut,etc.
Daca mi se fura potofelul si un politist in civil nu se baga/se baga voi spune:
"uite un cetatean fara/cu spirit civic".
P.S.
Dar tu ce-ai face daca, stand linistit pe balta, la pescuit,in perioada legala,cu scule conform legii,etc. ar veni la tine un nene sa-ti spuna ca este politist,sa-ti fluture o legitimatie pe la nas(de inmanat legitimatia s-o poti studia mai bine nici nu se pune problema)si sa-ti ceara sa-i arati actele si alte alea :?: :?:
Eu nu ti-am scris din rautate aceste lucruri dar te pot informa ca sunt politisti a caror tinuta de serviciu este cea civila,iar o atitudine nepasatoare a ta fata de acel politist te poate costa consistent la buget deoarece si legea 61/1991 si 192/2ooo prevad sanctiuni cu amenda contraventionala ptr.refuzul de a te lagitima sau a prezenta actele la control.Politia face control in echipa ,iar daca vine un politist in civil este obligat sa se prezinte,sa se legitimeze,iar daca ti-au fost ridicate bunuri trebuie ca in procesul verbal care este insieriat sa specifice si sa descrie amanuntit aceste bunuri ce au fost ridicate in vederea confiscarii si acestea nu se valorifica imediat deoarece ai dreptul la contestatie si daca ti se admite trebuie sa-ti restituie bunurile si nu cred eu ca un politist se v-a complca cu niste scule de pescuit,chiar daca sunt mai scumpe.

meas
veteran
veteran

Mesaj de meas » 10 Feb 2008, 17:19

@NYPD. @BIBI, @SF
Constat ca sunt intr-o oarecare inferioritate numerica si voi abandona topicul,dar nu inainte de a-mi preciza inca o data pozitia.
Vad ca voi sunteti adeptii ideii ca daca vine oricine la voi si va spune ca este politist,prezentandu-se si legitimandu-se,trebuie sa faceti drepti si sa-i dati ascultare.
Fiecare cu gustul lui.
Personal am fost martor(si victima)la destule abuzuri facute de "oamenii legii",indiferent ca au fost imbracati politisti,garda de mediu,AJVPS.
As putea da si exemple,dar probabil ca nu ma va crede nimeni;oamenii legii sunt niste sfinti,dupa cum toata lumea cunoaste,nu?
Doar eu sunt cel care exagereaza.
Stiu ca nici generalizarea nu este buna si n-o fac.Sunt foarte multi oameni ai legii cinstiti si corecti si bine intentionati,dar eu nu la ei faceam referire in acest topic.
Hai sa zicem ca aplicam zicala "cine-i fript cu supa,sufla si-n iaurt".
Concluzionand:
-respect prevederile legale
-nu ma legitimez in fata oricui(eventual doar dupa ce ma conving ca este "pe bune")
-prefer sa fiu amendat ca nu am dat actele decat sa vorbesc cu "omul legii",el avand actele mele in mana lui si scriind ce-l taie capul in PV.
-nu sunt adeptul contestatiilor din varii motive(deplasare in localitatea unde este judecatoria ce solutioneaza cazul,cheltuieli legate de avocati,etc.)
-sunt prea batran ca sa ma mai schimb.
P.S.
@BIBI

Te inseli.Exista in lume politisti care-ti dau legitimatia in mana s-o studiezi pe toate fetele(unii mai au habar de cum arata originalul).Am fost martor in 1990 in SUA cand prietenul meu,fiind oprit de un agent de circulatie,i-a cerut legitimatia si,dupa ce a studiat-o,i-a cerut politistului si o copie dupa ea,ceea ce politistul a si facut,scanand-o la scanerul masinii de patrulare.Se pare ca acolo politistii sunt in slujba comunitatii,platiti de comunitate iar legitimatiile lor sunt imputerniciri date de comunitate pentru exercitarea mandatului;cel putin asa mi-a explicat amicul meu vazand fata mea siderata de pretentiile pe care le face si,mai ales, de solicitudinea politistului.

Alt P.S. si(sper)ultimul in acest topic.

Nu am scris toate astea pentru ca as avea ceva impotriva politistilor sau a altor organe de control;si nici nu am scris cu rautate sau dorinta de a jigni pe cineva.Scuze fata de cei care se simt lezati intr-un fel sau altul.
Cine-i harnic si munceste taie-n Delta stuf........si dimineata e primul la pescuit!!

BIBI
utilizator constant
utilizator constant

Mesaj de BIBI » 10 Feb 2008, 20:36

meas sa fim seriosi!!!
din 1990 incoace se vor fi intamplat multe si prin State nu doar la noi. Si spun asta cu parere de rau pentru ca tare as fi vrut ca macar din punctul de vedere al pescarului sa fi ramas la nivelul acelor ani.
Asadar, iarta-ma dar nu ai inteles nimic. Nu sunt adeptul ideii ca tre sa stai drept in fata organului. Am intalnit insa o situatie in care inspectorul de la Inspectia Piscicola, organ de control abilitat (si bine intentionat) a fost pus pe fuga datorita unui "chichiricios" care a trebuit sa despice firul in patru si caruia i-au "sarit" in ajutor 10/15 "pescari" care evident erau in ilegalitate. Iata deci cum pe langa unul "legist" au scapat 10/15 braconieri, fara voia lui evident.
Deci, in concluzie noi pescarii (cei in legalitate)ii sprijinim pe cei platiti sa elimine braconierii sau ii luam la puricat? Da-mi voie sa nu-ti impartasesc suspiciunile si sa-i tratez cu incredere.
Parerea mea!

BIBI
utilizator constant
utilizator constant

Mesaj de BIBI » 10 Feb 2008, 20:45

Probabil ca statisticile spun altceva dar eu vreau sa cred in mai bine, si singurii pe care-i intreb de permis sunt plasarii. Evident cand am oarece prieteni prin preajma :lol:

adiwolf
veteran
veteran

Mesaj de adiwolf » 10 Feb 2008, 21:43

BIBI scrie:....... Am intalnit insa o situatie in care inspectorul de la Inspectia Piscicola, organ de control abilitat (si bine intentionat) a fost pus pe fuga datorita unui "chichiricios" care a trebuit sa despice firul in patru si caruia i-au "sarit" in ajutor 10/15 "pescari" care evident erau in ilegalitate. Iata deci cum pe langa unul "legist" au scapat 10/15 braconieri, fara voia lui evident.
.........
inspectorul respectiv,fie era slab pregatit,fie nu cunostea f bine legea,fie era cam prost .
oricare din aceste cazuri,omul a primit ce merita si spun asta deoarece cred ca un om normal la cap,care stie ce inseamna braconajul,nu se duce ca prostul in gura lupilor singur,trebuia sa aiba organele abilitate a legitima ,langa el.
poate data viitoare o sa invete acest lucru :wink:
Probabil ca statisticile spun altceva dar eu vreau sa cred in mai bine, si singurii pe care-i intreb de permis sunt plasarii. Evident cand am oarece prieteni prin preajma
no vezi? exact ce spuneam,un om normal si destept mai si judeca,nu se arunca ca prostul cu capul innainte

in ceea ce ma priveste,in disputa de mai sus,ii dau dreptate lui meas
romanul inca nu a invatat sa isi ceara drepturile si nu a invatat ca politistul,popa,padurarul,medicul,profesorul,primarul,lucratorul de la ghiseu,......etc,sunt functionari ai statului,care atunci cand si-au ales aceasta meserie stiau bine in ce se baga si sunt platiti de noi ,contribuabili bugetelor locale si de stat si sunt pusi in acele functii sa deserveasca cetateanul.
cand aceste lucruri vor fi invatate si constientizate,deabia atunci vom putea spune ca suntem un stat democratic si european,dar pana atunci...........trebuie sa dispara vreo 2-3generatii din pacate

parerea mea! :wink:
Omul care crede că dragostea poate fi cumpărată cu bani n-a avut niciodată câine în casă.

Zamfi
veteran
veteran

Mesaj de Zamfi » 10 Feb 2008, 21:48

Corecta parere! :wink:
Pentru a ajunge sa vezi curcubeul trebuie mai intai sa suporti ploaia.

shootgun
veteran
veteran

Mesaj de shootgun » 11 Feb 2008, 01:07

:roll: Am tot citit postarile din acest topic si nu stiu ce sa mai cred, si cum sa procedez daca se va intampla sa mai fiu in situatii similare celei descrise in prima postare....Vad ca parerile sunt impatrtite dar s-a discutat la modul general si nu visavis de speta pe care am prezentat-o...Am cerut pareri pentru ca imi place sa respect legea, dar la acest capitol, in ceea ce ne priveste pe noi, pescarii sportivi, aceasta lege este cam ambigua si da loc de interpretari.... Ca exemplu concret, daca pescuiesc in jud. Covasna, brasovean fiind, si sunt controlat de catre politisti fara ca acestia sa fie insotiti de vre-un reprezentant al A.J.V.P.S. ma aflu in legalitate pentru ca politia stie ca am dreptul sa pescuiesc pe toate apele publice din tara, indiferent unde am vizat permisul... Nu acelasi lucru se intampla daca vin in control numai cei de la A.J.V.P.S....esti in afara judetului in care ai vizat permisul, deci esti contravenient... De aici a rezultat si intrebarea mea, gandindu-ma ca daca acesti oameni care au drept de control, ar venii impreuna, s-ar exclude din start multe discutii si dispute inutile....

MihaiV
Moderator
Moderator

Mesaj de MihaiV » 11 Feb 2008, 07:59

shootgun scrie::roll: Am tot citit postarile din acest topic si nu stiu ce sa mai cred, si cum sa procedez daca se va intampla sa mai fiu in situatii similare celei descrise in prima postare....Vad ca parerile sunt impatrtite dar s-a discutat la modul general si nu visavis de speta pe care am prezentat-o...Am cerut pareri pentru ca imi place sa respect legea, dar la acest capitol, in ceea ce ne priveste pe noi, pescarii sportivi, aceasta lege este cam ambigua si da loc de interpretari.... Ca exemplu concret, daca pescuiesc in jud. Covasna, brasovean fiind, si sunt controlat de catre politisti fara ca acestia sa fie insotiti de vre-un reprezentant al A.J.V.P.S. ma aflu in legalitate pentru ca politia stie ca am dreptul sa pescuiesc pe toate apele publice din tara, indiferent unde am vizat permisul... Nu acelasi lucru se intampla daca vin in control numai cei de la A.J.V.P.S....esti in afara judetului in care ai vizat permisul, deci esti contravenient... .
De unde ai scos-o pe asta? In 2007 nu a fost nici un pescar amendat pe acest motiv. Sau daca a fost si a depus contestatie atunci a castigat, ceea ce dovedeste ca a gresit cel care l-a amendat. Mie legea mi se pare clara. Ca unele persoane (care nici nu au drept de control) recurg la minciuni si amenintari pentru a tine cu dintii de monopol, asta e alta poveste si nu are legatura cu legea.

Hell
veteran
veteran

Mesaj de Hell » 11 Feb 2008, 08:31

o mie de oameni...o mie de parerii :roll:

SF
veteran
veteran

Mesaj de SF » 11 Feb 2008, 09:27

MihaiV scrie: Ca unele persoane (care nici nu au drept de control) recurg la minciuni si amenintari pentru a tine cu dintii de monopol, asta e alta poveste si nu are legatura cu legea.
La ce persoane te referi !?

Fir Intins!!!

Scrie răspuns