Politia fara A.J.V.P.S........

Lista de discutii libera, pe teme de pescuit la rapitori sau aspecte colaterale.

Moderatori: johnnybravo, dr.pike, tudor, Adelin, Moderatori

shootgun
veteran
veteran

Politia fara A.J.V.P.S........

Mesaj de shootgun » 09 Feb 2008, 12:18

Ieri la o partida de stiuca pe Olt, am fost controlati de catre politie. Laudabil gestul as spune, desi s-au deplasat in urma unei sesizari telefonice facuta datorita prezentei hatarilor si a pescarilor cu "triunghiul" din zona... Problema este ca au venit fara sa fie insotiti de vre-un reprezentatnt al A.J.V.P.S. Este normal si legal?

old_radu
veteran
veteran

Mesaj de old_radu » 09 Feb 2008, 12:45

Daca au mers in urma unei sesizari telefonice si au intervenit promt,cred ca este ceva normal si legal.Nu stiu daca in asemenea situatii ar trebui sa mai astepte vreun reprezentant de la AJVPS
Cum noi suntem obisnuiti sa nu intalnim prea des controale pe ape,am inceput sa ni se para dubioase astfel de actiuni :?:
Consider ca au procedat bine si ii asteptam cat mai des in controale,asa poate mai scapam de "colegii"de pescuit sportiv.

..."pe ei.pe ei. pe ei.pe mama lor :!: "

Fir intins ! tuturor. :wink:

meas
veteran
veteran

Mesaj de meas » 09 Feb 2008, 15:25

Indiferent ca sunt sau nu insotiti de AJVPS-isti,politistii au drept de control,daca sunt in timpul serviciului.
Au obligatia sa se autosesizeze in cazul in care vad ceva ce ar putea fi contraventie/infractiune.
Pacat ca multi intorc din cap si se fac ca nu vad.
Cine-i harnic si munceste taie-n Delta stuf........si dimineata e primul la pescuit!!

fishi
veteran
veteran

Mesaj de fishi » 09 Feb 2008, 16:34

meas scrie:Indiferent ca sunt sau nu insotiti de AJVPS-isti,politistii au drept de control,daca sunt in timpul serviciului.
Au obligatia sa se autosesizeze in cazul in care vad ceva ce ar putea fi contraventie/infractiune.
Pacat ca multi intorc din cap si se fac ca nu vad.
Sa inteleg ca ma pot controla de permisul de pescuit???????????????

Pirjolea Ioan
utilizator nou
utilizator nou

Mesaj de Pirjolea Ioan » 09 Feb 2008, 17:04

politistii pot sa constate si dupa terminarea serviciului, contraventii sau infractiuni, dar riscul este mare pentru ei daca sunt singuri si cei care "gresesc" sunt mai multi.
eu personal am alungat mai multi braconieri cu plasa dar nu mi-a fost totuna deoarece au fost mai solizi ca mine si de regula eram singur sau cu sotia.

meas
veteran
veteran

Mesaj de meas » 09 Feb 2008, 17:23

Pirjolea Ioan scrie:politistii pot sa constate si dupa terminarea serviciului, contraventii sau infractiuni, dar riscul este mare pentru ei daca sunt singuri si cei care "gresesc" sunt mai multi.
eu personal am alungat mai multi braconieri cu plasa dar nu mi-a fost totuna deoarece au fost mai solizi ca mine si de regula eram singur sau cu sotia.
Cand sunt in afara serviciului,cel mai bine este sa cheme un echipaj din apropierea locului unde se comite infractiunea/contraventia.In felul asta se creeaza cadrul legal de control(uniforme,masina cu insemne,etc.).
Eu, daca vine cineva imbracat civil,coborand dintr-o masina fara insemne si doar fluturandu-mi o legitimatie,nici macar nu-l bag in seama,necum sa-i prezint acte sau alte alea :shock:
Cine-i harnic si munceste taie-n Delta stuf........si dimineata e primul la pescuit!!

dan popa
senior
senior

Mesaj de dan popa » 09 Feb 2008, 17:37

Politistul are dreptul de a controla pescarii daca detin permis de pescuit indiferent daca e imbracat civil sau militar ; in timpul sau inafara orelor de serviciu, atat timp cat se legitimeaza corect!!!!
Si mi se pare normal sa fie asa ca doar nu trebuie sa aplice legea asteptand un reprezentant al AJVPS-ului.

meas
veteran
veteran

Mesaj de meas » 09 Feb 2008, 17:47

@dan popa
Politistul are dreptul de a controla pescarii daca detin permis de pescuit indiferent daca e imbracat civil sau militar ; in timpul sau in afara orelor de serviciu, atat timp cat se legitimeaza corect!!!!

Chestia pe care o spui nu confera legitimitate politistului.S-au vazut destule legitimatii false,ba chiar si uniforme de politie facute la croitoria din coltz.

@fishi
Sa inteleg ca ma pot controla de permisul de pescuit???????????????

Raspunsul este DA
Uite si un citat din legea 192 legat de asta:

Art. 631. - Constatarea faptelor ce constituie contravenţii sau infracţiuni şi aplicarea sancţiunilor contravenţionale la prezenta lege se fac de către personalul cu drept de control din cadrul Inspecţiei Piscicole, de personalul abilitat din cadrul Ministerului Administraţiei şi Internelor, de personalul cu drept de control al Gărzii Naţionale de Mediu şi de către personalul cu drept de control din cadrul Administraţiei Rezervaţiei Biosferei "Delta Dunării", pentru zona sa de responsabilitate, precum şi de către persoanele împuternicite prin ordin al ministrului agriculturii, pădurilor şi dezvoltării rurale.

Zamfi
veteran
veteran

Mesaj de Zamfi » 09 Feb 2008, 18:22

Politia are intotdeauna dreptate!!!! :lol: :lol: :lol:
Pentru a ajunge sa vezi curcubeul trebuie mai intai sa suporti ploaia.

NYPD
junior
junior

Mesaj de NYPD » 09 Feb 2008, 21:24

meas scrie:
Pirjolea Ioan scrie:politistii pot sa constate si dupa terminarea serviciului, contraventii sau infractiuni, dar riscul este mare pentru ei daca sunt singuri si cei care "gresesc" sunt mai multi.
Cand sunt in afara serviciului,cel mai bine este sa cheme un echipaj din apropierea locului unde se comite infractiunea/contraventia.In felul asta se creeaza cadrul legal de control(uniforme,masina cu insemne,etc.).
Eu, daca vine cineva imbracat civil,coborand dintr-o masina fara insemne si doar fluturandu-mi o legitimatie,nici macar nu-l bag in seama,necum sa-i prezint acte sau alte alea :shock:
Politistul este considerat in servici 24 ore din 24 asa ca daca se autosesizeaza despre comiterea unei fapte ce contravine legilor in viguare este obligat sa intervina chiar daca este in tinuta militara sau civila dupa ce se prezinta si se legitimeaza.Foarte rau ca nu vrei sa prezinti actele sau nu vrei sa-l bagi in seama mai ales daca consideri ca esti corect si nu ai nimic de ascuns. Te intreb ce vei spune daca pe strada ti se fura portofelul si prin preajma se afla un politist in civil si a vazut ce ti s-a intamplat dar nu intervine ptr. ca este in afara orelor de program si este fara uniforma ? Dar daca acel politist desi este in civil prinde faptasul si iti recupereaza portofelul atunci il vei baga in seama?

Scrie răspuns