fost si eu weekend-ul trecut in Delta la Crisan
am incercat sa povestesc cu lux de amanunte toata excursia dar datorita faptului ca mi-a luat mult sa scriu (am facut-o printre picaturi la servici) am fost de-logat de la forum si am pierdut tot
in concluzie voi incerca de asta data sa fiu mult mai scurt si ma voi rezuma doar la pescuit
cum toata iesirea in Delta a fost organizata mai mult pentru plimbari cu familia, pescuitul a insemnat doar cateva ore vineri si sambata dimineata (de la 4:30-5:00 pana pe la 9:00)
cu toate ca am primit indicatii de la Deltaic referitor la unde as putea cauta si chiar gasi cumatra am decis totusi sa merg pe mana barcagiului de la pensiune si drept urmare am fost in ambele zile pe Obretinciuc
am pescuit atat pe mijlocul lacului unde apa era destul de limpede si iarba undeva la 10-15cm sub oglinda apei dar si in apropierea stufului de pe margine unde iarba este la suprafata si in cele mai multe locuri deja putrezita
pe lac sunt din loc in loc palcuri de stuf intesate de jur imprejur cu plase si iar din loc in loc poieni intregi de nuferi ... aici a fost activitatea cea mai intensa dar parca era gradinita de cumetre
am incercat la inceput cateva slidere dar agatau foarte repede iarba si am trecut rapid la topwatere
odata cu nalucile de suprafata au inceput si atacurile ... din pacate multe pixuri, marlite si bibani cat cuprinde
abia am reusit sa aduc la barca in astea doua zile 2-3 marlite mai serioase dar niciuna nu a depasit 2kg
noroc ca pescuitul la suprafata este spectaculos indiferent de marimea capturii
am avut parte de cateva atacuri frumoase cu stiuculite sarind de la peste 1m inspre vobler
deci una peste alta a fost distractiv si mi-am incarcat putin bateriile pana la urmatoarea partida adevarata de pescuit
intr-una dintre zile ne-am intalnit cu un pescar care, dupa ce si-a verificat plasele a scos a lanseta si a inceput sa dea la lingurita; spunea ca acum cateva zile cand apa scazuse bine se prindeau si cumetre mai imbracate, cam la 3-4Kg dar acum apa in lac incepuse sa creasca putin ... mie mi s-a parut putin ciudat deoarece la Crisan aflasem ca Dunarea este in stationare de zile bune; mai mult duminica cand am plecat incepuse se scada binisor
in rest ... somotei cred ca se prinde aproape oriunde dar sunt si cateva zone foarte bune cum ar fi la intersectia Crisanului cu canalul ce duce spre Letea (undeva la mila opt); tot aici cica se prinde si avat foarte bine la rasarit si la asfintit
sper ca informatiile astea sa va ajute
daca aveti nevoie de mai multe informatii nu ezitati sa ma contactati pe privat sau chiar aici
numai bine si fire intinse