totul despre Delta

discutii si povestiri de la pescuit...

Moderatori: johnnybravo, tudor, Adelin, Moderatori

Scrie răspuns
adrian99
veteran
veteran

Re: totul despre Delta

Mesaj de adrian99 » 17 Iul 2013, 12:49

k
mersi

eu as vrea sa plec din data de 29
daca te intorci sau poti sa postezi ceva informatii ar fi nemaipomenit

deltaic
veteran
veteran

Mesaj de deltaic » 17 Iul 2013, 13:14

Pe Sulina,mai precis la Partizani stau cateva ore sa probez un Linder sa vad daca imi place cum evolueaza pe apa,ce greutate are si alte alea,...ce scriam mai devreme. Apoi plec spre periboina,in sud,unde pescuiesc in zona litorala, pe Sinoe si pe canalele din zona. Ceva informatii voi avea.

crapmaniacul
veteran
veteran

Mesaj de crapmaniacul » 17 Iul 2013, 19:54

IlieNeamt
Tocmai ce mi-a raspuns si mie nemtoaica si mi-a explicat ca ei sunt firma serioasa dar nu folosesc metoda Pay Pal si ca vrea banii wire tranfer pe IBAN si BIC si ca totul e bine si la vara cald. I-am explicat frumos si civilizat ca nu trimit banii aiurea in Germania pe promisiuni si incredere oarba si sa caute o alta metoda sigura de decontare si o rezolvam si maine, sunt curios daca imi mai raspunde ceva. Probabil va fi ceva scurt si politicos si atat ... Te cred ca tu ti-ai luat barca si nu ai avut probleme dar zic ca ori i-ai verificat temeinic inainte sa le dai drumu la bani asa pe Dunare in sus, ori ai avut noroc si ai dat peste un dealer onest. O sa incerc sa vad daca mai pot verifica in vreun fel firma asta, sau poate imi da Elke vreo idee s-o rezolvam mai usor. Iar daca nu merge combinatia, ma va nevoit sa ma intorc la o Samba de la Allroundmarine care e o barca reusita si ea, de multi bine cotata si apreciata.

Deltaic
Multam Liviu ptr lamuririle complete pe care le-ai asternut in scris ptr noi, raman dator cu o bere cu proxima ocazie cand si daca s-o mai ivi prilejul (ca anul trecut in tineretului la ieseala in gasca). Varianta de deplasare la care ai ajuns tu dupa ani de experiente, teste si observatii e clar ca e una verificata si care te multumeste in 99% din situatii, esti deci un caz fericit. Dar ce faci daca nu ai suficienti bani ptr o fibra buna si un motor mare, pe masura ei, nu ai peridoc si nici bani ptr el, stai la bloc si n-ai suficient spatiu de depozitare ptr o barca de fibra de 3.5 - 4 m. La o socoteala simplista si rapida, ansamblul tau sare cu sprinteneala si usurinta de 4.000 euro cu totul inclus (nu pot sa apreciez cu precizie, am zis in mare). In situatia in care dispui doar de jumatate din acest buget si n-ai locuri de depozitare generoase, esti nevoit sa faci un compromis daca vrei delta, solitudine si experiente. M-am gandit si la un RIB, dar si ala are coca mare, si n-am unde s-o pun, dar era si asta o varianta, desi nu cea mai ieftina. Asa ca din aproape in aproape am ajuns la o gonflabila de 3.10 m sau 3.30 m cu un motor de cca. 10 CP, poate 15 CP cu care evident ca nu o sa ma strecor chiar prin toate hatisurile si canalele inundate de vegetatie din delta.
Dar decat sa nu ai parte de nimic din tot ceea ce presupune o iesire in delta ptr ca nu ai ambarcatiunea perfect adaptata mediului, mai bine in prima faza cel putin, te multumesti cu ce obtii cu o amarata de gonflabila, in speranta ca nu o s-o faci sweitzer atat de usor. Alternativa acestui compromis e sa stai sa te uiti sau sa cheltui cu inchirierea de pe la localnici. O sa mai analizez variantele posibile si poate mai apar si alte solutii convenabile si potrivite. Graba nu am ptr ca nu detin inca acel permis de categ. C si D care e una din primele prioritati. Fire intinse si vreme buna pe coclaurile pe care le strabati in peregrinarile tale deltaice !

WBF
senior
senior

Mesaj de WBF » 17 Iul 2013, 22:33

IlieNeamt scrie:
crapmaniacul scrie:WBF

Ai auzit de baietii astia , or fi de incredere ? http://www.inflatableboats-discount.com ... uswahl.htm
Stie cineva ceva de ei ? Cica ptr. 69 de euro livreaza si p-acilea pe la noi ca si banii nostri sunt buni, numai sa nu fie vopsit gardu si in rest uber alles ...
Multumesc.

Am cumparat eu de la ei o barca Zodiac pentru un prieten anul asta. Da 69 de euro e transportul si mi-a venit prin bursa de marfuri sau asa ceva. Adica in cateva zile m-am trezit cu un nene cu un bus in fata blocului care mi-a adus barca sigilata. Toata suma se achita integral la inceput (barca + transport)

Daca Ilie a luat de la ei poti si tu sa iei linistit. 69 de euroi e braga pentru transport.

@ crapmaniacul

Cadet 340 se face in varianta tego sau aluminiu. Prefer tego... chestie de preferinta personala.

Tanti aia nemtoaica a fost sincera, tego este lemn...oarecum.

Rigidizarea podinei se face cu profile de aluminiu, dupa ce le-ai fixat si umflat barca e brici/beton armat.
Daca o iei de noua NEAPARAT sa iei roti de transport.
Obtii discount la pret garantat.
Altefel o sa improvizezi roti sau o sa hamalesti de-ti sar ochii.

Un combo 3.4 zodiac si un motor de 8-10 cai(4t) e undeva la 100 kg cu accesorii.
Mie-mi umple instant portbaagajul de la un Q7(care nu e mare, e cam de kkt pentru un SUV).
Dar cu un combo de genul asta te descurci onorabil in Delta sau pe Dunare si pe lacuri /rauri mari.

On topic, Dunarea e in scadere, rapitorul e cum trebuie, chiar si crapul a inceput sa miste ok, si daca sunt curiosi o sa dau info proaspete in 2 zile, de pe Chilia Veche, Sulimanaca, Babina, Periprava, Merhei.....
Trebuia sa fiu deja acolo dar s-a gandit fiul meu sa-mi puste un 39 de grade ieri asa ca ajung doar vineri acolo :)

Ghenadie
veteran
veteran

Mesaj de Ghenadie » 18 Iul 2013, 05:50

Ati cam facut tema praf, stiti nu...
Cristi, ai mai fost atentionat de asta...deschide tema separata.

crapmaniacul
veteran
veteran

Mesaj de crapmaniacul » 18 Iul 2013, 07:59

Ghenadie scrie:Ati cam facut tema praf, stiti nu...
Cristi, ai mai fost atentionat de asta...deschide tema separata.
Da, m-am cam lasat dus de val, scuze :oops:

Gogol
veteran
veteran

Mesaj de Gogol » 18 Iul 2013, 14:03

E nevorbit, normal sau ca de obicei.
Dupa ce stai 6 luni ca un catel cu dintii la gard pe dinafara si iti baneaza 20 de clone numarate si apoi li se face mila de catelus si-l baga inauntru, normal ca schelalaie si se gudura pe unde apuca. :lol:

WBF
senior
senior

Mesaj de WBF » 18 Iul 2013, 22:03

Wut da fuq? :)

lovefishing
junior
junior

Mesaj de lovefishing » 19 Iul 2013, 09:14

salutare,

ma duc si eu pentru cateva zile (8-11 august) la Crisan
din pacate mai mult pentru plimbare/distractie pentru ca vom fi 4-5 cupluri cu copii, catel, purcel
dar as vrea sa ies si la pescuit cateva ore dimineata
puteti sa ma ajutati si pe mine cu cateva sfaturi? mai precis unde sa caut stiuca prin zona?
locuri de biban, salau, avat?

multumesc anticipat!

D_ali
veteran
veteran

Mesaj de D_ali » 19 Iul 2013, 19:51

Ufff, a trecut ceva vreme...
...o calc si eu in 2-3 saptamani, dupa ce cobor niste "dealuri cu pietre". :shock: :D

Scrie răspuns