totul despre Delta

discutii si povestiri de la pescuit...

Moderatori: johnnybravo, tudor, Adelin, Moderatori

Scrie răspuns
wilddanube
veteran
veteran

Re: totul despre Delta

Mesaj de wilddanube » 11 Iul 2013, 08:25

Barca-i mica - 3 m
Motorul e mic

Singura combinatie pe care am vazut-o cat de cat viabila este o laguna 4,80 cu 5 hp dar asta in urmatoarele conditii
- persoane slabute
- distante mici
- fara bagaje
www.wilddanube.ro

crapmaniacul
veteran
veteran

Mesaj de crapmaniacul » 11 Iul 2013, 20:36

wilddanube scrie:Barca-i mica - 3 m
Motorul e mic

Singura combinatie pe care am vazut-o cat de cat viabila este o laguna 4,80 cu 5 hp dar asta in urmatoarele conditii
- persoane slabute
- distante mici
- fara bagaje
Am priceput si cred ca o combinatie poate si mai buna raport calitate/pret e un motor personal de 10 - 15 Cp (daca bugetul permite) , cu permisul aferent, combinat cu inchirierea unei astfel de barci de pe la localnici, inchiriere care e mai ieftina decat aceeasi barca cu tot motor ca sa nu mai zic si de barcagiu. Asa rezolvi prima parte a problemei imi imaginez, sau ma rog , se poate si asa, cum e convenabil ptr fiecare.

Dar ce te faci ca odata ajuns acolo printre stufurile inalte care toate sunt la fel si fara nici un reper vizual in afara de stuf, toate canalele de intrare si iesire sunt mai mult sau mai putin identice si astfel orientarea devine the big problem. Da, stiu ca vreau totul dintr-o data si repede si nu prea se poate. Asa ca Delta ramane un obiectiv deloc lesne de explorat si fiecare in functie de inspiratie si talent apeleaza la localnici, GPS-uri, busole, harti sau nu se departeaza prea mult de rutele circulate si usor vizibile unde au mai ramas doar babuste, rosioare, bibani si ceva obleti. Complicata si Delta asta ... atat de aproape dar parca atat de departe ...

WBF
senior
senior

Mesaj de WBF » 12 Iul 2013, 22:26

Delta?
Nici departe nici aproape :)
Doar minunata. Si eu fac diagonala tarii sa ajung acolo. La propriu.
Personal am mers o gramada, am cunoscut locuri si localnici.
Initial mi-am inchiriat barca (laguna cu 15 cai 2T).
Acum merg cu Zodiacul meu de 3.4m si un Mercury de 8 HP dres la 10 HP.
E ok pentru 2 persoane si bagaj light.
2 si 1/2 chiar, ca vine lipoveanul cu mine la pescuit si mai e si fiul meu.
Vezi ca este un topic mai vechi, search-ul merge de vis, despre barci si motoare, cu toate informatiile de care ai nevoie, scrise de niste gogi care chiar stiu despre ce e vorba.

crapmaniacul
veteran
veteran

Mesaj de crapmaniacul » 13 Iul 2013, 11:08

WBF scrie:Delta?
Nici departe nici aproape :)
Doar minunata. Si eu fac diagonala tarii sa ajung acolo. La propriu.
Personal am mers o gramada, am cunoscut locuri si localnici.
Initial mi-am inchiriat barca (laguna cu 15 cai 2T).
Acum merg cu Zodiacul meu de 3.4m si un Mercury de 8 HP dres la 10 HP.
E ok pentru 2 persoane si bagaj light.
2 si 1/2 chiar, ca vine lipoveanul cu mine la pescuit si mai e si fiul meu.
Vezi ca este un topic mai vechi, search-ul merge de vis, despre barci si motoare, cu toate informatiile de care ai nevoie, scrise de niste gogi care chiar stiu despre ce e vorba.
Multam de impresii, am vazut si topicul ala cu barci si motoare si e intradevar foarte bun si instructiv, mi-am cam facut ideea in cap, dar e vorba de bani multi la mijloc.
Cu Zodiac de 3.4m si un Mercury de 8 HP dres la 10 HP , deja stai relaxat la mansa si survolezi canalele la ralanti inspirand realitatea deltaica. Deja timpul atunci sta in loc si esti doar tu si natura.
Am ajuns doar odata pe acolo la Cormoran la d-l Gaina si a fo doua zile de vis care au trecut precum doua ore. Voi reveni anul asta in septembrie cand sper sa ciugule bine stiuca la Uzlina.

Ghenadie
veteran
veteran

Mesaj de Ghenadie » 13 Iul 2013, 17:13

ce bre, acum vrei barca si motor pentru Delta? :lol1: :lol1: :lol1:

crapmaniacul
veteran
veteran

Mesaj de crapmaniacul » 13 Iul 2013, 21:26

Ghenadie scrie:ce bre, acum vrei barca si motor pentru Delta? :lol1: :lol1: :lol1:
De ce te razi asa boierule ? Nu e bine sa ma dau si io intr-o barca cu un motoras care sa toarca frumos pe dunare ? Am tot cautat si investigat si mi-a picat la horoscop la drum de seara barca zodiac de 3,10 si motor de la mercur(y) pe 5 armasari. Asa a iestit in zatul de cafea , acu ce sa mai fac ... le trec pe numele meu...

WBF
senior
senior

Mesaj de WBF » 13 Iul 2013, 22:11

Dik ma zmeiii :)
Tot felul de capcauni. Deltaici
Ruleaza fin zodiacul de 3,4 cu 10 cai frumoshi. :)
Invidosilor :P

Ghenadie
veteran
veteran

Mesaj de Ghenadie » 14 Iul 2013, 05:56

hai sa nu spurc topicul, voi fi scurt - pentru ca nu cred ca iti vei cumpara barca si motor.

crapmaniacul
veteran
veteran

Mesaj de crapmaniacul » 14 Iul 2013, 08:37

Ghenadie scrie:hai sa nu spurc topicul, voi fi scurt - pentru ca nu cred ca iti vei cumpara barca si motor.
De ce crezi tu asta boierule ? Care e motivul ce te face asa de neincrezator ? Daca iti mai zic si ca esixta posibilitatea sa ma coaste mai nimic sau chiar deloc distractia, atunci chiar ca o sa te impacientezi. :headbash:

crapmaniacul
veteran
veteran

Mesaj de crapmaniacul » 14 Iul 2013, 08:45

WBF scrie:Dik ma zmeiii :)
Tot felul de capcauni. Deltaici
Ruleaza fin zodiacul de 3,4 cu 10 cai frumoshi. :)
Invidosilor :P
3.4 m cu 10 cai e mai mult decat decent , este ceea ce mi-a indicat si mie doctorul. Barca mere brici si cu 15 CP si cu 20 CP ca duce (asa scrie in specificatii daca e modelul Cadet 340 Solid) si sa fie o rezerva acolo ptr situatii de forta majora.
Intrebare : de unde ati achizitionat-o pe d-na barca ? Tenx !

Scrie răspuns